• Ļoti niez ausis! Kas pie vainas?

    Padomi
    Santa.lv
    Santa.lv
    27. oktobris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Ir cilvēki, kam bieži niez ausis – visu laiku gribas tās pakasīt un paurķēt. Par ko tas varētu liecināt, un kā no niezes tikt vaļā?
    • Auss ejas nieze var liecināt par jebkuru ādas slimību, piemēram, psoriāzi vai ekzēmu, kas mēdz izpausties arī citā vietā uz ķermeņa, nieze var būt saistīta ar alerģiju. Reizēm var niezēt arī tikai auss eja.
    • Šādās situācijās raksturīgi, ka cilvēks sāk bakstīt ausis ar vates kociņiem. Tā nevajag darīt! Ja iztīra visu sēru un satraumē ādu, tā kļūst vēl sausāka un niez vēl vairāk.  
    • Ja cilvēks bijis pie otorinolaringologa un viņš nekādu citu vainu nav atradis, iespējams, ka, pārtraucot ausis kasīt un urķēt, āda atjaunosies pati no sevis.
    • Ausim atveseļoties var palīdzēt pilieni Cue ar dažādām dabiskām eļļiņām, kas pārklāj un mīkstina auss ejas ādu. Ja vienkārši ir tendence uz sausu ādu un ausis vairāk niez pēc vannas vai pirts, šos pilienus var pilināt arī profilaktiski. Tikai nebūtu pareizi aprobežoties vienīgi ar to un neiet pie ārsta, lai noskaidrotu, kas vainas.
    • Ja nieze nepāriet, tās iemesls var būt arī sēnīšu infekcija otomikoze. Nereti tā saasinās vakaros un neļauj gulēt. Smagākos gadījumos mēdz būt arī aizlikuma sajūta. Sēnīšu infekciju iespējams izārstēt tikai ar recepšu medikamentiem. Dažkārt pietiek ar smērēm, bet citreiz jādzer tabletes.
    • Ausis nevajag bakstīt ar kociņiem, sērkociņiem un matadatām, jo šādi tiek notīrīts sērs, kas ausis dabiski aizsargā pret apkārtējās vides nelabvēlīgo ietekmi. Lai gan cilvēkam pašam šķiet, ka viņš to dara ļoti uzmanīgi, tomēr ādā rodas mikroplaisiņas. Un tajās var iekļūt sēņu sporas, kas atrodas turpat uz ādas. 

    Padoms: ja patīk klausīties mūziku ar austiņām

    Austiņām ilgstoši atrodoties ausī, veidojas noslēgta telpa un nevēlama mikroflora, tāpēc austiņas noteikti regulāri vajag notīrīt. Un vēl – austiņas, kuras ievieto ausī, nedrīkst aizdot nevienam citam. Ausu ārsti iesaka izmantot uz ausīm liekamās austiņas, kas ausis nekairina un nevar veicināt sēnīšu infekcijas rašanos. Tad var arī labāk regulēt skaņas skaļumu. 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē