• Iedzēri par daudz? Masē aknas un pēdas! Iesaka Igors Kudrjavcevs

    Padomi
    Santa.lv
    Santa.lv
    24. jūnijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Igors Kudrjavcevs, homeopāts, akupunktūras ārsts un ciguna speciālists, stāsta, kā rīkoties, ja pēc svētkiem nākamajā rītā jūties pagalam švaki, jo par daudz grādīgo baudīji.

    Vispirms alkohols jālieto pareizi. Vislabāk būtu markas nejaukt, bet, ja jauc, tad jākāpina grādi uz augšu – sākot ar vieglākiem un gaišiem dzērieniem un beidzot ar stiprākiem, un nevis otrādi.

    Nākamajā rītā slikta pašsajūta galvenokārt ir intoksikācijas jeb saindēšanās dēļ, un lāpīšanos šajā sakarā var saukt par gluži homeopātisku metodi, kad līdzīgu ārstē ar līdzīgu, tikai mazākās devās.

    Tam ir pat bioķīmisks pamatojums.

    Proti, saindēšanos rada acetaldehīdi, kas rodas spirta rūgšanas procesā, bet, ja no rīta mazā daudzumā iedzersi to, ko lietoji vakar, šūnu receptori atbrīvosies no acetaldehīda, uzsūks sevī spirtu, un cilvēkam kļūs vieglāk. Bet – ielāps nedrīkst būt lielāks par caurumu!

    Nākamajā rītā labi ēst kaut ko asu, treknu un vēlams siltu – tas aktivizēs žultspūšļa darbību un gremošanas sistēmu. Bet pats svarīgākais – vajag aktivizēt aknu darbību. Šim nolūkam būtu labi aknas pamasēt – ar pilnu plaukstu viegli glaudot labo sānu ap ribu robežu pulksteņa rādītāja kustības virzienā, iztēlojoties, ka tava roka smaida.

    Masē tik ilgi, līdz šķiet, ka aknas kļūst siltas – parasti asinsrite uzlabojas un siltums parādās divu minūšu laikā.

    Pēc tam var veikt vingrinājumu: ar labo sānu jāpiespiežas pie liela koka, piekļaujot tam gan ribas, gan vēdera daļu, labo roku izslejot augšā. Tad dziļi jāieelpo, iztēlojoties, ka uzņem sevī koka enerģiju (vizualizē, ka ieelpotais gaiss ir zaļā krāsā). Bet izelpā jāiztēlojas, ka visi toksīni (vizualizē tos kā mošķus) tiek ievadīti kokā.

    Tā turpini aptuveni piecas reizes, līdz rodas silta sajūta aknu rajonā.

    Ja ļoti sāp galva, var pamasēt nieru punktus uz pēdām – vietā, kas atrodas starp pēdas pirmo un otro trešdaļu, skaitot no pirkstiem (tas ir rajons zem īkšķa kaula, kur biezāka, tumšāka pēdas āda pāriet gaišākā un plānākā). Masē ar pirkstu galiem vismaz 81 reizi pulksteņa rādītāja kustības virzienā, vispirms labo kāju, pēc tam kreiso. Iespējams, tev pēc tam gribēsies vairāk čurāt, bet tas ir labi, jo visas indes skalosies ārā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē