• Sāļā svētku torte

    Deserti
    Ievas Māja
    Ievas Māja
    11. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Sāļā svētku torte
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Sāļā svētku torte
    Kreptīga un efektīga sāļā torte, kas būs svētku galda karaliene. Tās sastāvdaļas nav pārlieku dārgas, arī pagatavošana daudz laika neaizņems, taču, lai tā izdotos, vajadzēs pacensties, lai torte labi turētos kopā un neviena starpkārta nebūtu ne par šķidru, ne par sausu, lai veidotos skaisti apaļa forma.
    Sarežģītība
    Augsta
    Izmaksas
    Vidējas
    Pagatavošana
    1st 40m

    VARIANTI!

    • Tortes garnēšanai var izmantot arī garneles, krabju nūjiņas vai līdzīgus izstrādājumus. Tomēr rozītes vēlams gatavot no kūpinātas, nevis svaigi mazsālītas zivs, jo tā straujāk bojājas, bet tortei, lai tā iegūtu savu īsto garšu un produktu garšas savilktos, nepieciešams aptuveni 12 stundas nostāvēt ledusskapī.

    SVARĪGI!

    • Jāraugās, lai pildījumam paredzētie maisījumi būtu pietiekami valgi, taču tie nedrīkst būt arī par šķidru, jo tad tecēs. Īpaši rūpīgi jāveido kausētā siera un majonēzes maisījums ārmalu apziešanai. Tam jābūt mazliet ķepīgam un blīvam, turklāt jāklāj biezāks slānis, lai riekstiņi labi pieķertos un turētos. Ja torti paredzēts pasniegt uz salātlapām rotāta šķīvja, lapas jāieklāj tieši pirms celšanas galdā. Salātus nav vēlams klāt reizē ar apakšējo kārtu, jo, apdarinot malas, krēma krikumi tās notraipīs, turklāt, uzglabājot 12 stundas ledusskapī, tās zaudēs savu svaigo izskatu.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē