Abonē SANTA+ un saņem astrologa prognozi savam nākamajam gadam!
ABONĒT!
  • Rupjmaizes torte svētku galdam

    Svētku kūka
    17. novembris, 2018
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    rupjmaizes torte
    Foto: santa_receptes_import
    rupjmaizes torte
    Diāna Pētersone: «Man šķiet, svētku torte Nr. 1 ir Rupjmaizes torte, cepta no olām un rupjmaizes rīvmaizes un cukura, pildīta ar brūkleņu- ābolu zapti un baltajā joslā, protams, putukrējums. Garša līdzīga kā rupjmaizes kārtojumam, bet tā tomēr ir torte!»

    Diāna Pētersone, kurai ēstgatavošana ir sirdslieta, mums piedāvā savu versiju ssvētku kūkai: "Šī recepte ir no deviņdesmitajiem, no kāda žurnāla. Simtreiz pārbaudīta. Kādreiz to gatavoju ar sauso kvasu (tāds bija nopērkams padomju laikos), tagad  lieku Lāču rupjmaizes rīvmaizi. Šī torte ir kā rupjmaizes kārtojums,- jo ilgāk stāv, jo garšīgāka kļūst.

     

    Rupjmaizes torte

     

    Produkti:

    8 olas

    8 ēdamkarotes rudzu rīvmaize

    8 ēdamkarotes cukurs

    1 tējkarote kanēlis

     

    Pildījumam:

    2 glāzes brūkleņu vai brūkleņu- ābolu ievārījums

    3 glāzes saldais krējums (750 ml)

    4 ēdamkarotes cukurs (vai vairāk)

    vaniļas cukurs

    Gatavošana:

    Olas ar cukuru kuļ karstā ūdens peldē ar mikseri, līdz masa apjomā 3–4 reizes palielinājusies. Pievieno kanēli un rudzu rīvmaizi, visu kārtīgi sakuļ. Cep atsevišķi 2 ripas (veidne ar noņemamām malām, ietaukota ar sviestu, 24–26 cm diam.) pie 175–180 grādiem 20 minūtes. Ļauj atdzist. Pirmo ripu pārklāj ar 1 glāzi ievārījuma, virsū liek biezu, saputotu saldo krējumu. Pārliek otro ripu, arī to pārklāj ar ievārījumu, pēc tam dekorē ar putukrējumu un ievārījumu vai, piemēram, svaigām avenēm Latvijas karoga veidā vai nu pa apli, vai pa diagonāli.

    Es savējo cepu katru gadu, divas dienas iepriekš, jo, tāpat kā rupjmaizes kārtijums – jo ilgāk stāv, jo garšīgāka.

    Lai jums silti, mājīgi, sirsnīgi, smaržīgi un garšīgi svētki!"

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē