- Ņem sviestu, krējumu, olu un visu labi samaisa.
- Pievieno miltus – tik daudz, lai sanāk pabiezs maisījums.
- Visu samaisa, pievieno naža galu sodas, kam mazliet piepilina galda etiķi. To labi samaisa – tā, lai mīkla ķeras pie rokām kā sviests.
- Tad uz kādu pusstundu liek ledusskapī.
- Pēc tam no mīklas sataisa desiņu un sagriež to sešās daļās, ko plāni, plāni izrullē un tad izcep.
- Kamēr plāksnītes cepas, vāra krēmu.
- Pienu un olu sakuļ, pievieno glāzi cukura un visu masu maisot vāra. Kad krēms sāk sabiezēt, ņem nost no uguns un atdzesē.
- Pēc tam izceptās plāksnītes apsmērē ar krēmu un kārto citu uz citas, beigās kūkas maliņas ar nazīti apgriež, lai ir glīti.
- Kūkas virspusē arī liek krēmu, var uzkaisīt drupačas no pārpalikumiem vai arī mazliet šokolādes.
- Ja vēlas, jubilejas reizē virsū ar mazu mandarīnu šķēlītēm var izveidot kādu ciparu.
Neatvairāmā un gardā Napoleona kūka
Kūkas
22. novembris, 2019
Komentēt

Foto: Andrejs Nikiforovs
Īstās Latvijas saimnieces Raisas Kozačenko ceptā Napoleona kūka neatstās vienaldzīgu nevienu kūkotāju.