Kolumbus torte

Vairāk kā 100 gadus sena recepte, ņemta no Māras Kortas "Praktiskas Pavāru Grāmatas" 2. iespieduma, 1910. gads.
Latvijas virtuve
17. septembris, 2018

Saglabāt

Kolumbus torte recepte
Sarežģītība
Zema
Personas
20 cm veidne
Izmaksas
Lēti

Recepšu redaktores ieteikums: mīklu liek 20 cm lielā tortes veidnē, cep 180 grādu temperatūrā 30 minūtes.


Skaidrojošā vārdnīca

  • 1 mārciņa = 400 g
  • Sviestu sakuļ par krējumu – sviestu saputo pufīgu.
  • Izmazgāts sviests – agrāk, mājās gatavojot sviestu, to pēc sakulšanas skaloja vairākos ūdeņos, lai atbrīvotos no paniņām. Tādējādi sviestā paaugstināja tauku procentu (to ilgāk varēja glabāt), un tam bija arī mazāk skāba garša.

Lasi citur

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs