Kolumbus torte

Latvijas virtuve
17. septembris, 2018
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Kolumbus torte recepte
Kolumbus torte recepte
Vairāk kā 100 gadus sena recepte, ņemta no Māras Kortas "Praktiskas Pavāru Grāmatas" 2. iespieduma, 1910. gads.
Sarežģītība
Zema
Personas
20 cm veidne
Izmaksas
Lēti

Recepšu redaktores ieteikums: mīklu liek 20 cm lielā tortes veidnē, cep 180 grādu temperatūrā 30 minūtes.


Skaidrojošā vārdnīca

  • 1 mārciņa = 400 g
  • Sviestu sakuļ par krējumu – sviestu saputo pufīgu.
  • Izmazgāts sviests – agrāk, mājās gatavojot sviestu, to pēc sakulšanas skaloja vairākos ūdeņos, lai atbrīvotos no paniņām. Tādējādi sviestā paaugstināja tauku procentu (to ilgāk varēja glabāt), un tam bija arī mazāk skāba garša.

Lasi citur

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+