Kolumbus torte

Latvijas virtuve
17. septembris, 2018
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Kolumbus torte recepte
Kolumbus torte recepte
Vairāk kā 100 gadus sena recepte, ņemta no Māras Kortas "Praktiskas Pavāru Grāmatas" 2. iespieduma, 1910. gads.
Sarežģītība
Zema
Personas
20 cm veidne
Izmaksas
Lēti

Recepšu redaktores ieteikums: mīklu liek 20 cm lielā tortes veidnē, cep 180 grādu temperatūrā 30 minūtes.


Skaidrojošā vārdnīca

  • 1 mārciņa = 400 g
  • Sviestu sakuļ par krējumu – sviestu saputo pufīgu.
  • Izmazgāts sviests – agrāk, mājās gatavojot sviestu, to pēc sakulšanas skaloja vairākos ūdeņos, lai atbrīvotos no paniņām. Tādējādi sviestā paaugstināja tauku procentu (to ilgāk varēja glabāt), un tam bija arī mazāk skāba garša.

Lasi citur

 

Noderīgi un interesanti

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs

Santa+