Kolumbus torte

Latvijas virtuve
3. decembris, 2020
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Kolumbus torte
Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
Kolumbus torte
Vairāk kā 100 gadus sena recepte, ņemta no Māras Kortas «Praktiskas Pavāru Grāmatas» 2. iespieduma, 1910. gads.
Sarežģītība
Zema
Personas
20 cm veidne
Izmaksas
Lēti
Sagatavošanās
15m
Pagatavošana
30m
Kopējais laiks
45m

Recepšu redaktores ieteikums: mīklu liek 20 cm lielā tortes veidnē, cep 180 grādu temperatūrā 30 minūtes.


Skaidrojošā vārdnīca

  • 1 mārciņa = 400 g
  • Sviestu sakuļ par krējumu – sviestu saputo pufīgu.
  • Izmazgāts sviests – agrāk, mājās gatavojot sviestu, to pēc sakulšanas skaloja vairākos ūdeņos, lai atbrīvotos no paniņām. Tādējādi sviestā paaugstināja tauku procentu (to ilgāk varēja glabāt), un tam bija arī mazāk skāba garša.
 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+