• Pašu gatavota majonēze

    Uzkodas un salāti
    Daina Lapiņa
    16. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Pašgatavota majonēze
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Pašgatavota majonēze
    Pašam mājās pagatavot majonēzi, garšīgāku un veselīgāku par veikalā pirkto, ir pavisam vienkārši un ātri. Majonēzes pamatā ir olu dzeltenumi, eļļa, sinepes un etiķis. Dažādās receptēs to proporcijas atšķiras, tiek pievienotas vēl citas sastāvdaļas, etiķis nomainīts pret citrona sulu, bet pagatavošanas metode ir viena un tā pati.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    10m
    • Olu dzeltenumus sajauc ar sinepēm, etiķi un sāli, cukuru, ar mikseri vai putojamo slotiņu saputo viendabīgā masā. Gatavojot majonēzi no lauku olām ar košiem dzeltenumiem, masa arī ir dzeltena.
    • Nepārtraucot putošanu, sākumā pa pilienam, vēlāk tievā strūkliņā lej klāt eļļu, puto, līdz masa ir krēmīga un bieza.
    • Putojot klāt eļļu, majonēze kļūst arvien biezāka. Beigās majonēzē iemaisa etiķi, tas nedaudz maina majonēzes krāsu uz gaišāku.
    • Ja majonēze šķiet pārāk bieza, tai var pievienot nedaudz vārīta, atdzesēta ūdens.

    ** Gatavojot majonēzi, visām sastāvdaļām ir jābūt istabas temperatūrā. Parasti iesaka gatavot majonēzi ar extra virgin olīveļļu, bet labi der arī citas eļļas ar neitrālu garšu – vīnogu kauliņu eļļa, rapšu eļļa. Arī sinepes var ņemt katrs pēc savas gaumes.

    ** Noslēgtā burciņā ledusskapī majonēzi var uzglabāt nedēļu.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē