• Gaisīgi un irdeni rīsi ar dārzeņiem

    Pamatēdieni
    Daina Lapiņa
    4. aprīlis, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Rīsi ar dārzeņiem
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Rīsi ar dārzeņiem
    Kā vārīt rīsus, lai tie vienmēr izdodas gaisīgi, irdeni un gardi? Saglabā šo recepti un bez šaubīšanās ik reizi pie zivs vai gaļas ēdieniem cel galdā šo nevainojamo rīsu un dārzeņu piedevu!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    30m
    Pagatavošana
    10m
    Kopējais laiks
    40m
    2 vērtējumi
    5/5

     

    • Rīsus noskalo, katliņā pārlej ar pusotras glāzes uzkarsēta ūdens, pieber sāli, ātri uzvāra.
    • Tad katliņam uzliek vāku, karstumu samazina līdz minimālam un vāra apmēram 15 min. Vārīšanas laikā katliņa vāku nedrīkst cilāt.
    • Pēc 15 minūtēm karstumu izslēdz, rīsus pārliek ar sviestu, uzliek vāku un 20 minūtes rīsus atpūtina. Rīsi būs uzsūkuši visu šķidrumu, būs irdeni un nepārvārīti, ar sviestainu smaržu un garšu.
    • Sīpolu un burkānu sagriež mazos gabaliņos, pannā uzkarsētā eļļā apmaisot apcep un pasautē mīkstus, pievieno rīsiem kopā ar sāli un pipariem pēc garšas.
    • Lieto kā piedevu gaļai, zivīm, dārzeņiem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē