• Cepti rīsi ar garnelēm un nori pulveri

    Pamatēdieni
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    4. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Cepti rīsi ar nori pulveri
    Foto: Ieva Andersone
    Cepti rīsi ar nori pulveri
    Ātri pagatavojama, veselīga un tiiiik garšīga recepte. Cepti rīsi ar garnelēm un burvju pieskārienu – pulverī samaltām nori lapām! Umami sprādziens!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Vidējas
    Kopējais laiks
    30m

    Ja pieliekamajā glabājas neizlietotas nori lapas, bet suši vakars nav ieplānots, izmēģiniet šādu triku: kafijas dzirnaviņās vai virtuves kombainā (vai piestā) samaliet tās smalkā, pēc jūras smaržojošā pulverī! Var pievienot arī šķipsniņu sāls un piparu, taču var iztikt bez. Pievienojiet šo pulveri zivju vai jūras velšu ēdieniem – zupām, sautējumiem, mērcēm un citiem –, un teiksiet paldies, jo šis pulveris tik tiešām ēdienam piešķirs burvju garšu!

     

    Recepte

    1. Pannā uz vidēji lielas liesmas izkausē sviestu un liek karsēties ķiplokus. Kad tie sāk smaržot un kļūst mīksti, pievieno garneles. Maisot karsē apmēram minūti, ļaujot garnelēm kļūt rozīgām, taču ne sausām.

    2. Pievieno rīsus un zivju mērci un maisot karsē vēl minūti – tagad vaktē, kad tie sāk smuki čurkstēt.

    3. Pievieno pupiņas un mirkli karsē.

    4. Noņem no uguns, iemaisa lociņus un nori pulveri, pievieno sāli pēc garšas (uzmanīgi, jo zivju mērce arī ir sāļa).

    5. Mirkli ļauj savilkties. Ja prasās skābuma, var pārslacīt ar citrona (vai laima) sulu. 

     

    ** Nori ir tradicionālās japāņu virtuves produkts – kaltētas un tumšzaļās sausās lapās pārstrādātas jūraszāles, kurās parasti tiek ietīti suši un nigiri gabaliņi. Japānas virtuvē tās tiek arī viegli apgrauzdētas, lai izceltu to garšu, un tad ievietotas dažādās aromātiskās mērcēs.

     

     

     

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē