• Ko zvaigznes mums sola nākamajā gadā?

    Horoskopi
    Dace Rudzīte
    Dace Rudzīte
    31. decembris, 2020
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Gadu mijā parasti gribas kaut pa durvju šķirbiņu ielūkoties, kas tad mūs sagaida nākamajā gadā. Tāpēc aptaujājām divus astrologus un uzzinājām, lūk, ko!

    Krīze būs lielāka nekā 2007. gadā

    Vēdiskais astrologs JĀNIS RIEŽNIEKS

    Vēdiskajā tradīcijā jaunais gads sākas tad, kad Mēness ar Sauli ir Zivs zvaigznājā, un nākamajā gadā tas notiks 12. aprīlī. Līdz tam turpinās vecais gads, un tajā – kā grūti gāja, tā grūti ies. Pandēmija un ierobežojumi saglabāsies līdz martam, aprīlim, kad kļūs labāk. Ja runājam par veselību, aiz tās stāv enerģija, kas saucas Ardra (Arudra), un tā visus procesus organismā paātrina. Ja cilvēkam ir cukura diabēts vai citas veselības problēmas, koronavīruss to paātrina. Par savu veselību jārūpējas regulāri, ne kampaņveidā, un to māca arī šis gads.

    Ja runājam par laiku no nākamā gada 12. aprīļa, tad jāsaprot, ka Ūdensvīrs ir visu lietu rezultāts – ko sējām, to pļausim. Tie, kas sēja labas lietas, saņems labo; tie, kas sēja ignoranci un aizmiršanos, par tiem arī aizmirsīs. Pret tiem, kas sēja rūpes un iejūtību, arī tiks izrādītas rūpes un iejūtība.

    Šogad daudziem bija stress, kā dēļ auga dusmas un neiecietība, bet daļa ieskatījās sevī, sāka domāt, kas esmu šajā pasaulē un ko labu daru, kā attiecos pret citiem un ko varu sevī mainīt. Tas ir ļoti apsveicami. Varu citēt Romeo un Džuljetu, kurā skan vārdi: dabā nav īsti ļaunu un īsti labu lietu – jautājums, kā mēs šīs lietas izmantojam. Vienīgais, kas nosaka rezultātu, ir mūsu zināšanas.

    Naudiņai zeķītē jābūt

    Astroloģiski tagad atkārtojas 60 gadu cikls. Atskaites punkts ir, kad planētas Jupiters un Saturns satiekas Mežāzī. Pēdējā šāda pozīcija bija 1961.–1963. gadā, pēc tam 1991.–1996. gadā. Tie, kas tajā brīdī vislabāk mobilizējās, vislabāk saskatīja realitāti, uz kurieni mēs ejam, tie arī paņēma varu rokās. Tā bija gan Brežņeva laikos, gan vēlāk, kad notika privatizācija.

    Šis ir tāds pats laiks, un tas nozīmē, ka tiem vecajiem, kas ilgu laiku bija pie vadības stūres, laiks aiziet.

    Privatizatori (ne tikai dzīvokļu, bet arī advokatūras, ostu, uzņēmējdarbības) radīja sistēmu, kurā neviens jauns cilvēks no malas nevarēja ieiet. Bet tas sāk mainīties visur pasaulē. Latvijā arī tas redzams – uzņēmēji, kas savu darbību sāka 90. gados, iet projām, visu atstājot dēliem. Tā kā jaunā paaudze tam īsti nav gatava, pārejas posms būs vēl trīs gadus. Uzņēmēji, kas nespēs mainīties, nonāks parādos. Bet kopumā nākamajā gadā krīze būs lielāka nekā 2007. gadā.

    Visdrīzāk ekonomikā parādīsies kas jauns – varbūt jaunas valūtas, naudas ierobežojumi. Tāpēc rekomendēju turēt kādu naudas rezervi mājās, lai viss nav bankas kontos un lai pēc tam nav jāstāv 200–300 metru garā rindā pie bankomāta. Jau tagad redzam, ka mūs mēģina sadzīt elektroniskajā vidē, bet jāatceras, ka vienā brīdī elektrība beidzas un sākas problēmas – nauda tev it kā ir un tajā pašā laikā nav. Cik liela rezerve, atkarīgs no ienākumiem. Miljonāram jābūt pāris tūkstošiem, parastam cilvēkam – simtos, bet naudiņai mājās zeķītē jābūt.

    Būt vai nebūt?

    Pāriem nākamajā gadā rekomendēju nestrīdēties, bet maksimāli meklēt kompromisus. Iekšējo konfliktu būs daudz, un cilvēkiem ļoti gribēsies šķirties. Taču šim jautājumam jāpieiet vēsi un pragmatiski, jo izdzīvot vienam būs grūti. Ūdensvīrs ir par kopīgiem ienākumiem, draudzību, apvienību, komandas biedriem. Pārbaudījumu piedzīvos ne tikai dzīves biedri, bet arī biedrības un savienības. Arī Eiropas Savienība visu nākamo gadu saskarsies ar jautājumu: būt vai nebūt? Un arī mūsu valdībai esošajā sastāvā ir liels risks izjukt.

    Ūdensvīru pārvalda Saturns, kas simbolizē praktisku, pragmatisku rīcību – vai nu pateikt, vai izdarīt. Protams, tie, kam jāšķiras, to arī izdarīs. Taču izvēle jāveic maksimāli pragmatiski un apzināti. Emocionāli pieņemti lēmumi maksās ļoti dārgi, un pēc šķiršanās sekos ļoti grūts periods. Tas gan uzreiz nesola vientulību, bet sarežģījumus iepazīties un satikties gan.

    Darbā un kolektīvā attiecības būs sarežģītas.

    Ļoti pieaugs konkurence, tāpēc rekomendēju darbā maksimāli maz runāt par privātajām lietām.

    Der atcerēties, ka katram kā zobratam darba kolektīvā ir sava vieta, katrs pilda savu funkciju noteiktā apjomā. Būs cilvēki, kas sapratīs, ka no viņa prasa neiespējamo, un nomainīs līdzšinējo darbu uz labāku. Viņi apzināsies, ka ir labi speciālisti un šajā krīzes laikā var pelnīt vairāk, viņiem šis būs pozitīvs laiks. Bet tiem, kas savu darba laiku tērē nepareizi, sēžot stundām internetā un darot nevajadzīgas lietas, klāsies sarežģīti. Tāpēc maksimāli jākoncentrējas uz darbu un darba rezultātu.

    Spēlējiet šahu un bridžu!

    Runājot par bērniem un mācībā, šis būs sarežģīts jautājums visu nākamo gadu. Iesaku maksimāli pievērst uzmanību bērniem un viņu izglītībai. Ja vecāki nemāk 10. klases ķīmiju, lai sameklē labu pedagogu, kas bērnam palīdzēs un to iemācīs. Vēl rekomendēju lasīt grāmatas un ar bērniem spēlēt intelektuālas spēles: dambreti, šahu, Ticket to Ride (Eiropā populāra galda spēle, saistīta ar dzelzceļu).

    Cilvēkiem gados rekomendēju saiet kopā, nevis visu laiku sēdēt katram savā mājiņā, izolācijā. Jo ir daudz lietu, ko var izdomāt un darīt kopā. Cilvēki var spēlēt bridžu – nav nemaz tik grūti, to var iemācīties. Bridžs ir vienīgā spēle, ko dators vēl nespēj uzveikt, jo tajā maksimāli jāizmanto cilvēka intelekts. Tas labi palīdz uzturēt galvas skaidrību – viena no labākajām spēlēm, lai cilvēkam neattīstītos skleroze, demence. Arī datoru, protams, var izmantot. Galvenais – nevajag visu laiku sēdēt mājās, klausīties ziņas un baidīties.

    Koncentrējies uz vajadzīgo!

    Gaiši brīži gaidāmi vasaras beigās – augustā, septembrī. Kā līdz tam noturēties? Vienkārši turēties! Pieņemt šo situāciju tādu, kāda tā ir, un nemēģināt pārlēkt šim laikam pāri. Labāk maksimāli uzvesties atbilstoši laikam, kas dots. Ja līst, uzvelkam lietus mēteli; ja spīd saule, nevelkam džemperi. Ja koncentrēsimies uz to, kas mums patiešām vajadzīgs, mūs sagaida arī pietiekami labs laiks! Tāpēc izvērtējam, ko mums patiesi dzīvē vajag, ko mēs pērkam veikalos, ko gribam sasniegt darbā. 

    Kad īpaši jāuzmanās

    Maija otrajā pusē būs spēcīgs Mēness aptumsums, savukārt 10. jūnijā būs Saules aptumsums. Līdz ar to destruktīva situācija būs gan maijā, gan jūnijā. Cilvēkiem būs vēlme skriet dabā, ballēties Jāņos. Tāpēc īpaši vasaras sākumā rekomendēju būt ārkārtīgi uzmanīgiem pie ūdens un jo sevišķi peldoties. Šis būs ļoti bīstams laiks, tāpēc ieteicams padomāt par savu peldētprasmi un īpaši par savu bērnu peldētprasmi.

    Jauns laikmets, jauni noteikumi

    Astroloģe RITA RIEKSTIŅA

    2021. gads ir jauns sākums. Jau 2020. gada beigas ienesa pirmās pārmaiņas tajā, ko varam saukt par Ūdensvīra laikmeta sākumu.  Pasaule ir mainījusies, un mainās arī spēles noteikumi. 2020. gada pavasarī pieredzējām milzīgu to cilvēku skaita pieaugumu, kuri izmanto digitālo pasauli darbam, sapulču rīkošanai, skolas apmeklēšanai, sportošanai utt. Daudzos būvmateriālu veikalos procesi ir automatizēti, arvien biežāk veikalos redzam pašapkalpošanās iespējas, – tās visas bija pirmās iezīmes jaunajam laikmetam un visam 2021. gadam, kurā ārkārtīgi svarīga būs spēja iziet no ierastajiem rāmjiem. Turklāt visas pasaules mērogā! Mainās gan tas, kā strādājam, gan tas, kā pelnām naudu.

    Kopā jāveido labāka pasaule

    Ūdensvīra laikmetā koši uzvirmo mūsu individualitātes dzirkstis, taču tajā pašā laikā mēs esam saistīti un darbojamies kā viens veselums kopīgu mērķu vārdā. Ūdensvīra enerģija virzīta uz to, kas ir labs veselumam. Tā vietā, lai domātu tikai par savām vajadzībām un vēlmēm, mēs varam un arvien vairāk piedzīvosim to, ka mēs visi esam saistīti un ka mums visiem ir jāsanāk kopā, lai izveidotu labāku pasauli. Kad mēs paši un arī zemes un gaisa enerģijas ir līdzsvarā, mēs varam radīt mierīgāku un līdzjūtīgāku pasauli, kurā radīt atbalstošas un mīlošas kopienas un kurā sevi realizējam kopīga mērķa labā.

    Nākamā gada astroloģiskais fons un notikumi vienā vai otrā veidā mainīs dzīvi, un jebkurā gadījumā rezultātā tas būs tikai vērtīgi un labi.

    Jāsaka gan – jo mazāk pūļu pieliksim paši, jo mazāk izredžu uz nozīmīgām izmaiņām. Sava biznesa darītājiem nav jābaidās no konkurentiem. Tieši otrādi, jāieliek vairāk resursu savās zināšanās un savās personīgajās kvalitātēs, lai kļūtu par veiksmīgu  līderi, savas jomas lielmeistaru, lai izlīdzinātu konkurenci.

    Darījumu jomā vairāk jāorientējas uz sadarbību, uz to, kā cits citam varam būt noderīgi, nevis domāt tikai par savu personīgo labumu. Suns uz siena kaudzes arī šajā gadā paliks zaudētājos. 

    Iespēja visiem augt un attīstīties

    Attiecībām ar naudu būs īpaši liela nozīme, taču daudz kas mainīsies. Mums ir jāmācās ieraudzīt jaunas iespējas tajā, kā nāk nauda, tajā, kā iespējams naudu pelnīt. Visas ierobežojošās domas, ka nauda ir tikai tiem, kas zog, ka nauda ir slikta enerģija, tikai apcirtīs iespējas pašiem pie tās tikt. Mums jāatļauj sev domāt citādi, jāierauga, ka arī paši kaut ko varam izdarīt citādi nekā iepriekš, lai tiktu pie papildu ienākumiem. Mums jābūt atvērtiem bagātībai un dāsnumam.

    Vēl viena lieta, ko Ūdensvīrs ienesīs – strādāšana un pelnīšana cilvēkam caur cilvēku. Iesaistoties organizācijās, kuru mērķis ir ne tikai saņemt vai nopelnīt naudu, bet ar savu pakalpojumu sniegt labumu sabiedrībai. Un tas nav stāsts par kāda glābšanu, tieši otrādi – par jaunas kultūras, jaunas formas sabiedrības attīstību. Mums jāatraujas no stereotipiem un jādomā plašāk, jāmācās cilvēkos ieraudzīt partnerus, nevis konkurentus.

    Kas attiecas uz kopējo ekonomisko izaugsmi, šis gads būs veiksmīgs tad, ja pratīsim noturēt līdzsvaru starp materiālo un garīgo, personīgām vajadzībām un sabiedrisko labumu, fizisko un emocionālo veselību. Mums visiem būs iespēja attīstīties, mainīt līdz šim stagnējošo principu  un pieņēmumu darbību, tomēr labākus rezultātus gūs tie, kuri šīs iespējas izmantos, būs pietiekami drosmīgi, lai pārkāptu pāri standartu mūrim un pārstātu rīkoties tā, kā ir pareizi

    Vīrusi ir un būs

    Vīruss ir dzīvības forma, ko nedz iespējams, nedz vajadzīgs pilnībā iznīcināt. Ja runājam par kovidu, 2021. gadā tas pilnībā nepazudīs no zemes un mūsu ikdienas. Ņemot vērā astroloģiskos aspektus, kurā tā izplatība sākās, skaidrs, ka tam būs nepieciešami vismaz divi gadi, lai tas paveiktu savu uzdevumu. Tam jāmaina mūsu domāšana, mūsu prāta darbība, mūsu iesāktais ceļš uz pasaules un zemes kvalitātes bojāeju. Vīruss apstādināja un ieviesa savas korekcijas, mums atliek pielāgoties visa šī virpuļviesuļa radītajām sekām. Un atkal – jo vieglāk pieņemsim pārmaiņas, jo veiksmīgāk tiksim galā ar kovida esību un izplatību. 

    Ritas Riekstiņas ieteikums 2021. gadam

    Jāpārstāj spītēties un ietiepties, jāpārstāj uzskatīt savu viedokli par vienīgo patieso, jāskatās plašāk. Lai dzīve turpinātos jaunā kvalitātē, jāpieņem citi nosacījumi – ne tikai savas sētas un sava labuma vārdā, bet laikmeta ietvaros. Jāmācās pielāgoties jauniem izaicinājumiem, paplašināt savu apziņas līmeni un būt vērtīgiem cits citam, tad arī 2021. gads būs dāsns un aizraujošs. 

    1 komentārs

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē