• «Audi» uzsāk jaunā «Q8 e-tron» iepriekšpārdošanu Latvijā

    Premium segments
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    21. decembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Latvijā uzsāk jaunā «Audi Q8 e-tron» un «Audi Q8 Sportback e-tron» iepriekšpārdošanu, kas tikai pirms nepilna mēneša piedzīvoja savu pasaules pirmizrādi.

    14. decembrī «Audi» rūpnīcā Briselē no ražošanas līnijas nobrauca pirmais «Audi Q8 e-tron», tādējādi simboliski iezīmējot četru riņķu elektrisko SUV klāsta jaunā top modeļa ēras sākumu. Šis pilnībā elektriskais augstākās klases auto, kas jau guvis plašu interesi visā pasaulē, būs pieejams klientiem Latvijā ar sākuma cenu 76 900 («Audi Q8 e-tron 50 quattro» modelis). Auto iespējams pasūtīt «Audi» dīleru centros «Møller Auto Rīga» un «Møller Auto Lidosta» – pirmās piegādes ir plānotas jau 2023. gada pavasarī.

    Pirms vairāk nekā četriem gadiem «Audi e-tron» pirmizrāde aizsāka zīmola elektrisko nākotni. Kopš tā laika šis auto nemainīgi gozējas elektriskā luksusa SUV segmenta virsotnē – šo unikālo auto ir saņēmuši aptuveni 160 000 klientu visā pasaulē. Jaunais «Audi Q8 e-tron» ir gatavs turpināt šī elektriskā pioniera veiksmes stāstu. Augstākās klases elektriskajam SUV ir optimizēta piedziņa, uzlabota aerodinamika, uzlādes efektivitāte un akumulatora ietilpība, kā arī palielināta nobraukuma rezerve – līdz 582 kilometriem (WLTP ciklā) SUV un līdz 600 kilometriem (WLTP ciklā) «Sportback» versijai.

    «Pirmais pilnībā elektriskais «Audi e-tron» pirmo reizi izbrauca uz Latvijas un Baltijas ceļiem pirms trim gadiem. Straujo automašīnu tehnoloģiju attīstības laikmetā tā ir gandrīz vesela mūžība, kas nozīmē, ka ir pienācis īstais laiks satriecošiem jaunumiem. Jaunais «Audi Q8 e-tron» ir viens no gaidītākajiem gan «Audi», gan arī starp citiem luksusa klases elektroauto, kas sevī iemieso labāko un jaunāko, kas šobrīd pieejams elektroauto nozarē. «Audi Q8 e-tron» debitē ar atjauninātu izskatu, lielāku nobraukumu un ātrāku uzlādi, kā arī modernākajām tehnoloģijām,» stāsta Ilgvars Ļubka, «Audi» zīmola vadītājs Latvijā un Lietuvā.

    Ilgvars Ļubka arī uzsver, ka «elektriskie «Audi» modeļi bauda klientu atzinību – vairāk nekā 30 % no visiem šogad Latvijā iegādātajiem «Audi» ir elektroauto, no kuriem vairums ir tieši «Audi e-tron». Modernizētie «e-tron», ko turpmāk dēvēsim par «Audi Q8 e-tron», ar modernizētajām funkcijām un jaunākajām tehnoloģijām nenoliedzami palielinās elektroauto kopējo īpatsvaru Latvijā. Savu pirmizrādi šis iespaidīgais auto Latvijā piedzīvos jau pavasarī, atverot jaunu nodaļu «Audi» Progresa stāstu sērijā».

    Trīs piedziņas versijas un lielāka akumulatora ietilpība

    Abiem virsbūves veidiem ir pieejamas trīs piedziņas versijas. «Audi Q8 50 e-tron» un «Q8 50 Sportback e-tron» ir bāzes modeļi, kas ar diviem elektromotoriem attīsta 250 kW jaudu palielinātas jaudas (boost) režīmā un 664 Nm griezes momentu, kā arī ļauj ar vienu uzlādi veikt līdz 491 km (SUV) un līdz 505 km (Sportback) WLTP ciklā. «Audi Q8 55 e-tron» un «Q8 55 Sportback e-tron» attīsta 300 kW jaudu «boost» režīmā un 664 Nm griezes momentu. Nobraukuma rezerve WLTP ciklā ir līdz 582 km SUV versijai un līdz 600 km «Sportback» versijai.

    Akumulatori ir pieejami ar 2 veidu ietilpību: «Q8 50 e-tron» akumulatoram tās ir 89 neto kilovatstundas (95 bruto kWh), savukārt jaudīgākajām «Q8 55 e-tron» un «SQ8 e-tron» versijām ir 106 neto kWh (114 bruto kWh). Ir palielinājusies arī lietderīgā akumulatora ietilpība – lieljaudas uzlādes stacijā Q8 55 e-tron un SQ8 e-tron iespējams lādēt ar jaudu līdz 170 kW. Lielāko akumulatoru iespējams uzlādēt no 10 līdz 80 % aptuveni 31 minūtes laikā.

    Maksimāla ietilpība un komforts

    Ar 4,915 metru garumu, 1,937 metru platumu un 1,619 metru («Sportback» modelim) vai 1,633 metru (SUV modelim) augstumu Q8 e-tron piedāvā maksimālu plašumu un komfortu. 2,928 metru garenbāze nodrošina daudz vietas arī aizmugurē sēdošo kājām.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē