• Dakaras rallija faniem – ierobežotā skaitā saražots īpašs «Audi Q8 e-tron»

    Dakaras rallijs
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    10. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    «Audi» prezentē «Q8 e-tron edition Dakar» – zīmola pirmo sērijveida modeli, kas radīts, iedvesmojoties no pasaulē vadošā tuksneša rallija. Šis īpašais modelis izceļas ar paaugstinātu klīrensu, bet papildus pieejamo uzlīmju dēļ vizuāli tas atgādina Dakāras rallijam izstrādāto «RS Q e-tron».

    Šī ekskluzīvā apvidus automobiļa bezceļa spējas apvienojumā ar tā lielo un tūlītēji pieejamo griezes momentu ir ideāli piemērotas piedzīvojumu meklētājiem, kuri vēlas bezceļus pārvarēt ar elektrisko piedziņu. Q8 e-tron edition Dakar būs iespējams pasūtīt jau 2024. gada pirmajā ceturksnī.

    Q8 e-tron edition Dakar veidots uz Q8 55 e-tron quattro bāzes. Sportiskais automobilis ir aprīkots ar akumulatoru, kura neto jauda ir 106 kWh, quattro pilnpiedziņu un diviem elektromotoriem, kas nodrošina 300 kW jaudu boost režīmā un 664 Nm griezes momentu. Automobilis ar standarta riepām no 0 līdz 100 km/h paātrinās vien 5,8 sekundēs, bet ar General Grabber AT3 apvidus riepām automobilis 100 km/h sasniedz 5,9 sekundēs. Saskaņā ar WLTP ciklu Q8 e-tron edition Dakar ar vienu uzlādi spēj nobraukt līdz 487 kilometriem. Maksimālais ātrums ir ierobežots līdz 200 km/h.

    Pārliecinošs gan bezceļos, gan uz ceļa

    Salīdzinot ar bāzes modeli, elektriskajam SUV ar General Grabber AT3 apvidus riepām ir par 31 milimetru augstāks klīrenss, un tas ir paredzēts labākai vadāmībai uz irdenas virsmas, piemēram, grants vai sniega. Bāzes uzstādījumā automobiļa klīrenss ir 206 milimetri. Pie lielāka ātruma automobiļa augstums pakāpeniski pazeminās – par 15 milimetriem pie 85 km/h, par 17 milimetriem pie 100 km/h un par 13 milimetriem pie 120 km/h liela ātruma. Tādējādi tiek optimizēta braukšanas stabilitāte pie liela ātruma, uzlabojot aerodinamiku un elektrības patēriņu. Q8 e-tron edition Dakar spēj šķērsot ūdeni dziļumā līdz pat 300 mm. Automobilim pielāgota arī pneimatiskās balstiekārtas vadības stratēģija, lai tā atbilstu prasībām, kas raksturīgas braukšanai bezceļa apstākļos.

    Q8 e-tron edition Dakar bezceļu pārvarēšanas spējas ir novērtējis arī divkārtējais pasaules rallija čempions un trīskārtējais Dakāras rallija uzvarētājs Karloss Sainss (Carlos Sainz) vecākais.

    «Audi ar savām jaunajām tehnoloģijām konsekventi paaugstina uzlikto latiņu. Pirms dažiem gadiem es nebūtu ticējis, ka ar elektrisko piedziņu būs iespējams konkurēt rallijā. Esmu sajūsmā, ka tagad ar RS Q e-tron varu uzvarēt ātrumposmos un, cerams, Dakāras finišu sasniegt kā viens no pirmajiem. Elektropiedziņas sistēma ar tās priekšrocībām ir pārsteidzoša, piemēram, spēja izmantot pareizo piedziņu jebkurā braukšanas situācijā, nemainot pārnesumus. Arī elektriskās piedziņas sistēmas ilgtspēja bezceļa apstākļos ir pārsteidzoša,» stāsta leģendārais pilots.

    Sportisks izskats un plašs aprīkojums

    Paplašinātas un nepārtrauktas riteņu arku apmales piešķir Q8 e-tron edition Dakar pārliecinošu stāju uz ceļa. Kad tiek atvērtas vadītāja puses durvis, LED gaismas diodes uz zemes izgaismo uzrakstu edition Dakar. Par edition Dakar īpašo klasi liecina arī ekskluzīvais atslēgas vāciņš, kas izcelts ar īpašu simbolu.

    Q8 e-tron edition Dakar iespējams aprīkot ar unikālām uzlīmēm, ko iedvesmojis leģendārais RS Q e-tron. Automobiļa virsbūve ir Mythos Black metāliskā krāsā. Īpašs vizuālais efekts ir panākts, izmantojot specifisku aplīmēšanas pieeju. Automobiļa aplīmēšanā izmantotajā plēvē ar nolūku izmantoti caurspīdīgi laukumi, nenomaskējot visu virsmu, lai cauri spīdētu arī automobiļa metāliskā krāsa. Kopumā būs pieejami vien 99 eksemplāri, kas aplīmēti ar unikālajām uzlīmēm. Uz D statnes matētā uzrakstā redzams īpašā modeļa sērijas numurs.

    Īpašās sērijas modelis standarta aprīkojumā ir aprīkots ar Matrix LED priekšējiem un aizmugurējiem lukturiem, kas nodrošina precīzu un augstas izšķirtspējas ceļa apgaismojumu. S line salons tagad ir standarta aprīkojumā. Automobilī ir arī daudzfunkcionāla ādas sporta stūre, elegants melns griestu apšuvums, nerūsējošā tērauda pedāļi un ērts centrālais roku balsts. Dekoratīvie ielaidumi ir veidoti no matēta alumīnija, bet durvju sliekšņi ir ar alumīnija ielaidumiem. Instrumentu paneļa augšējā daļa un apakšējie salona elementi pārklāti ar melnu mākslīgo ādu.

    MMI displejā Audi piedāvā īpaši šai sērijai radītus tematiskos fona attēlus un saskaņotu apgaismojumu. Automobiļa sportiskais gars attēlots ar trīs ainām – tuksneša negaiss, riepu nospiedumi un kāpu ainava. Telefonam paredzētais nodalījums padara tālruņa lietošanu ļoti ērtu. Tas savieno vadītāja viedtālruni, kas vienlaikus tiek induktīvi uzlādēts, ar automašīnas antenu.

    Izcils praktiskums

    Q8 e-tron edition Dakar robustais aprīkojums ir vēl viens pierādījums tā praktiskumam. Arī mantu uzglabāšanas un bagāžas nodalījuma pakotne ir standarta aprīkojumā. Izturīgajam bagāžas nodalījuma oderējumam un grīdas paklājiņiem ir edition Dakar uzraksti. Īpašās sērijas modeļa standarta aprīkojumā ietilpst arī jumta bagāžnieks. Tā kravnesība ir 40 kilogrami. Komplektācijā iekļauta soma jumta bagāžniekam un siksnas piederumu nostiprināšanai.

    Q8 e-tron edition Dakar klientiem tiek piegādāts ar diviem riepu komplektiem. Automobilis aprīkots ar General Grabber AT3 apvidus riepām, kas nodrošina izcilu izturību bezceļos. Riepas nodrošina arī uzlabotu saķeri uz dažādiem segumiem, tostarp grants un akmeņaina reljefa, kalnu, meža ceļiem un sniega. Īpašais protektora raksts optimizē paātrinājumu, kā arī bremzēšanas un sānu kontroles kvalitāti, vienlaikus ļaujot riepām efektīvi pašattīrīties, īpaši braucot pa dubļainu apvidu.

    Grabber AT3 ir izcilas braukšanas īpašības un zems trokšņa līmenis uz asfaltētiem ceļiem, kas ievērojami palielina braukšanas komfortu. Apvidus riepām ir M+S marķējums, kas nozīmē, ka tās ir piemērotas lietošanai visa gada garumā. Q8 e-tron edition Dakar komplektācijā iekļauts arī vasaras riepu komplekts ar 20 collu diskiem, kuriem ir pievilcīgs 5 V spieķu S dizains.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē