• Mazāk nekā 20 000 eiro par jaunu elektroauto – tas ir jaunais «Dacia Spring»

    Auto
    Santa.lv
    Santa.lv
    13. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Jaunais «Dacia Spring» ar jauno dizainu un jauno aprīkojumu piedāvā nepārspējamu vērtības un cenas attiecību.

    Kopš izlaišanas 2021. gadā Eiropā jau pārdoti vairāk nekā 140 000 Spring modeļu. 2023. gadā pārdošanas apjoms visā pasaulē sasniedza rekordaugstu līmeni – 61 803 automobiļus, kas ir par 26,4 % vairāk nekā 2022. gadā. Trešais populārākais elektroautomobilis mazumtirdzniecībā Eiropā – «Spring» palīdz padarīt elektromobilitāti pieejamāku visiem.

    Jaunajā «Spring» izmantots jaunais «Dacia» dizains, kuru pirmo reizi varēja redzēt jaunās paaudzes «Duster». Robustais, pašpārliecinātais stils padara «Spring» vēl pievilcīgāku. Šo iespaidīgo pārmaiņu ietekme redzama gan iekšpusē, kura ir pilnībā pārstrādāta, gan ārpusē, kurā jumts ir vienīgā virsbūves daļa, kas saglabāta no iepriekšējā modeļa.

    Jaunais «Spring» ir pieejams sešās krāsās, tostarp jaunajā Safari bēšajā un Brick sarkanajā tonī.

    «Kopš izlaišanas 2021. gadā «Dacia Spring» ir bijusi aktīva loma, padarot elektromobilitāti pieejamu visiem – Eiropa pārdoti vairāk nekā 140 000 automobiļu. Šie panākumi apstiprina lētu elektroautomobiļu pieprasījumu tirgū. Nostiprinot savu pieeju projektēt, kontrolējot izmaksas, turpinām piedāvāt konkurētspējīgus elektroautomobiļus – šoreiz jauno «Spring», kura klāstu piedāvājam, sākot no nepilniem 20 000 €, aprīkojot ar jaunām funkcijām un joprojām nodrošinot kombinēto sniedzamību 225 km WLTP ciklā.» – stāsta Ksavjē Martinē.

    «Media Control» multivides sistēma ar vadības pogām uz stūres, kura multivides informāciju un tālruņa zvanus parāda digitālajā vadības panelī, ir «Expression» versijas standarta aprīkojumā. Tajā ietverti arī divi skaļruņi, «Bluetooth» savienojums un USB pieslēgvieta.

    «Media Nav Live» navigācijas sistēmai ir liels 10 collu centrālais skārienjutīgais ekrāns, kurā jau astoņus gadus tiek nodrošināta savienota navigācija, informācija par satiksmi reāllaikā un pastāvīgi atjaunotas Eiropas kartes. Tā arī ļauj bez vada lietotu «Apple CarPlay» un «Android Auto». «Media Nav Live» sistēmā ir arī divas USB-C pieslēgvietas.

    Jaunajam «Spring» ir arī virkne jauno vadītāja atbalsta funkciju, kas atbilst nesenāko Eiropas Savienības drošības standartu prasībām: uzlabota avārijas bremzēšana (pilsētai / piepilsētai ar automobiļu, gājēju, velosipēdistu un motociklistu noteikšanai), ceļazīmju atpazīšana ar brīdinājumu par ātruma pārsniegšanu, atbalsts novietošanai stāvvietā aizmugurē, avārijas apturēšanas signāls, brīdinājums par joslas maiņu, atbalsts joslas saglabāšanai, brīdinājums par vadītāja uzmanību un zvans ārkārtas situācijām eCall.

    Lai atvieglotu klientiem dzīvi, «Dacia» ir pievienojis gudro «My Safety» pogu, kura nodrošina ērtu piekļuvi vadītāja iecienītākajai ADAS konfigurācijai.

    Šis 65 ZS / 48 kW motors nodrošina dinamisku paātrinājumu, ļaujot kāpināt ātrumu no 0 līdz 100 km/h nepilnās 14 sekundēs.

    Jaunais «Spring» ir vienīgais pilnībā elektriskais automobilis Eiropā, kura masa ir mazāka par vienu tonnu – augstākā līmeņa Extreme aprīkojuma versijas svars braukšanas kārtībā ir 984 kg. Tas ir tikai 6 kg smagāks par iepriekšējās paaudzes modeli ar līdzīgu aprīkojumu, kaut arī ir ierīkotas daudzas jaunas ADAS, lai ievērotu normatīvās prasības, atjaunināta apdare un paplašināts standarta aprīkojuma klāsts. Pieticīgā svara un efektīvās piedziņas dēļ jaunais «Spring» patērē vien 14,6 kWh/100 km, gādājot par zemām ekspluatācijas izmaksām.

    Automašīnas sākumcena – 18 990 eiro.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē