• Prom no civilizācijas ar 85 kamanu suņiem – somu meitenes dzīve aiz polārā loka

    Dzīvesveids
    Marta Kalniņa
    2. marts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram
    Ir cilvēki, kas, noguruši no lielpilsētas kņadas un nemitīgā stresa, rod sevī spēku kardināli mainīt savu dzīvi. Fotogrāfs Briss Portolano vāc šādus pārsteidzošus stāstus par cilvēkiem, kuri atteikušies no dzīves pilsētā un nolēmuši atgriezties pie dabas.

    Fotogrāfiju sērija Arktiskā mīlestība ir pirmā projekta Nav signāla daļa, kas stāsta par meiteni Tinju, kura dzīvo Somijas ziemeļos, gandrīz 300 kilometru attālumā no tuvākās pilsētas. Portolano iemūžinājis viņas savdabīgo dzīvesveidu neiedomājami skaistā, neapdzīvotā somu zemes apvidū, kur viņa kopj un uztur 85 kamanu suņus un dzīvo sev par prieku.

    Tinja lieliski izdzīvo tālu no civilizācijas: ēst gatavo malkas krāsnī, māju apgaismo ar sveču palīdzību, bet ūdeni nes no upes, kurā katru rītu nākas caursist ledu. Tā ir viņas dzīve, un viņa izbauda šo mieru, ko atradusi tālu prom no cilvēkiem. Vienīgais kontakts ar cilvēkiem Tinjai ir tad, kad viņa dodas uz pilsētu, kas atrodas 290 kilometru attālumā. Ilgais ceļš daudziem šķiet kaut kas ekstrēms, tomēr tas dod iespēju sagādāt pārtikas krājumus, higiēnas preces, baterijas, lai varētu uzlādēt savu datoru un telefonu.

    Divdesmit sešus gadus vecā Tinja ir apmierināta ar savu dzīvesveidu, un līdzās dzīvniekiem un dabai viņas kompāniju ir draugs Alekss, kurš savulaik bijis profesionāls slēpotājs. Meitene meklē iedvesmu šajā arktiskajā nostūrī, skaidrojot to tā: «Man nav vajadzīgas materiālās vērtības. Daba mani nodrošina ar visu, kas nepieciešams.» Iztiku Tinja pelna, organizējot tūristiem ekskursijas ar suņu kamanām, rādot viņiem skaistākās vietas un stāstot par savu arktiskās dzīves pieredzi.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē