• VIDEO: Līdzjūtīgi ļaudis meklē sniegā un salā pamestu suni. Kā beidzās šī misija?

    Daba un dzīvnieki
    Marta Kalniņa
    5. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Sunītis ir drošībā!
    Foto: No privātā arhīva
    Sunītis ir drošībā!
    Šonedēļ daudzu prātus satraucis kāds notikums Talsu novadā – tur sniegā un salā pamanīts pamests suns. Līdzjūtīgu un uzņēmīgu cilvēku iesaistīšanās suņa meklēšanā un glābšanā ir apbrīnas vērta.

    Ar satraucošu ziņu šonedēļ dalījās kāda sieviete, kura Talsu novadā 3. janvārī pamanījusi ceļmalā pamestu suni.  «Kurš atļāvās no mašīnas izmest suni?» sašutusi bija viņa un aicināja glābt nabaga dzīvnieciņu.

    Sievietei pašai tas neesot izdevies, jo pārbiedētais sunītis iekampis pirkstā.

    Atsaucīgi ļaudis atradās visai drīz, un sākās vērienīga meklēšanas operācija. Aktīvi iesaistījās Mārīte Priede, kura uz norādīto apvidu devās kopā ar domubiedriem. Bija arī citi līdzjūtīgi ļaudis, kas centās dzīvnieku atrast. Vakarā un nākamajā dienā apbraukājuši un apstaigājuši plašu teritoriju, pat izmantojuši binokli, lai dzīvnieku saskatītu, taču – nekā.

    Sunīti pamanīja pamestu salā un sniegā.
    Sunīti pamanīja pamestu salā un sniegā.

    Visbeidzot 4. janvārī sunītis tomēr tika atrasts. Žurnāla «Astes» redaktorei Mārīte atklāj – suni pamanīja viens no meklēšanā iesaistītajiem vīriešiem, kurš ar auto bija aizbraucis vairākus kilometrus tālāk no sākotnējās viņa atrašanās vietas. «Suns muka, un kādus četrus kilometrus viņš to mēģināja noķert. Visbeidzot suns nonāca līdz kādam šķūnim, kur viņu izdevās iedzīt. Man atsūtīja lokāciju, un es arī devos turp.

    Mēģinājām suni notvert, bet viņš ļoti dusmīgi reaģēja. Bija nenormāli noguris, pārbijies, rūca un koda.»

    Par abiem viņiem izdevās suni sagūstīt un nogādāt pie veterinārārsta. Tika nolemts, ka dziļākas pārbaudes uzreiz netiks veiktas, jo suns bija šoka stāvoklī. Vizuāli novērtējot dzīvnieka stāvokli, konstatēts, ka nekādu ārēju traumu viņam nav.

    Sunim tika nodrošinātas pagaidu mājas pie meklēšanā iesaistītas meitenes, un nakti viņš pārlaidis labi. «Ēda tikai to, ko ielika kastē, un no kastes izkāpa pēc pulksten vieniem naktī. Aizgājis čučēt uz segas. Kad tuvojās cilvēks, tad rūc,» informē Mārīte.

    Tagad sunītis ir nonācis pagaidu mājās.
    Tagad sunītis ir nonācis pagaidu mājās.

    «Es nevarēju neko nedarīt. Vienkārši aiziet gulēt un nedomāt par to nabaga dzīvībiņu,» savu iesaistīšanos suņa glābšanas operācijā skaidro Mārīte. Tovakar viņa pārgurusi atnāca mājās no darba, taču, izlasot ziņu par sunīti sniegā, nespējusi palikt vienaldzīga. «Ārā bija putenis un sals.  Kā es varēju viņu mierīgi tur atstāt?» saka viņa.

    Meklēšana turpinājās arī naktī 

    «Esmu pozitīvā šokā par to, ka cilvēki ir tik ļoti atsaucīgi, tik ļoti sekoja un dzīvoja līdzi visiem šiem notikumiem,» atzīst viņa. Mārīte saņēmusi neskaitāmas vēstules ar pateicības vārdiem un jautājumiem par sunīti. Šī nav pirmā reize, kad Mārītei izdevies palīdzēt nelaimē nokļuvušām dzīvībiņām. «Reiz man izdevās divu stundu laikā atrast mājas četriem kaķiem,» atminas viņa un cer, ka arī sunīša stāstam būs laimīgas beigas – mīlošs saimnieks, kurš nekad savu mīluli nepametīs nelaimē.   

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē