• Uzsāks mācības Dailes teātra un JVLMA aktieru kursā

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    2. oktobris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Mācības uzsāks Dailes teātra un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas tālākizglītības kursa «Dramatiskā teātra aktiera ar muzikālās izglītības ievirzi» studenti.

    Kursā plānots apgūt aktiermeistarību, skatuves runu, dejas un skatuves kustības mākslu, fizisko sagatavotību, akadēmisko un mūziklu dziedāšanu, angļu un vācu valodu, solfedžo un mūzikas teoriju, mūzikas instrumenta apguves pamatus, mākslas un mūzikas vēsturi.

    Kā plānotie pasniedzēji uzskaitīti Pēteris Krilovs, Viesturs Kairišs, Ādolfs Šapiro, Juris Vaivods, Una Stade, Irma Pavāre, Ansis Bētiņš, Raivis Vidzis un citi.

    Dailes teātris nodrošinās arī prakses iespējas teātrī, vienlaikus kursa absolvēšana negarantē vietu Dailes teātra trupā, atzīmēja Vārpiņa.

    Pirmos divus studiju gadus programma tiks īstenota tālākizglītības kursa formātā. Tiek veidota arī profesionālā bakalaura studiju programma 2025./2026.mācību gadam, kā arī norit darbs pie kursa iekļaušanas profesionālajā bakalaura studiju programmā.

    Teātra pārstāve Agnese Vārpiņa norādīja, ka kursa pamatmaksu ir paredzēts finansēt no SIA «Stiga RM» ziedojuma Dailes teātrim jauno aktieru apmācībai. Par studenta iespējamo līdzmaksājumu, ja tāds būs nepieciešams, tiks paziņots līdz iestājpārbaudījumu sākumam.

    Kā liecina «Firmas.lv» informācija, uzņēmums reģistrēts 2004.gadā un tā pamatkapitāls ir 1,9 miljoni eiro. «Stiga RM» patiesā labuma guvējs ir Andris Ramoliņš.

    2020.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 23,9 miljoni eiro, bet peļņa sasniedza 1,9 miljonus eiro, savukārt 2021.gadā «Stiga RM» apgrozījums bija 43 miljoni eiro, bet peļņa – 9,4 miljoni eiro. 2022.gadā uzņēmuma apgrozījums sasniedza 69 miljonus eiro, bet peļņa – 20 miljonus eiro.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē