• Turpina palielināties Baltkrievijas realizētais nelegālās imigrācijas spiediens uz robežas

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    23. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ivars Soikāns/Leta
    Otrdien Valsts robežsardze novērsusi 143 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu.

    Šāds robežpārkāpēju skaits dienā ir viens no lielākajiem pēdējā laikā, un uzrāda aizvien pieaugošu Baltkrievijas realizēto nelegālās imigrācijas spiedienu uz robežas.

    Jau ziņots, ka pirmdien, 21.augustā robežsardze novērsa 107 cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot robežu, bet 14.augustā Latvijā mēģināja iekļūt 96 cilvēki.

    Šogad no nelikumīgas Latvijas-Baltkrievijas robežas šķērsošanas atturēti jau 6277 cilvēki, bet humānu apsvērumu dēļ Latvijā uzņemti 292 cilvēki.

    Pērn visa gada laikā kopā tika novērsti 5286 cilvēku mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, savukārt 217 cilvēkiem humānu apsvērumu dēļ robežas šķērsošana netika liegta.

    Saistībā ar nelegālās imigrācijas spiedienu no 11.augusta līdz 2024.gada 10.februārim vairākas administratīvajās teritorijās Baltkrievijas pierobežā ir spēkā pastiprināts robežapsardzības sistēmas darbības režīms, kas nomainīja valdības 2021.gada augustā noteikto un vairākkārt pagarināto ārkārtējo situāciju.

    Ņemot vērā strauji pieaugušo hibrīdapdraudējumu uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, Valsts robežsardze mobilizējusi papildu dienestā esošos robežsargus ārējās robežas apsardzības stiprināšanai. Tāpat robežsardze pieprasījusi papildu atbalstu no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Valsts policijas.

    Varšavā 28.augustā plānota Baltijas valstu un Polijas iekšlietu ministru tikšanās, kuras laikā tiks arī izvērtēta situācija uz robežas ar Baltkrieviju. Baltijas valstis un Polija apspriež iespēju arī pilnībā slēgt robežas ar Baltkrieviju.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē