• Smiltēns: Vēl šogad meklēsim iespējas papildināt veselības aprūpes budžetu

    Veselība
    Ziņu aģentūra LETA
    8. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Valdošā koalīcija ir vienojusies vēl šogad meklēt iespējas papildināt veselības aprūpes budžetu, kuru kā nepietiekamu vērtē vairākas medicīnas nozarē strādājošo organizācijas, šorīt intervijā LTV «Rīta panorāmai» pauda Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS).

    Pēc politiķa vārdiem, vēl šīs nedēļas sākumā «Apvienotajam sarakstam» koalīcijā bijušas ļoti asas diskusijas ar premjeru Krišjāni Kariņu (JV) un finanšu ministru Arvilu Ašeradenu (JV) par veselības aprūpes budžetu, līdz panākta vienošanās vēl šī gada laikā izskatīt iespējas pārdalīt budžeta līdzekļus, lai izdevumi veselības aprūpei sasniegtu vismaz 12% no kopējā valsts budžeta apjoma.

    Arī Kariņš otrdien pēc valdības sēdes pauda, ka valdība plānojot pārskatīt budžeta izdevumus, un turpmāk iepriekš piešķirtos, bet neizlietotos līdzekļus vairs nepārdalīt attiecīgās ministrijas mērķu izpildei, bet gan visa valdība lems par šādu līdzekļu novirzīšanu kopīgām prioritātēm, tostarp veselības aprūpei.

    Smiltēns pauda cerību, ka ilgi tapušo budžetu Saeimai izdosies pieņemt šodien līdz pusnaktij. Viņš lēsa, ka budžeta gala versijā nebūs būtisku izmaiņu no tā, kā tika nobalsots komisijās.

    Kā ziņots, Saeima šodien galīgajā lasījumā skatīs likumprojektu «Par valsts budžetu 2023.gadam un budžeta ietvaru 2023., 2024. un 2025.gadam» un saistītos budžeta pakotnes likumprojektus. 2023.gada budžeta projekta pakotnes likumprojektiem uz galīgo lasījumu saņemti gandrīz 250 priekšlikumi.

    Gan Budžeta komisija, gan valdība iepriekš neatbalstīja Saeimas opozīcijas deputātu iesniegtos priekšlikumus valsts budžeta 2023.gadam pirms galīgā lasījuma. Reizē valsts budžeta projektā paredzēts atbalstīt ap 20 tehniskos priekšlikumus no ministrijām.

    Valsts budžeta likumprojektā atbilstoši valdības sākotnējam piedāvājumam 2023.gada valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi tiek plānoti 12,721 miljarda eiro apmērā, savukārt izdevumi – 14,673 miljardu eiro apmērā. Salīdzinājumā ar 2022.gada budžetu 2023.gadam paredzēts ieņēmumu palielinājums 2,025 miljardu eiro apmērā un izdevumu palielinājums 2,233 miljardu eiro apmērā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē