• Smiltēns: Veidojot budžetu, nevajadzētu dalīt «deputātu kvotas»

    Politika
    Ziņu aģentūra LETA
    20. janvāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Veidojot 2023.gada valsts budžetu, nevajadzētu dalīt tā dēvētās «deputātu kvotas», intervijā TV3 raidījumā «900 sekundes» pauda Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS).

    Viņš akcentēja, ka izveidotā valdība, kurai esošajā Saeimā neesot bijis citu alternatīvu, strādā sinhroni un saliedēti un, domājams, tā sasniegs labus rezultātus.

    Smiltēns sagaida, ka 9.februārī finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV) nāks nodot 2023.gada Valsts budžeta portfeli. Mēneša laikā, līdz marta sākumam, budžetam būtu jābūt pieņemtam.

    «Apvienotā saraksta» (AS) prioritātes šī gada budžetā ir drošība, iekšējā drošība, veselība, kas Smiltēna ieskatā ir  asākie jautājumi, par ko bijušas arī lielākās diskusijas.

    Saeimas priekšsēdētājs arī uzsvēra, ka, veidojot šo budžetu, nevajadzētu dalīt tā saucamās «deputātu kvotas» – tas ir viens no AS uzstādījumiem.

    Komentējot tuvojošās Valsts prezidenta vēlēšanas, Smiltēns norādīja, ka par kandidātiem nepieciešamas diskusijas, neatklājot, ko šim amatam varētu virzīt AS. «Patlaban visi strādā intensīvi pie budžeta, jo tas ir iekavējies. Kad budžets nonāks Saeimā, tajā brīdī varētu virzīties arī diskusijas par Valsts prezidenta amata kandidātiem,» norādīja politiķis, piebilstot, ka esošais Valsts prezidents Egils Levits patlaban sevi parāda labi, uzņemoties iniciatīvu valdības veidošanā un konsultējoties ar partijām par dažādiem procesiem. Par visiem uzvārdiem Valsts prezidenta amatam tiks diskutēts, solīja Smiltēns, neatklājot, vai uzņēmējs Uldis Pīlēns varētu būt AS virzītais amata kandidāts.

    Smiltēns arī pauda, ka patlaban nebūtu jāskatās uz partiju kvotām vadošo amatu sadalījumā, jo arī iepriekš vienas partijas pārvaldībā bijuši, piemēram, Valsts prezidenta un Saeimas spīkera amati. Smiltēns nekomentēja, vai viņš būtu gatavs upurēt Saeimas priekšsēdētāja amatu, lai panāktu lielākas iespējas ievēlēt AS virzītu Valsts prezidenta amata pretendentu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē