• Rinkēvičs par Kariņa aizraušanos ar privātajām lidmašīnām: Varēja lidot ar komercreisiem

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    27. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ieva Leiniša/LETA
    Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča ieskatā bijušā premjera, pašreizējā ārlietu ministra Krišjāņa Kariņa (JV) lidojumi ar privātajām lidmašīnām varētu nebūt samērīgi un ekonomiski izdevīgi.

    Rinkēvičs intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» piekrita, ka Covid-19 laikā un dažādu neplānotu vizīšu dēļ politiķiem būtu jābūt iespējai izmantot speciālos reisus. Taču viņš ir bažīgs par to, vai tas nav kļuvis par tādu praksi, kur vairs netiek vērtēts samērīgums un lētākās iespējas.

    «Šeit jāsaka, ka informācija, ar ko iepazīstamies, rāda, ka, visticamāk, tā nav bijis un varēja lidot arī ar komercreisiem,» sacīja Valsts prezidents.

    Viņš arī uzskata, ka Kariņa komunikācija par šo situāciju nav bijusi ļoti veiksmīga, uzsverot, ka sabiedrībai minētais ir jāskaidro. Arī Valsts kancelejas skaidrojumi neesot pietiekami. Rinkēviča ieskatā Valsts kontroles iesaiste procesa izvērtēšanā varētu būt veiksmīga, saprotot, vai procesā ievērots samērīgums.

    Kopumā Rinkēvičs ir skeptisks par to, vai šādu reisu izmantošana konkrētajos gadījumos bijusi samērīga.

    «Ne komunikācijas ziņā, ne izvērtējot lidojumus, mēs varam teikt, ka tas bija pareizi,» sacīja amatpersona, uzsverot, ka, viņaprāt, no šādas prakses turpmāk vajadzētu atteikties un skaidrot katru konkrēto gadījumu, kāpēc izvēlēts šāds veids.

    Kā ziņots, Kariņš piekrīt kritikai par privāto aviopārvadājumu izmantošanu, taču uzsver, ka, tostarp pateicoties tiem, sarežģītas loģistikas apstākļos viņam bija iespēja maksimāli ātri tikties ar pasaules valstu līderiem un tādējādi stiprināt Latvijas lomu Eiropas Savienībā (ES) un NATO, izriet no Kariņa paziņojuma.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē