• Pārsteigumi PČ turpinās: Dānija uzvar Zviedriju

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    22. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: IIHF
    Dānijas hokeja izlase sagādājusi pārsteigumu ša gada pasaules čempionātā, uzvarot spēcīgos kaimiņus zviedrus, bet Vācijas izlase izcīnījusi otro uzvaru divās dienās.

    Dienas pirmajā A grupas spēlē par pārsteigumu parūpējās Dānijas valstsvienība, kas ar 4:3 (0:0, 3:2, 1:1) sakāva Zviedriju.

    Rezultātu 23. minūtē atklāja Karls Klinberjs, izvirzīdams Zviedriju vadībā ar 1:0. Uz to dāņi atbildēja ar Niklasa Jensena 31. minūtē un Henrika Temmernesa 35. minūtē gūtajiem vārtiem, izvirzoties vadībā ar 2:1.

    38. minūtē izlīdzinājumu – 2:2 – panāca Niklass Jensens, bet vēl pēc 36 sekundēm dāņus atkal vadībā izvirzīja Emils Kristensens.

    49. minūtē dāņi vairākumā panāca divu vārtu pārsvaru, otro reizi spēlē izceļoties Niklasam Jensenam – 4:2.

    Zviedri tik vien spēja kā 51. minūtē pēc Karla Klinberja otrajiem vārtiem mačā panākt 3:4.

    Iepriekšējā pasaules hokeja čempionātā Zviedrijas izlase ierindojās piektajā vietā, bet Dānija – 11.

    A grupā pa trim punktiem vienā mačā ir Krievijai, Dānijai un Slovākijai, bet bez punktiem ir pa spēlei aizvadījusī Baltkrievija, Zviedrija un Čehija, kā arī līdz šim nespēlējušās Šveice un Lielbritānija.

    A grupā, kuras spēles norisinās Olimpiskā sporta centra ledus laukumā, plkst. 16.15 būs Lielbritānijas un Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) duelis, bet plkst. 20.15 spēkosies Čehija un Šveice.

    Vācijas izlase sestdien arī savā otrajā pasaules hokeja čempionāta spēlē svinēja pārliecinošu panākumu, uzvarot norvēģus, bet Dānija sagādāja pārsteigumu cīņā pret Zviedriju.

    B grupas pirmajā sestdienas spēlē otro pārliecinošo uzvaru divu dienu laikā čempionātā svinēja Vācija, kas ar 5:1 (1:0, 3:1, 1:0) pieveica Norvēģiju.

    Uzvaras pamatus vācieši ielika desmit minūšu un 51 sekundes laikā pirmās trešdaļas beigās un otrās pirmajā pusē, gūdami četrus bezatbildes vārtus.

    Rezultātu 16 sekundes pirms pirmā pārtraukuma atklāja Matīass Plahta, 24. minūtē vārtus vairākumā guva Leo Gevanke, 27. minūtē – Leo Pfēderls, bet 31. minūtē 4:0 panāca Lukass Reihels.

    37. minūtē vārtus guva arī norvēģi, izceļoties Ēmilam Lillebergam.

    Spēles gaitu gan tas daudz nemainīja, jo 45. minūtē Leans Bergmanis iemeta arī piektos vārtus Vācijas izlases labā.

    B apakšgrupā seši punkti divās spēlēs ir Vācijai, trīs punkti vienā spēlē – Latvijai, bet Kanāda, Norvēģija un Itālija vienā cīņā ir bešā. Turnīrā vēl nav iesaistījušās ASV, Somija un Kazahstāna.

    Kā zināms, otro spēli šodien aizvadīs arī Latvijas izlase, kas B grupas duelī Arēnā Rīga plkst.20.15 tiksies ar Kazahstānu. Šo maču tiešraidē pārraidīs Latvijas Televīzijas 7. kanāls.

    Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra vājākās komandas šogad nepametīs elites divīziju.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē