• Latviešiem sava Grēta Tunberga! Horeogrāfe, kas apgūlās uz «Spēlmaņu nakts» skatuves

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    24. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Zane Bitere/LETA
    Saņemot balvu, māksliniece Kristīne Brīniņa, apguļoties uz skatuves, pauda protestu pret mežu izciršanu Latvijā.

     

    Kristīne ir profesionāla dejotāja, horeogrāfe un pasākumu organizatore. Viņa ir absolvējusi Latvijas Kulūras akadēmiju un kopš tā laika ir piedalījusies starptautiskajos projektos Latvijā, Kiprā, Turcijā, Norvēģijā, Islandē, ASV un Korejā.  

    Viņa augusi mazā ciematiņā Lojā. Vēlāk daudzus gadus dzīvojusi galvaspilsētā, bet tad satiksui savu vīru Pēteri un kopš 2014.gada par mājām sauc Cīravu. Tur abiem dzimusi doma par Cīravas muižas kompleksa radošu izmantošanu. Sarunā ar žurnālu «Ir» Kristīne savulaik uzsvērusi, cik svarīga viņai ir dzīvošana tuvāk dabai. Dzīvot laukos, viss notiekošais ir daudz apzinātāks. Prāts ir daudz tīrāks, jo blakusiespaidu esot mazāk.

    Viņas dienas rit mājā, kuru ieskauj mežs un tas Kristīni iedvesmo jauniem radošiem projektiem.

    «Esot mežā, rodas sajūta, ka es pazaudēju savas aprises. Man patīk, ka stāsts nav par mani, bet es esmu daļa no tā visa. Es jūtos ļoti laimīga esot šeit. Dzīve šeit ļauj saprast izvēles un iemeslu, kādēļ esmu uz šīs zemes,» atzīst kustību māksliniece Kristīne Brīniņa.

    Horeogrāfe «Spēlmaņu nakts» ceremonijā tika apbalvota par darbu Čehova teātra izrādē «Hamlets» kategorijā «Gada horeogrāfs/e», kā arī tika nominēta balvai par darbu Latvijas Nacionālā teātra izrādē «Pinokio».

    Saņemot balvu, māksliniece pamatīgi samulsināja ceremonijas vadītāju aktieri Gundaru Āboliņu. Pēc emocionālas runas viņa pēkšņi apgulās uz zemes, paužot protestu pret mežu izciršanu Latvijā. Lūdzot nepārvērst viņas protestu jokā, Kristīne valdot asaras, aicināja domāt par bioloģisko daudzveidību un ekoloģisko līdzsvaru, kā arī padomāt, kādu vidi mēs atstājam saviem bērniem. Savā uzrunā Brīniņa atstāstīja savu braucienu no Rīgas uz 200 kilometrus attālajām mājām, kur viņas auto izbraukšanu apgrūtinājis ceļa priekšā izgriezies un baļķu grēdas priekšā apstājies kravas auto, liedzot tālāku ceļu.

     

    Atbalstu Brīniņai ceremonijas laikā pauda režisors Elmārs Seņkovs. Arī vietnē «X» skatītāji, kuri apbalvošanu vēroja pie saviem TV ekrāniem, bija redzams atbalsts horeogrāfei Kristīnei Brīniņai.

     

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē