• Dabas vērotājs Vilis Bukšs atklāj, kādu laiku sagaidīsim septembrī

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra STATION
    4. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Ticējums saka, kāds laiks septembrī, tāds būs arī martā. Ja septembrī ir pērkona negaiss, tad ap Ziemassvētkiem būs daudz sniega. Ja septembris silts, tad būs vēla ziema un maz sniega. Savukārt jauks septembra sākums paredz jauku rudeni. Ja septembrī daudz miglainu dienu, martā būs daudz sniega, savā blogā raksta dabas vērotājs Vilis Bukšs.

    V. Bukšs norāda, ka šogad sauss vasaras sākums un ar nokrišņiem bagātas dienas vasaras otrajā pusē paredz bagātu un jauku rudeni. Ticējums saka, kāds 1. septembris, tāds viss rudens, bet jo īpaši tā pirmais mēnesis. Ja 1. septembris iesākas ar sliktu dienu, tad viss rudens būs slikts. Ja iesākas ar labu, tad būs labs. To, ka septembris un rudens rādās būt, salīdzinoši silts un jauks, norāda arī pagājušais saulainais Labrencis (10. augusts) un ziediņi ievas zaros Bērtuļos (24. augusts).

    «Atbilstoši nozīmīgajām dienām janvārī un martā, kas raksturo septembri, kopumā Silu mēnesis rādās būt mērens gan nokrišņu, gan temperatūru ziņā,» atklāj dabas vērotājs.

    Miķeļu mēneša pirmajā pusē, pārsvarā līdz Mazajai Mārai (8. septembris) saule mīsies ar mākoņiem, lielākoties sauss un mēreni silts. Nokrišņi īslaicīgi. Temperatūra šajā laikā plus 17, plus 22 grādi. Vēlāk sauss un daždien pat vasarīgi silts, kad temperatūra dienas otrajā pusē var sasniegt plus 25 grādus. Tas varētu būt atvasaras cienīgs laiks.

    «Mēneša vidū palielināsies nokrišņu iespējamība, kļūs vēsāks un temperatūra robežās no plus 15 līdz plus 22 grādiem. Ap Rudens Vēju dienu (17. septembris) arī vējaināks,» stāsta V. Bukšs.

    Septembra otrajā pusē laika apstākļi mainīgi. Sausākas un saulainākas dienas mīsies ar īslaicīgu nokrišņu dienām un dzestrām naktīm. Dzelzu nedēļā (no 22. septembra līdz 29. septembrim) laikapstākļi var strauji mainīties uz īsti rudenīgiem. Temperatūra dienas laikā robežās no plus 12 līdz plus 17 grādiem. Naktis vēsas un dažviet rudens salnas. Nokrišņi īslaicīgi, bet reizēm stipri. Ap Miķeļiem (29. septembris) un tālāk oktobrī vairāk dienu ar mākoņiem, miglu un nokrišņiem. Temperatūra šajā laikā robežās no plus 13 līdz plus 18 grādiem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē