• Autovadītājs saņem sodu par braukšanu ar ātrumu 40 km/h

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra STATION
    2. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ģirts Gertsons
    Liepājnieks Jānis bija ārkārtīgi izbrīnīts un sašutis, izpētot saņemto protokolu par ātruma pārsniegšanu Nīcā, kas fiksēta ar stacionāro fotoradaru uz šosejas A11.

    Pārkāpums nopietns – vietā, kur, pēc protokolā teiktā, ir dzīvojamā zona, viņš divreiz pārsniedzis atļauto ātrumu. Sods tomēr nebūs jāmaksā, jo pie vainas bijusi sistēmas kļūda.

    Atļautais pārvietošanās ātrums apdzīvotā vietā uz valsts nozīmes galvenā autoceļa ir 50 km/h, to norāda arī zīme, kas brīdina par stacionāro fotoradaru.

    Jānis tur nebraucot bieži, jau grasījies soda naudu apmaksāt. «Gandrīz jau biju nospiedis «samaksāt», līdz sapratu, ka rēķins izrakstīts nepamatoti,» Jānis norāda.

    Rūpīgi izlasot protokolu, atklājies, ka pārkāpums ir absurds, jo sanāk, ka viņš pārsniedzis dzīvojamā zonā atļauto ātrumu 20 km/h, jo braucis ar nedaudz virs 40 km/h.

    «Nav skaidrs, vai fotoradara izrakstītos sodus neviens nepārbauda. Es spēju saprast, ka ir kaut kāda radara kļūda, bet vai tad neviens nepārbauda, pirms sūta rēķinu?» pauž vīrietis, kurš nosūtījis pretenziju Valsts policijai.

    Valsts policija pati ir konstatējusi, ka konkrētajam fotoradaram Nīcā šī gada 20. oktobrī notika īslaicīga sistēmas kļūda, skaidro likumsargu pārstāve Līna Bagdone.

    «Šādus kļūdainus lēmumus ir saņēmušas trīs personas. Šajā gadījumā pašiem transportlīdzekļu īpašniekiem nav jāvēršas policijā ar iesniegumu, jo pieņemtie lēmumi tiks atcelti un par to informētas konkrētās personas,» viņa pastāsta.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē