• Aiztur četrus Latvijas pilsoņus aizdomās par darbībām Krievijas specdienesta uzdevumā

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    25. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Valsts drošības dienests (VDD) ir aizturējis četrus Latvijas pilsoņus aizdomās par Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) uzdevumā veiktām darbībām, kas vērstas pret Latvijas valsts un iedzīvotāju drošību

    Kriminālprocess sākts 1.augustā saskaņā ar Krimināllikuma pantu par palīdzības sniegšanu ārvalstij pret Latvijas Republiku vērstā darbībā.

    Veicot izmeklēšanu, VDD veicis kriminālprocesuālas darbības 14 ar šīm personām saistītos objektos Rīgā un citviet Latvijā.

    Padziļinātai izpētei izņemts liels apjoms datu nesēju un dokumentu. Ar aizturētajiem saistītajos objektos VDD uzgājis ierīces, kas, iespējams, ir stratēģiskas nozīmes preces un varētu būt izmantojamas prettiesiskām operatīvām darbībām.

    VDD izmeklēšanas gaitā iegūtā informācija liecina, ka aizturētie Krievijas FSB uzdevumā veikuši darbības, kas vērstas pret citu personu rīcības brīvību, neaizskaramību, ekonomisko, sociālo un fizisko drošību.

    Kriminālprocesā patlaban trīs aizdomās turētajām personām kā drošības līdzeklis ir piemērots apcietinājums, savukārt ceturtajai aizdomās turētajai personai piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, proti, aizliegums izbraukt no valsts un dzīvesvietas maiņas paziņošana.

    Izmeklēšanas interesēs VDD patlaban plašākus komentārus nesniedz.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē