• Vēlos tvirtu ķermeņa ādu!

    Skaistumkopšana
    Sandra Puntule
    Sandra Puntule
    8. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Šobrīd ir piemērotākais laiks izmēģināt labākos ķermeņa krēmus, kas novērš ādas sausumu, modelē ķermeņa aprises, savelk un nostiprina ādu, padarot to maigāku un tvirtāku. Turklāt ir īstais brīdis, lai sāktu gatavoties vasaras sezonai – ne tikai domāt par to, bet arī aši rīkoties.

    Konsultēja Irina Kurisa, «Taka Spa» ķermeņa kopšanas speciāliste, fizioterapeite un Terēze Beļkova, «GMT Beauty» kosmētiķe

    Ādas pagurums pēc 40 gadu vecuma

    Sievietēm pēc 45 īpaši un aizvien uzcītīgāk jāpievērš uzmanība ādas veselības saglabāšanai, kā arī tās tonusam un liftingam, lai vēl ilgi lepotos ar jauneklīgu un koptu izskatu. Fizioloģiski noteikts, ka hormonu svārstības izraisa ķermeņa ādas sausumu un elastības zudumu, pakāpeniski mazinās ādas aizsargfunkcijas, kolagēna un elastīna daudzums. Diemžēl arī zemādas muskuļi zaudē tonusu un estrogēnu zudums palēnina tauku dziedzeru darbību, mainot taukaudu apjomu un struktūru, tāpēc āda kļūst plānāka un atslābst. To būtiski ietekmē arī mūsu dzīvesveids, vecums un svara izmaiņas, tāpēc ādas atslābumam nav universāla risinājuma, visiem viena un tā pati metode neder.

    Uzticies zinošiem speciālis­tiem!

    Diemžēl nav neviena brīnumlīdzekļa, kas vienas dienas laikā gluži kā uz burvja mājienu nogludinātu un nostiprinātu atslābušu ķermeņa ādu. Tvirtu ķermeņa ādu raksturo maigums un stingrība, bet šos divus ādai svarīgos parametrus nevar saglabāt tikai ar krēmu palīdzību. Tos palīdz uzturēt klasiskais trio: veselības stāvoklim atbilstošas fiziskās aktivitātes, veselīgs uzturs un ādu atjaunojošas procedūras ar pareizi izvēlētu kosmētiku. Lai gūtu labu un ilgnoturīgu efektu, ieteicams konsultēties ar zinošu ķermeņa speciālistu, kurš spēj objektīvi novērtēt ādas stāvokli un ieteikt individuāli piemērotāko ādas sakopšanas stratēģiju. Mūsdienu kosmetologi, estētiskās medicīnas un spa salonu speciālisti piedāvā tiešām efektīvas procedūras, kas stimulē atjaunojošus procesus ādas dziļajos slāņos, lai, mainot to struktūru, tonizētu ādu. Labāko rezultātu var sasniegt, kombinējot dažādas metodes: mūsdienu aparātprocedūras, masāžas un spa procedūras, ko apvieno ar rūpīgu ādas kopšanu mājās. Nostiprinošs liftinga krēms spēj sniegt lielisku efektu, bet ir svarīgi saprast, kā tas darbojas.

    Atslēgas vārds: mitrinātājs

    Vienīgais, kas notur ķermeņa ādu formā un uztur tās veselību, ir regulāra mitrināšana ar kosmētiku: krēmu, losjonu, emulsiju, eļļu u. tml. Labi mitrināta āda izskatās kopta un elastīga, tā ir noturīgāka pret sausumu, dažādiem kairinājumiem, iekaisumiem, infekcijām, tāpēc dermatologi vienmēr uzsver ādas mitrināšanas nozīmi. Ķermeņa ādu ieteicams mitrināt vienu vai divas reizes dienā, rītos un/vai vakaros tūdaļ pēc dušas uzklājot mitrinošo līdzekli vēl uz viegli mitras ādas. Parasts mitrinošais krēms/losjons ir labi piemērots ikdienas profilaksei ādas elastības un tvirtuma uzturēšanai. Ja jau vērojams ādas atslābums un to gribētos savilkt, piemēram, pēc ievērojama svara zuduma, nepieciešams modelējošs krēms, losjons vai serums ar nostiprinošu liftinga iedarbību.

    Starmešu gaismā – liftinga līdzekļi

    Liftinga līdzekļi patiesībā ir uzlaboti ādas mitrinātāji, kam pievienotas aktīvās vielas, lai risinātu problēmas, kas saistītas ar ķermeņa ādas modelēšanu un iegūtā efekta nostiprināšanu. Jaunās tehnoloģijas un patentētās formulas apvieno augstas veiktspējas sastāvdaļas ar keramīdiem, izmeklētu augu ekstraktiem un eļļām, niacinamīdu, peptīdiem, cilmes šūnām, hidrolizētu proteīnu, jūras aļģu un planktona kokteiļiem. Tas viss sola brīnumus: nolobīt, attīrīt, savilkt, tonizēt un nostiprināt ādu, neitralizējot zaudēto hormonu un gravitācijas ietekmi. Populārākie līdzekļi satur kofeīnu un gvarānu, L karnitīnu, kas tonizē ādu, retinolu, C vitamīnu, Q10, polifenolus, antioksidantus, niacinamīdu, kas stimulē kolagēna ražošanu, ādas mitrināšanai efektīvo hialuronskābi un glicerīnu, kā arī proteīnus un peptīdus, kas palīdz nostiprināt, savilkt ādu utt.

    Vai patiešām darbojas?

    Šo līdzekļu efektivitāte meklējama ne tikai to sastāvā. Ādu savelkošie līdzekļi var nodrošināt tūlītējus un ilgtermiņa uzlabojumus ādas izskatā, ja vien tos lieto regulāri. Kaut arī tūlītējais efekts īsti nav redzams – atslābusī āda vizuāli nepaceļas uz augšu –, neatlaidīga kopšana tomēr sniedz pamanāmas izmaiņas. Taču ir svarīgi modelējošo līdzekli lietot pareizi. Ja ir vēlme uzturēt skaistu ādu, tās kopšanai jākļūst par ikdienas rituālu.

    Ķermeņa kopjošā rituāla ABC

    Lai uzlabotu ķermeņa ādas tonusu, ikdienā tā ir jākopj tikpat uzcītīgi kā seja – tā jāattīra, jāatbrīvo no atmirušajām šūnām, jāmitrina un jāuzmundrina. Lūk, ideāls plāniņš ikdienai!

    Eksfoliē – attīri! Katru rītu pirms dušas 3–5 minūtes veic sausas ādas norīvēšanu jeb sauso skrubēšanu ar dabiska materiāla birsti, masāžas cimdu vai sūkli, lai stimulētu asinsriti, limfas atteci un atbrīvotu ādu no atmirušajām šūnām. Reizi nedēļā tūdaļ pēc dušas, vannas vai pirts noskrubē ādu ar tīkamu sāls vai cukura skrubi.

    Uzklāj pareizi! Skrubējot un rīvējot ādu, iemasējot krēmu, noteikti dari to limfas atteces virzienā, lai gūtu papildu liftinga iedarbību – uz augšu, uz sirdi: no potītēm uz gurniem, no plaukstām uz pleciem. Krūtis, vēderu un sēžu masē apļojošām kustībām pulksteņrādītāja virzienā, no vidukļa uz augšu. 

    Kakls un dekoltē. Šīs zonas maigajai ādai izmanto sejas pīlinga līdzekli. Lieto nostiprinošu krēmu, kas paredzēts tieši kakla un dekoltē zonai. To klāj no augšas uz leju, no auss ļipiņas un skausta uz centru kakla priekšpusē, līdz un pāri plecam. Grumbu mazināšanai kakla un dekoltē zonā papildus labi noder medicīniskā silikona plāksteri – pači, ko lieto uz nakti.

    Āda plaukstu virspusē. Nostiprinošo krēmu droši klāj uz atslābušas ādas plaukstu virspusē. Pirms tam ieteicams lietot skrubi. Vislabāk der mitrinošie līdzekļi ar hialuronskābi. 

    Augšdelmu peļu vēderiņi. Tās ir ļoti ­problemātiskas zonas. Kamēr nenostiprināsi augšdelma muskuļus, regulāri vingrojot, neviens krēms palīdzēt nespēs.

    Kā savilkt augšstilbu ādu pēc 50? Viens no efektīvākajiem veidiem ir regulāras fiziskās aktivitātes. To papildina uzcītīga ādas kopšana ar modelējošu/liftinga krēmu. Labi palīdz masāžas, aparātprocedūras un pirts procedūras.

    Uz ko cerēt? Lai gūtu labu un noturīgu rezultātu, liftinga līdzeklis regulāri jālieto vismaz divus trīs mēnešus. Pat visdārgākais krēms nepalīdzēs, ja to lietosi paretam.

    Ir jāvingro. Mūsu ķermeņa pamatā ir skelets. Ķermeņa aprises jeb siluetu veido muskuļi un zemādas tauki, ko apņem āda. Ja vēlamies saglabāt slaidu un tvirtu ķermeni, ir jāveido muskuļi un jāsamazina tauku krājumi. Vislabāk to var panākt ar fiziskajām aktivitātēm.

    Palīdzi ādai ēdot! Dod priekšroku dārzeņiem, augļiem, riekstiem, olīveļļai, treknajām zivīm, liesai gaļai, sieram un olām, kas satur vajadzīgās taukskābes, olbaltumvielas un vitamīnus.

    Mūsu izvēle! Labāko produktu TOP5!

    GMT BEAUTY Intensive Firming Body Cream – samtains krēms ķermeņa ādas tvirtumam. Redzami modelē ķermeņa aprises, izlīdzina ādu un piešķir tai mirdzumu. No ābolu sēkliņu ekstrakta iegūtie augu hormoni nostiprina ādas tonusu un elastību.
    200 ml 38,85 €, gmtbeauty.com, douglas.lv

    EISENBERG Neck, Bustline and Breast cream – koriģējošs pretnovecošanas krēms kaklam, dekoltē zonai un krūtīm. Lotus japonicus cilmes šūnu ekstrakts un Trio-Molecular® formula stimulē jaunī­bas proteīnu veidošanos, atjauno un nostiprina ādas elastību, ­sniedzot redzamu liftingu un mirdzumu. Smalka, zīdaina tekstūra.
    100 ml 160 €, Douglas

    ELEMIS Targeted Toning Moisturiser jūras aļģu ķermeņa krēms ar nigaru sāli, Jania Rubens sarkano aļģu un planktona ekstraktu. Mazina celulīta izpausmes, padara ādu gludāku, līdzenāku un elastīgāku. Zīdainā tekstūra gādā par pašmasāžas komfortu.
    200 ml 98 €, Taka Spa, douglas.lv, Neroli Cult Beauty

    INSTITUT ESTHEDERM
    Bust Shaping Cream – krūšu formu uzlabojošs krēms ar liftinga efektu, mērķtiecīgi iedarbojas uz tonusu zaudējušu ādu, ko izraisījusi novecošana, svara izmaiņas vai grūtniecība. Savelk un nostiprina  ādu, sniedz komfortu un ilgnoturīgu mitrināšanu. 200 ml 62,70 €, aptiekās, myskin.lv

    THALGO D.E.F.I. Fermete High Performance Cream – ķermena kontūras nostiprinošs krēms ar Sculpt’Active, efektīvi modelē siluetu un palielina ādas elastību. Biotehnoloģiskais keramīds Skulptolift stiprina ādu un novērš tauku šūnu paplašināšanos.
    200 ml 55 €, Neroli Cult Beauty, douglas.lv, Stockmann

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē