• Skrubi metam prom! Jaunākās tendences ķermeņa kopšanā

    Skaistumkopšana
    Sandra Puntule
    Sandra Puntule
    Dace Kaņepe
    Dace Kaņepe
    27. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Shutterstock
    Shutterstock
    Modernajā ādas kopšanā aizvien lielāks uzsvars tiek likts uz holistisku pieeju, skaistumkopšanas rituālos kā galveno izvirzot ne tikai ādas veselību, bet arī vispārējo, tostarp emocionālo, labsajūtu un… seksuālo labklājību!

    Konsultēja kosmētiķe un ķermeņa estētisko procedūru speciāliste Dana Karlsberga, Anti-Aging Institute, un dermatologs Igors Lukjanovs, Medicīnas centrs ARS.

    Sāc šodien!

    Ja šoziem ķermeņa ādas izskatam neesi pievērsusi īpašu uzmanību, ir pēdējais brīdis sākt. Novērtē, kas tev nepatīk, un izvirzi reāli sasniedzamus mērķus! Ir jāņem vērā, ka ādas šūnu nomaiņas cikls ilgst apmēram 28 dienas, – tas nozīmē, ka mēneša laikā vari iegūt jaunu, veselīgu ādas virskārtu. Nevajadzētu pārāk sacerēties, ja zem ādas ir izveidojušies tauku polsteri, celulīts, strijas vai ir manāms zemādas audu atslābums, kas uztur ādas elastību. Šīs problēmas mēneša laikā novērst nevar, vajadzīgs trīs reizes ilgāks laiks. Toties tu vari parūpēties par ādas labsajūtu. Kopta āda izskatās veselīga un labi piesedz pārējās nebūšanas. Aiziet, soli pa solim!

    Klasiskais trio

    Satriecošu jaunumu šajā jomā nav. Pakāpeniski mainās kopšanas stratēģijas, aparātprocedūru iekārtas un gudro kosmētikas līdzekļu formulas. Joprojām par iedarbīgāko metodi ķermeņa formu un ādas izskata uzlabošanā tiek atzīts klasiskais trio: veselīgs uzturs, regulāra fiziskā slodze un mērķtiecīga ķermeņa ādas kopšana, uzsverot, ka tikai kompleksa pieeja un regularitāte spēj sniegt redzamu un noturīgu rezultātu. Ar sevi ir jāstrādā katru dienu, bet pirms vasaras var noderēt arī intensīvs kurss.

    Ieteikums. Noderīgas ir profesionāļu konsultācijas, lai koriģētu ēšanas paradumus, izvēlētos individuāli piemērotas fiziskās aktivitātes, estētiskās procedūras, kā arī kosmētiskos līdzekļus ādas kopšanai mājās. Tas palīdz precizēt, kas tieši dos labāko efektu.

    #jauna tendence

    Lai arī sociālo tīklu slavenību ietekme uz sieviešu izvēlēm aizvien ir aktuāla, ādas kopšanas jomā strauji aug pieprasījums pēc profesionāliem ekspertu padomiem. Vēlme pēc uzticamas informācijas atspoguļo tiekšanos uz personalizētu aprūpi, nevis sekošanu vispārīgiem ieteikumiem.

    Uzturi labu ādas veselību!

    Ķermeņa ādas kopšanas jaunās tendences ir vērstas nevis uz aizvien agresīvākām metodēm un ātri sasniedzamiem rezultātiem, bet ādas aizsargbarjeras kopšanu, lai saglabātu tās dabisko mikrobiomu – uz ādas mītošo mikroorganismu līdzsvaru. Pārmērīga aizraušanās ar agresīviem, lokāli lietojamiem līdzekļiem to var izjaukt, padarot ādu sausu, jutīgu, neaizsargātu, un provocēt dermatīta veidošanos.

    Ieteikums. Vienkāršākais risinājums bojātas ādas aizsargbarjeras atjaunošanai un profilaktiskai tās uzturēšanai ir regulāra kopšana ar mitrinošiem krēmiem vai losjoniem, kas satur eļļas, sviestus vai citus lipīdus. Tie pabaro ādu, nostiprina tās trauslo struktūru un pārklāj ar neredzamu plēvīti, kas pasargā no mitruma zuduma un kaitīgu ārējo faktoru ietekmes. Mitrinošajos līdzekļos iekļauj hialuronskābi, niacinamīdu, keramīdus, augu izcelsmes skvalānu, peptīdus, prebiotikas, antioksidantus, eļļas, poliglutamīnskābi, bēta glikānus un sniega sēņu ekstraktu.

    Risini problēmas!

    Salonā. Ātrāko un noturīgāko rezultātu sniedz aparātprocedūras ar augstas enerģijas tehnoloģijām. Vispārējai labsajūtai, zemādas muskuļu tonizēšanai un ādas izskata uzlabošanai gadsimtos pārbaudīta vērtība ir masāžas kurss ar rokām. Īpašs ieguldījums labsajūtā un ādas tvirtumā ir spa salonu procedūras, kur būtiski svarīgs elements ir aromterapija, ko pielāgo atkarībā no konkrētajām ādas īpašībām un situācijas.

    Mājās. Ādas kopšanas pamatprincips ir nemainīgs: attīrīt, mitrināt, pabarot un aizsargāt. Lai mazinātu ķermeņa apjomu, lokālus tauku polsterus, celulītu, konturētu ķermeņa aprises, vienlaikus savilktu un nostiprinātu ādu, vari ņemt talkā speciālos krēmus, kas, aktivizējot vielmaiņu, liek ādai intensīvi strādāt. Kosmētikas ražotāju laboratorijās top aizvien iedarbīgākas formulas. Tandēmā ar mērenu fizisko slodzi, kas ilgstoši paātrina asinsriti, vielmaiņu un elpošanu, modelējošie krēmi var sniegt jūtamu efektu un uzlabot ādas vispārējo stāvokli. Ir svarīgi dzert daudz šķidruma, lai tas palīdz mitrināt ādu un izvadīt no ķermeņa vielmaiņas saražotās atkritumvielas.

    Ieteikums. Lai stimulētu krēmu aktīvo vielu iedarbību, ādu pirms tā lietošanas nepieciešams attīrīt un sasildīt. Tam labi der maigs pīlings, kas noloba atmirušo šūnu kārtu. Var izkarsēties vannā vai pirtī un ātri noskaloties ar vēsu ūdeni ādas tonizēšanai. Uz tīras un siltas ādas pretcelulīta, slaidinošie krēmi darbojas daudz efektīvāk.

    #jauna tendence

    Ādas kopšanas jaunākās stratēģijas ved prom no agresīvas ādas attīrīšanas ar mehāniskas iedarbības skrubjiem, to vietā dodot priekšroku ādas norīvēšanai ar birsti, tās stimulēšanai ar kontrastdušu vai ledus kubiņiem.

    Veiktspējīgas formulas

    Lasi norādes uz etiķetes, kam tieši līdzeklis ir paredzēts – taukiem, celulītam, ādas savilkšanai, nostiprināšanai. Patiesībā visi speciālie līdzekļi ir uzlaboti ādas mitrinātāji, kuru sastāvā jaunās un veiktspējīgās formulās ir iekļautas mums jau pazīstamās vielas – kofeīns, kanēlis, silīcijs, L karnitīns, kakao, jūras aļģes, pipari, ingvers, citrusi, ārstniecības augu ekstrakti un ēteriskās eļļas. Tās spēj iekļūt ādas dziļākajos slāņos, lai stimulētu tauku vielmaiņu, strauji uzlabotu asins mikrocirkulāciju, audu apgādi ar skābekli un paātrinātu šūnu vielmaiņu. Speciālo krēmu sastāvā ir gan ādas mitrinātāji, gan vielas, kas nodrošina ādas aizsardzību pret oksidatīvo stresu un nelabvēlīgo ietekmi, kuru izraisa cukura lietošana.

    #jauna tendence

    Uzlabotās formulas koncentrējas uz barojošām un aizsargājošām sastāvdaļām – keramīdiem, jūraszālēm, aļģēm un saulei drošām retinola alternatīvām, kas nostiprina ādas dabisko barjeru, dziļi mitrina ādu un aizsargā pret vides kaitīgajiem faktoriem.

    Emocionālais skaistums

    Jaunākie pētījumi atklāj, ka mūsdienu attālinātās saskarsmes apstākļos sievietes aizvien lielāku nozīmi piešķir savai labsajūtai un veido ikdienas vai iknedēļas ādas kopšanas rituālus, gūstot no tā relaksāciju un atjaunotni. Veicot ikdienišķas darbības, ādas kopšanas rituālu mēs varam uztvert kā jēgpilnu praksi, kas palīdz atbrīvoties no emocionālās nastas, uzlabo izskatu, vairo pārliecību un seksapīlu, ļauj mirdzēt no iekšpuses. Emocionālā labsajūta mums palīdz justies labi gan fiziski, gan garīgi.

    #jauna tendence

    Globālo tendenču tirgus izpētes kompānija Mintel prognozē, ka 2024. gadā skaistumkopšanas jomā valdīs izsmalcināta vienkāršība un priekšroku dosim efektīviem un veiktspējīgiem kopšanas līdzekļiem, uzticoties nevis to ekstravagantajam iepakojumam un reklāmām, bet pētījumiem un sertifikātiem, kas apliecina to kvalitāti. Mintel prognozē jaunu minimālisma laikmetu, kurā plašas kopjošo līdzekļu kolekcijas nomaina minimāls augstas kvalitātes produktu klāsts.

    Mūsu izvēle

    Dažādu problēmu risināšanai

     ALGOTHERM AlgoSilhouette slaidinošs serums ar kofeīnu un mentolu. Novērš tauku šūnu uzkrāšanos, šķeļ taukus, mazina celulītu un ķermeņa apkārtmēru, nostiprina ādu. Kopā ar fiziskām aktivitātēm un pareizu uzturu seruma iedarbība vairākkārt pastiprinās efektu. Viegli uzsūcas ādā un padara to gludāku, tvirtāku un daudz skaistāku. 100 ml 34 eiro, myskin.lv

    TEGODER Lipoglausonic pretcelulīta, notievēšanas un pretstriju ādu modelējošs komplekts. Formula ar neiropeptīdiem, ārstniecisko dēļu ekstraktu, jūras aļģēm, bēta karotīnu, glaucīnu un augu ekstraktiem efektīvi šķeļ taukus, likvidē ādas bojājumus un atslābumu, detoksicē un atjauno ādu. Krēms (200 ml) + serums (150 ml) 80 eiro, alor.pro, shopbeauty.lv, skaistuma telpa Alor

    EISENBERG Soin Liftant Corps liftinga līdzeklis ķermenim – kā neredzama korsete nodrošina liftinga iedarbību zonām, kam zudis tvirtums. Perfekts sabiedrotais diētu un svara mazināšanas periodos, tonizē ādu, uztur to gludu un zīdainu. C un E vitamīns, zaļo mikroaļģu oligopeptīdi veicina šūnu vitalitāti, nostiprina ādas elastību un redzami mazina strijas. 150 ml 137 eiro, Douglas

    STENDERS masāžas birste ādas attīrīšanai un asinsrites uzlabošanai ar bērza rokturi un maigiem zirga sariem. Labi piemērota ādas kopšanai ikdienā. Zviedru amatnieku roku darbs.29,90 eiro, Stenders, stenders-cosmetics.lv

    Mitrina un kopj sausu ādu

    EUCERIN pH5 īpaši viegls, mitrinošs krēms, palīdz uzturēt pH līmeni, kas aizsargā ādas dabisko barjeru. Satur dekspantenolu, kas palīdz ādai atjaunoties, un stiprina tās dabiskās aizsargspējas. Labs ikdienas lietošanai sausai, jutīgai ādai ar tieksmi uz alerģijām. 350 ml 22,29 eiro, aptiekās

    CELL FUSION C EXPERT Barriederm intensīvi mitrinošs losjons sausai, prasīgai ādai ar lobīšanos, niezi un apsārtumu. Eco Green keramīdi atjauno ādas barjerfunkcijas, uzlabo ādas imūno stāvokli. Normalizē vielmaiņas procesus ādas šūnās. 200 ml 49 eiro, skaistuma telpa Alor, alor.pro, salons Maija

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē