• Ko iesākt, ja šķeļas nagi?

    Skaistumkopšana
    Santa.lv
    Santa.lv
    26. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Pirmā doma – tas droši vien liecina par vitamīnu trūkumu! Bet ko darīt, lai uzlabotu nagu veselību?

    Kāpēc nagi kļūst trausli?

    • Ir cilvēki, kam jau no dabas ir trausli nagi. Diemžēl, gadiem ejot, tie kļūst vēl trauslāki, jo organismā samazinās kolagēna sintēze.
    • Ja nagi sākuši šķelties pēdējā laikā, vispirms jādomā par ārējiem kairinātājiem. Varbūt ir pārāk liela saimniecisko darbu slodze, piemēram, bieži tiek mazgāti trauki, lietota sadzīves ķīmija. Mehāniskus bojājumus gari nagi var gūt, kad ar pirkstu galiem tiek sists pa datora klaviatūru.
    • Tie var kļūt trausli, arī liekot mākslīgos nagus, jo šī procesa laikā tiek vīlēts naga virsējais slānis. Šādi apstrādātiem plāniem nagiem iedarbojoties ar acetonu saturošu lakas noņēmēju, nags kļūst vēl mīkstāks un trauslāks. Arī lietojot gelish laku, nagi tiek mehāniski bojāti.
    • Nagu veselību var ietekmēt vispārējais veselības stāvoklis, dažādas iekšķīgas slimības, medikamentu lietošana, bet visbiežāk tomēr nepilnvērtīgs uzturs, kādas grupas produktu izslēgšana no ēdienkartes, kad nepietiekamā daudzumā tiek uzņemtas olbaltumvielas, minerālvielas, mikroelementi un vitamīni.

    Kā nagus stiprināt?

    • Lai nagus stiprinātu, vispirms vajadzētu tos pasargāt un ierobežot slodzi. Ļoti svarīgs ir pilnvērtīgs, sabalansēts uzturs.

    Ja tajā nav piena produktu, varbūt pietrūkst kalcija.

    Ja no uztura izslēdzat graudu produktus, var būt B vitamīna deficīts; ja neēdat gaļu, iespējams, pietrūkst dzelzs.

    • Ja ar uzturu vien tomēr neizdodas uzņemt visus nepieciešamos vitamīnus un minerālvielas, nagus var stiprināt, palietojot dzeramo kolagēnu vai kompleksos vitamīnus, kas paredzēti tieši matu, nagu un ādas veselībai.

    To sastāvā ir aminoskābes, biotīns, A, E un C vitamīns, cinks, selēns un citas nepieciešamās vielas.

    Parasti tos iesaka lietot vismaz divu trīs mēnešus kursa veidā, nagus vakaros papildus pabarojot ar kokoseļļu vai speciāli nagu stiprināšanai paredzētu eļļiņu.

    • Var izmantot arī glicerīnu vai treknu barojošu krēmu, kā arī nagus stiprinošas lakas, kas parasti ir bezkrāsainas un lietojamas pēc noteiktas shēmas. Ja ir trausli nagi, šādu kopšanas rituālu vajadzētu padarīt par ikdienas rutīnu arī tad, kad rezultāts sasniegts un nagi kļuvuši stiprāki. 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē