• bez diētām nomest lieko svaru

    Uzturs un diētas
    Santa.lv
    Santa.lv
    2. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Maha Heang 245789/Shutterstock.com
    Četras efektīvas metodes, kā viegli atbrīvoties no uzkrātajiem liekajiem kilogramiem.

    1. Neēd 3 stundas pirms gulētiešanas

    Pa dienu vari ēst, ko vien vēlies, bet vakarā – vismaz trīs stundas pirms gulētiešanas – it nemaz. Tātad, ja pie miera dodies ap pusnakti, ledusskapim jābūt ciet no astoņiem vakarā.

    Šīs metodes pamatā ir ideja par pielāgošanos organisma diennakts ritmiem, proti: katram orgānam ir savas aktīvās stundas un savs dīkstāves laiks.

    Vakara stundās visi gremošanas sistēmas procesi un fermentatīvā sistēma dodas atpūtā, tātad viss, ko apēdam īsi pirms miera, nesagremojas.

    Svarīgi! Lai spētu neēst vakarā, vienmēr ir jāpaēd kārtīgas pusdienas.

    2. Porcijām jābūt plaukstas lielumā

    Šāds ēdiena daudzums vienā reizē ir pietiekami liela deva, lai iegūtu sātu, taču arī pietiekami maza, lai kuņģis to spētu pilnībā apstrādāt un liekais neaizietu tauku rezervju noliktavā.

    Turklāt, ēdot mazas porcijas, cilvēks parasti ēd lēnāk, izbauda katru kumosu un sāk ieklausīties sava ķermeņa signālos, sāta sajūtā.

    Ideāliem rezultātiem tava šķīvja satura formulai jābūt šādai: 1/2 dārzeņu un salātu + 1/4 olbaltumvielu (gaļa vai piena produkti) + 1/4 graudaugu.

    Svarīgi! Izvēloties mazas porcijas, svarīgi ēst 4–5 reizes dienā, lai neiestājas bada sajūta un ķermenis netiktu turēts stresā.

    3. Uztura režīma ievērošana

    Organismu ir iespējams pieradināt pie noteikta porciju lieluma un ēdienreižu laika. Ja tu aptuveni divas nedēļas apzināti ēd līdzīga izmēra porcijas vienā un tajā pašā laikā, organisms pie šāda režīma pierod un našķus starp ēdienreizēm vairs nepieprasa.

    Svarīgi, ka, ievērojot ēšanas režīmu, mēs pasargājam sevi arī no spējas pārēšanās un neplānotām ēdienreizēm.  

    Svarīgi! Pēc šīs metodes var atradināties arī no kāres pēc saldumiem – ja nedēļu izturēsi bez kārumiem, astotajā dienā pamanīsi, ka nemaz tik ļoti tos vairs negribas.

    4. Atslodzes dienu ievērošana

    Atslodzes dienas – tas nozīmē atsevišķās dienās pēc pašu ieskatiem ēst mazāk vai neēst nemaz. Var atslodzes dienas ievērot atbilstoši mēness fāžu maiņai, bet var arī izvēlēties noteiktas nedēļas dienas – piemēram, katru pirmdienu.

    Ja neēst vispār neko ir par grūtu, atslodzes dienās vari uzturā lietot vieglus produktus: sulas, dārzeņus, kefīru, jogurtu, biezpienu, augļus.

    Svarīgi! Iespējams, atslodzes dienas vieglāk izturēt brīvdienās, kad dienu var aizvadīt sev tīkamās nodarbēs un atlicināt laiku arī diendusai.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē