• Stila evolūcija: kedas un viedpulkstenis piestāv pat smokingam

    Reklāmraksts
    12. oktobris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Jaunie Huawei Watch GT4 sērijas viedpulksteņi vienā ierīcē iemieso jaunāko modes tendenču un funkcionalitātes apvienojumu, pielāgojoties katra cilvēka ikdienas ritmam un lietotājiem nodrošinot iespēju pašiem atrast savu oriģinalitāti. Kaut gan šodien šie un citi viedie aksesuāri ir kļuvuši par vienu no zīmīgākajiem koptēla aksesuāriem, tā nav bijis vienmēr. Plašāk par to, kā mainījusies pulksteņu loma cilvēku ikdienā un kādas vērtīgas funkcijas piedāvā Huawei Watch GT4 sērijas flagmaņi, stāsta stiliste un etiķetes eksperte Guna Leiškalne-Roka.

    No smalka koptēla līdz dinamiskas ikdienas aksesuāram: pulksteņu loma agrāk un šodien

    Ja viedpulkstenis mūsdienās ir uzskatāms par teju katra pilsētnieka tēla neatņemamu sastāvdaļu un sastopams pat visformālākajās situācijās, agrāk tas nebija pieņemts. Mainoties uzskatiem par modi un etiķeti un attīstoties arvien jauniem tehnoloģiskiem rīkiem, viedpulkstenis nostiprinājis savu lomu garderobē uz palikšanu, šķietami nemanot, bet acīmredzami ar savu klātbūtni papildinot koptēlu ne tikai saviesīgā vakarā, bet arī ikdienā birojā vai mājās.

    Kā norāda eksperte, šobrīd var izcelt divus aksesuārus, kas vēl nesen bija izteikti dienas garderobes elementi, bet nu jau pilnībā iekarojuši savu vietu vakara tualetē. Tie ir sporta apavi, kas šodien lieliski saderēs pat ar smokingu, un viedpulkstenis. Nesenā pagātnē varēja vērot tikai kungus, kas tos sāk nēsāt kopā ar smokingiem, bet nu jau pulkstenis nav nekas neparasts arī kopā ar garo vakarkleitu.

    «Agrāk viens no iemesliem, kādēļ pulkstenis bieži vien netika iekļauts svinīgā koptēlā, bija uzskats, ka laika vērošana svētku vakarā varētu tikt uztverts kā aizvainojošs žests namamātei. Mūsdienās viedtālruņi uz svētku galda neizskatīsies gluži labi, taču viedpulkstenis sniegs iespēju neuzkrītoši sekot līdzi svarīgai informācijai, vienlaikus pildot pārdomāta un estētiska aksesuāra funkciju,» stāsta G.Leiškalne-Roka.

    Tradicionālie rokaspulksteņi ir statusa lieta un atbilst sabiedrībai vai mikrovidei, kurā ir pieņemts demonstrēt savu pārticību vai statusu, savukārt augstā viedpulksteņu popularitāte ir saistīta ar to praktisko pielietojumu dažādās dzīves situācijās. Piemēram, Huawei Watch GT4 viedpulksteņi bez pūlēm iekļaujami gan dienas, gan vakara garderobē, pateicoties to unikālālajām dizaina priekšrocībām – viegli maināmām siksniņām un plašai ciparnīcu izvēlei, ko pielāgot savai gaumei un vajadzībām.

    Tendences viedpulksteņu jomā

    Stiliste un etiķetes eksperte prognozē, ka savas funkcionalitātes dēļ viedpulksteņi lielā mērā pat aizstās klasiskos pulksteņus, jo, dzīves ritmam paātrinoties aizvien vairāk, pieaugs arī nepieciešamība pēc visām tām papildus funkcijām, kuras nevar nodrošināt klasiskais pulkstenis, bet sniedz viedpulksteņi.

    Piemēram, runājot par Huawei watch GT4, tas ir lielisks atbalsts ne tikai profesionāliem sportistiem, kuri gatavojas sacensībām, bet arī veselīga dzīvesveida entuziastiem un ikdienas steidzīgajiem, kuri vēlas pievērst lielāku vērību regulāru aktivitāšu un veselības rādītāju monitoringam. Viedpulksteņa algoritmi ir izteikti jutīgi pret ķermeņa fizioloģiskajām izmaiņām, uzlabojot unikālās Stay Fit ķermeņa svara pārvaldības funkcijas precizitāti un sniedzot personalizētu pārskatu par nosprausto mērķu sasniegšanas progresu.

    Tāpat Huawei Watch GT4 izceļas ar līdz pat 14 dienām ilgu baterijas darbības laiku, tādējādi nodrošinot, ka netiks iztraucēts ieplānotais treniņš un aktīvā atpūta dabā, kā arī lietotājs būs sasniedzams jebkurā vietā un laikā, kas ir īpaši svarīgi digitālās informācijas laikmetā. Neraugoties uz plašo funkciju klāstu, nepazūd arī šo viedpulksteņu estētika un pārdomātais izskats.

    Piedāvājot sešu dažādu krāsu un materiālu veidus pulksteņu siksniņām – sākot no melnas gumijas siksniņas, kas piestāvēs cilvēkam ar aktīvu dzīvesveidu, līdz pat gaišā zelta Milanese siksniņai izsmalcinātām pusdienām ar draugiem – katrs viedpulksteņa īpašnieks var izvēlēties savai gaumei un dzīves notikumam atbilstošāko variantu. Unikalitāti piešķir arī maināmās ciparnīcas, kas personalizē katru viedpulksteni un palīdz tā nēsātājam būt pamanāmam starp citiem.

    Pieņemt izvēli par piemērotāko viedpulksteni nebūt nav vienkārši, jo tas nav ikdienišķs pirkums, kuru veikt, neizsverot ieguvumus. Tomēr, kā uzsver eksperte, stāvot izvēles priekšā, jāatceras par galveno faktoru – vai šis viedpulkstenis būs pielāgojams tieši manam dzīves ritmam un ģērbšanās stilam.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē