• Pelnīt ceļošanai ar ceļošanu – piedzīvojumu mednieka Nila Alekša stāsts

    Reklāmraksts
    29. jūlijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Iespēja strādāt un apceļot pasauli vienlaicīgi ir daudzu mūsdienu cilvēku sapnis. Šāds dzīvesveids ne vien piepilda dvēseli un palīdz iegūt neaizmirstamas atmiņas, bet arī sniedz iespēju nopelnīt nākamajam piedzīvojumam – to pierādījis arī jaunais ceļotājs Nils Aleksis Lipstovs, kurš pavisam nesen atgriezies no astoņus mēnešus gara piedzīvojuma pa Āfriku un iztiku tur pelnījis, izmantojot tehnoloģiju sniegtās iespējas. Taču, cik viegli ir apvienot šīs abas pasaules un kas būtu jāņem vērā, pieņemot šādu izaicinājumu?

    Censties neiesprūst ikdienas rutīnā un pilnveidot savu ķermeni un prātu – to ikvienam, kurš vēlas apvienot ceļošanu ar darbu, iesaka ceļotājs Nils Aleksis Lipstovs. Ikdienišķā darba rutīnā viņš pavadījis nedaudz vairāk kā četrus gadus, strādājot par ražošanas nodaļas vadītāju. Iegūstot nepieciešamo pieredzi un ieliekot savas dzīves pamatus, jaunietis saprata, ka nu bija laiks savā dzīvē kaut ko mainīt. “Vienā brīdī šis komforts sāk tavu potenciālu bremzēt, tādēļ es pieņēmu konkrētu lēmumu – izbaudīt brīvību un apskatīt pasauli. Pirmie ceļojumi nebija pārāk ilgi – divi, trīs mēneši gadā, kuru laikā sāku saprast, ka tās nelielās raizes un neziņa par to, kas un kā notiks, ir tās labākās, jo tad es esmu visproduktīvākais un visradošākais, satieku visdažādākos cilvēkus un vienā brīdī  bez tā vairs nevarēju dzīvot,” pārdomās dalās Nils.

    Entuziasms un viedierīeces – darba resursi, kas vienmēr pa rokai

    Lielākā priekšrocība, apvienojot darbu ar pasaules apceļošanu, ir brīvība. Taču vienlaikus tas ir arī lielākais izaicinājums, jo paļauties tu vari tikai un vienīgi uz sevi. “Nekas manā dzīvē nav garantēts un noteikts. Arī pirms pēdējā lielā Āfrikas ceļojuma bija daudz nezināmo. Es nezināju, vai man būs, ko ēst, vai cilvēki sekos līdzi manām gaitām sociālajos tīklos un atbalstīs finansiāli.” Šobrīd Nila darbs ir pelnīt ceļošanai ar ceļošanu, tāpēc braucienos viņam vienmēr piebiedrojas četri neatņemami tehnoloģiskie biedri – tālrunis, kamera, drons un rezerves barošanas bloks jeb power-bank. “Pirms brauciena apzināti iegādājos jaunu viedtālruni, lai varētu apstrādāt attēlus un veidot video klipus. Nākotnē apsveru domu arī par planšetdatoru, kas varētu būt ērts un parocīgs ceļojumu biedrs, ņemot vērā manu darba specifiku.”

    Lai ceļojuma laikā atbildību un darbus varētu dalīt ar viedierīci, tai jābūt ne vien jaudīgai, bet arī daudzfunkcionālai. “Huawei, kā tehnoloģiju nozares līderis, padomājis par visiem tiem, kuri iecienījuši ātru un mainīgu dzīvesveidu un kuru sirdslieta ir ceļošana. Tieši tādēļ iepazīstinājām ar jauno planšetdatoru MatePad Pro, kas ir lielisks mobilitātes un radošuma apvienojums. Ņemot vērā, ka tas ir viegls un plāns, tas neaizņems daudz vietas ceļotāju mugursomā. Turklāt lietotāji noteikti novērtēs īpaši lielo 10,8 collu ekrānu un Kirin 990 mikroshēmu, kas, atrodoties nepārtrauktā kustībā, visnotaļ labi aizstās pat jaudīgāko datoru,” stāsta Huawei produktu apmācību vadītājs Latvijā Aleksandrs Jekimovs.

    Nav šaubu, ka darba un brīvā laika apvienošana mūsdienās kļuvusi par ierastu praksi un šādā dinamiskā, tūkstošiem kilometru pārbagātā dzīvesveidā, viedierīcēm ir jo īpaši liela nozīme. Tam piekrīt arī Nils, kurš pats sevi nodēvējis par alternatīvo frīlanceri. “Šķiet, ka 2014. gadā pirmo reizi satiku cilvēkus, kas pastāstīja, ka viņi pelna naudu ceļojot, un man gribējās darīt to pašu. Sāku filmēt savus piedzīvojumus un stāstīt par tiem sociālajos tīklos, un diezgan ātri sapratu, ka cilvēkiem ir interese par to, ko daru. Līdz ar tehnoloģiju attīstību arī manas lietotāja iespējas paplašinās – es varu dalīties ar informāciju ātrāk, darīt to kvalitatīvāk, realizēt savas visdrosmīgākas idejas. Izvēloties šādu dzīves ceļu, iespējams, ka kāds par tevi pasmiesies vai pateiks, ka tas nav iespējams, taču, ja tu spēsi izdomāt, kā to realizēt, beigās tie paši cilvēki tev paspiedīs roku,” stāsta jaunietis.

    Tehnoloģijas ceļojuma revolucionizēšanai

    Idejas manifestācija sākusies ar rūpīgu plānošanas procesu un, kā stāsta Nils, šis ir bijis labs posms, lai apzinātos, ka viss, kas notiks, ir uz paša atbildību – bija jāprioritizē, jāizplāno un jāizmanto viss pieejamais, tajā skaitā laiks un finanses. “Cenšos naudu vairāk pelnīt caur reklāmas projektiem, piemēram, nofilmējot video par ceļošanas iespējām kādā pilsētā vai pildot otrā plāna lomiņas citos filmēšanas projektos. Taču manam pēdējam Āfrikas braucienam protams bija jāstrādā vairāk, bija jāpievērš lielāka cilvēku uzmanība un viņu interese,” stāsta Nils. Pateicoties tam, ka jau kādu laiku mēs visi dzīvojam online pasaulē un tehnoloģiju attīstība sasniegusi vēl nebijušu līmeni, kad varam komunicēt, atradoties dažādās pasaules malās, puisim savu ieceri izdevies realizēt daudz vieglāk, nekā to varētu īstenot 19. gadsimta piedzīvojumu meklētājs.

    Nils iesaka izspēlēt galvā dažādus scenārijus, arī tādus, ja kaut kas noiet greizi tehnoloģiju līmenī. “Tā kā daudz filmēju un fotografēju ceļojumu laikā, jāparedz, ko darīšu gadījumā, ja, piemēram, pāris dienas jāpavada neapdzīvotā teritorijā, kur nav elektrības. Tad nu ieplānoju paņemt līdzi vairākas papildu baterijas un akumulatorus, kas ļauj uzlādēt ierīces un darbināt tās ilgāku laiku. Tas varbūt nav pats ērtākais variants, taču šāda plānošana palīdz tikt galā ar negaidītām situācijām.”

    Arī tehnoloģiskais progress nestāv uz vietas un tehnoloģiju ražotāji, apzinoties lietotāju vajadzības, piedāvā arvien jaunākus risinājums. Tā, piemēram, Huawei MatePad Pro ir pasaulē pirmais planšetdators, kas atbalsta bezvadu uzlādi, lai ierīci varētu darbināt visu dienu neatkarīgi no tā, kur jūs atrodaties, savukārt, pateicoties 20 W ātrajai uzlādei, ierīci varēs izmantot 3 stundas, veicot vien 30 minūšu ilgu uzlādi.

    Ņemot vērā plašo vajadzību klāstu, kas var rasties ceļojuma laikā, piemēram, laikapstākļu prognozes uzzināšanu vai iemūžināto fotomirkļu apstrādi, jaunie MatePad Pro planšetdatori iegādes brīdī aprīkoti ar Huawei lietotņu veikalu AppGallery, kas piedāvā vairāk nekā 60 000 dažādu lietotņu. “Mobilitāte apvienojumā ar daudzfunkcionālām lietotnēm pacels gan darba produktivitāti, gan ceļojuma prieku pilnīgi jaunā līmenī. Turklāt visas lietotnes, kas tiek lejuplādētas no mūsu lietotņu veikala, ir pielāgotas darbam ar Huawei ierīcē, tādēļ lietotāji var būt droši, ka ierīce nepievils un nodrošinās lielisku veiktspēju,” piebilst A. Jekimovs.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē