• Pelargonijas dziednieciskās īpašības. Svarīgi šobrīd!

    Veselība
    3. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Pavasaris vienmēr bijis nedaudz viltīgs gadalaiks – kļūst šķietami silts, tomēr saaukstēties var itin viegli. Šoreiz par produktiem, kuru sastāvā ir ārstniecības augi un kuri izstrādāti tepat pie mums Latvijā.

    Latvijas uzņēmumā ar vairāk nekā 50 gadu vēsturi – AS RĪGAS FARMACEITISKĀ FABRIKA – radītā Dr. Pakalns līnija pamatā ietver dabīga sastāva produktus saaukstēšanās simptomu mazināšanai. Jaunākais no tiem – ICELAND MOSS PASTILLES elpceļu veselībai, klepus mīkstināšanai un imūnsistēmas stiprināšanai.

    Pastilu sastāvā ir Islandes ķērpja lapoņu un pelargonijas sakņu ekstrakti, kas labvēlīgi ietekmē elpceļu veselību: nomierina iekaisušu elpceļu gļotādu, novērš kņudēšanu kaklā un atvieglo elpošanu. Šie augu ekstrakti arī nomierina balss saites un mazina aizsmakumu, palīdz mīkstināt klepu un veicina atkrēpošanu. C vitamīns veicina normālu imūnsistēmas darbību un šūnu aizsardzību pret oksidatīvo stresu, stiprina organismu un palīdz mazināt nogurumu un nespēku.

    Pelargonijas kā dekoratīvi telpaugi Eiropā ir populāras jau kopš 16.–17. gadsimta, bet to saknes ārstniecisko īpašību dēļ tiek lietotas elpceļu veselībai – saaukstēšanās simptomātikas un klepus ārstēšanai. Iespējamas kombinācijas ar vitamīniem, minerālvielām un/vai citām augu drogām vai to preparātiem.

    Deviņvīruspēks ir divgadīgs lakstaugs, kas pamatā aug Centrālajā Eiropā un Dienvideiropā, bet šobrīd ir naturalizējies arī citās mērenā klimata zemēs, izvēloties saulainas nogāzes. Latvijā aug saulainos pakalnos. Kopš 16. gadsimta aprakstīta drogas pretklepus iedarbība. Drogu lieto zāļu tējās, arī kombinācijās ar citām drogām kā mīkstinošu, atkrēpošanu veicinošu līdzekli augšējo elpceļu iekaisumu, hroniskā klepus, hroniskā bronhīta, saaukstēšanās slimību gadījumos, kā simptomātiska klepus ārstēšanas palīglīdzekli.

    Islandes ķērpis ir viens no izplatītākajiem ķērpjiem, kas sastopams uz smilšainām augsnēm skujkoku un jauktos mežos. Latvijā samērā plaši aug smilšainos silos. Eiropā izsenis lietots kā pretklepus līdzeklis. Skandināvijas un citas ziemeļu tautas izmantojušas to arī uzturā un dzīvnieku barībai. Droga ir bez smaržas, ar izteikti rūgtu garšu. Plaši lieto elpceļu veselībai, jo Islandes ķērpim piemīt bronhu iekaisumu mazinošas, atkrēpošanu veicinošas īpašības. Remdējošs mutes dobumam un kaklam, arī imunitātes stiprināšanai, jo nomāc mikroorganismus un darbojas kā antioksidants.

    Dr. Pakalns SELECT produktus iespējams iegādāties aptiekās visā Latvijā.

    UZTURA BAGĀTINĀTĀJS. UZTURA BAGĀTINĀTĀJS NEAIZSTĀJ PILNVĒRTĪGU UN SABALANSĒTU UZTURU.

    Informācijas avots: Dailonis Pakalns FITOTERAPIJA, AFS, Rīga, 2019

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē