• Neturi balonu vēderā!

    Reklāmraksts
    25. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock.com
    Gremošanas traucējumi var skart jebkuru cilvēku: no zīdaiņa līdz sirmgalvim. Vienas no biežākām sūdzībām par gremošanas traktu ir pārmērīga vēdera uzpūšanās jeb meteorisms. Tam raksturīga īslaicīga vai ilgstoša pilnuma sajūta pakrūtē, sāpes, atraugas, vēdera apjoma palielināšanās vai pastiprināta gāzu veidošanās pēc operācijām.

    Visās vecumgrupās biežākais pastiprinātas gāzu uzkrāšanās cēlonis ir tādu uztur produktu lietošana, kas veicina gāzu veidošanos. Pie tam dažādiem cilvēkiem šie produkti var būt atšķirīgi. Lielākai daļai vēdera uzpūšanos izraisa pākšaugi, dārzeņi (kāposti, sīpoli, burkāni u.c.), augļi (rozīnes, banāni, aprikozes, u.c.), piena produkti, gāzēti un saldie dzērieni. Ja smaguma sajūta un vēdera uzpūšanās notikusi pēc pārēšanās vai gāzes pastiprināti veidojošo produktu lietošanas, var izmantot tautas līdzekļus (ķimenes, fenhelis, un piparmētras). Ja tomēr ar tautas līdzekļiem nevar panākt pašsajūtas uzlabošanos, var ieteikt vieglus spazmu mazinošus un gāzu mazinošus preparātus.

    Kā veidojas gāzes vēderā?

    Dienā izdzerot 1500ml šķidruma vienlaikus kuņģī nonāk apmēram 2600ml gaisa. Tas nonāk kuņģī arī rijot siekalas un uzņemot ēdienu.

    • Ļoti liela daļa no šī gaisa ar atraugu palīdzību tiek izvadīts no kuņģa laukā caur muti.
    • Mazkustīga dzīvesveida dēļ atraugas var būt apgrūtinātas un liela daļa gāzu nonāk zarnās.
    • Normāli zarnas parasti satur līdz 200ml gāzes.
    • Veselam cilvēkam izdalās vidēji 700ml gāzes dienā.
    • Dienā ēdot ierasto pārtiku vidēji caur rectum (taisnā zarna) gāzes izdalās 10 līdz pat 20 reizes dienā.
    • Gāzu izdalīšanos biežumu neietekmē ne vecums ne dzimums. 

    Tev var palīdzēt Antiflat®

    Zāļu aktīvā viela simetikons

    Liekais gāzes daudzums kuņģa–zarnu traktā atrodas neaktīvu, sīku burbulīšu veidā. Tādējādi tiek traucēta vai pat pilnīgi nomākta gāzu dabīgā  uzsūkšanās caur zarnu gļotādu.  Pēc Antiflat tablešu lietošanas zāļu aktīvā viela simetikons- izraisa tūlītēju burbulīšu sadalīšanos. Rezultātā atbrīvojušās gāzes spēj no organisma izkļūt parastajā ceļā. Aktīvā viela neuzsūcas organismā un tā tiek izvadīta no organisma neizmainītā veidā. Antiflat tablešu lietošanas rezultātā samazinās sūdzības un izzūd saspīlējuma sajūta vēderā. Izzūd arī diafragmas pārvietošanās izraisītā spiediena sajūta sirdī (Rēmhelda sindroms). Antiflat® sistēmiski neuzsūcas un tiek izvadīts nemainītā veidā.

    Antiflat® lieto šādos gadījumos:

    • pārlieka gāzu veidošanās un uzkrāšanās kuņģa–zarnu traktā (meteorisms)
    • vēdera pilnuma un saspīlējuma sajūta, gastrokardiālais sindroms
    • pastiprināta gāzu veidošanās pēc ķirurģiskām operācijām
    • pirms vēdera dobuma orgānu diagnostiskiem izmeklējumiem, lai atbrīvotos no gāzes burbuļiem, kas aizēno redzes lauku izmeklējumu laikā

    Pārliekas gāzu veidošanās un meteorisma terapijai ir ieteicamas 1– 2 tabletes trīs reizes dienā ēdienreizes laikā vai pēc tās.

    Lai sagatavotos vēdera dobuma orgānu diagnostiskiem izmeklējumiem, 2– 3 tabletes jālieto dienu pirms izmeklējumiem pēc ēdienreizēm, kā arī procedūras dienas rītā.

    Antiflat® tabletēm pievienotas piparmētru, fenheļa un ķimeņu ēteriskās eļļas un tas ir piemērots ilgstošai lietošanai.

    Kā ēteriskās eļļas var palīdzēt kuņģa zarnu trakta traucējumu gadījumā 

    Piparmētra ir viens no tiem augiem, kas medicīnā izceļas ar ļoti plašu pielietojumu. Piparmētras ēteriskās eļļas antibakteriālās īpašības iedarbojas uz visiem kuņģa zarnu trakta patogēno baktēriju veidiem. Pateicoties spazmolītiskajām īpašībām un spējai paaugstināt gremošanas fermentu veidošanos un žults izdalīšanos, piparmētras ēteriskās eļļas lieto pie kuņģa zarnu trakta spazmām un vēdera uzpūšanās, kā arī patīkamās un atsvaidzinošās garšas dēļ – pret sliktu dūšu un vemšanu.

    Fenhelis paaugstina gremošanas fermentu sekrēciju, regulē kuņģa zarnu trakta motoriku, tam piemīt žutsdzenošas un spazmolītiskas īpašības. Fenheļa ēteriskai eļļai ir antiseptisks un antibakteriāls efekts, tā novērš pūšanas un rūgšanas procesus zarnās. Fenheļa ēteriskās eļļas lieto gremošanas uzlabošanai, kuņģa zarnu trakta spazmu novēršanai, kuņģa un aizkuņģa dziedzera sulas sekrēcijas un žults izdalīšanās veicināšanai, gāzu uzkrāšanās gremošanas traktā novēršanai. 

    Ķimenes galvenās farmakoloģiskās īpašības ir spazmolītiskā darbība un spēja veicināt fermentatīvos procesus un paaugstināt kuņģa sekretoro un motoro funkciju, pastiprināt žults izdalīšanos, samazināt rūgšanas un pūšanas procesus zarnās. Ķimenes ēteriskās eļļas lieto kuņģa zarnu trakta gludās muskulatūras spazmu gadījumā, pie gāzu uzkrāšanās un vēdera uzpūšanās.

    Antiflat ® suspensija īpaši piemērota zīdaiņiem un bērniem

    Zīdaiņiem un maziem bērniem vēdera uzpūšanos izraisa steidzīga zīšana vai dzeršana. Liekais gāzes daudzums kuņģa- zarnu traktā atrodas neaktīvu, sīku burbulīšu veidā. Sakarā ar to tiek traucēta gāzu uzsūkšanās caur zarnu gļotādu. Pēc Antiflat suspensijas lietošanas zāļu aktīvā viela simetikons- izraisa tūlītēju burbulīšu sadalīšanos. Rezultātā atbrīvojušās gāzes spēj no organisma izkļūt parastajā ceļā. Antiflat suspensijas lietošanas rezultātā samazinās sūdzības un izzūd saspīlējuma sajūta vēderā. Lietošana: zīdaiņiem un maziem bērniem- katrai ēdiena pudelei pievieno 1ml suspensijas (atbilst 16 pilieniem) vai ar mazu karoti, pipeti vai šļirci dot zīdainim tieši pirms zīdīšanas;  bērniem- 1 ml suspensijas (atbilst 16 pilieniem), ko lieto ēdienreizes laikā vai pēc tās ar malku ūdens. Pieaugušajiem ēdienreizes laikā vai pēc ēšanas kopā ar malku ūdens lieto 1– 2 ml suspensijas (atbilst 16– 32 pilieniem).

    Antiflat jautājiet aptiekās vai internetaptiekās:

    https://internetaptieka.lv/lv/gremosanas-sistema/antiflat-tabletes

    https://www.apotheka.lv/antiflat-42mg-koslajamas-tabletes-n50-pmm0092335lv

    Vairāk informācijas pieejama zāļu aprakstā.

    Antiflat košļājamās tabletes lietošanas instrukcija.

    Antiflat košļājamās tabletes lietošanas instrukcija.

    Antiflat suspensijas lietošanas instrukcija.

    Reklāmas devējs: GL Pharma Rīga

    Bezrecepšu medikaments. Aicinām konsultēties ar ārstu vai farmaceitu par zāļu lietošanu. Uzmanīgi izlasiet lietošanas instrukciju vai atbilstošu informāciju uz iepakojuma.

    ZĀĻU NEPAMATOTA LIETOŠANA IR KAITĪGA VESELĪBAI

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē