• Kustība ir dzīvība: aktrises Ievas Florences-Vīksnes padomi sportošanai mājās

    Slavenības
    21. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Jaunā realitāte ieviesusi izmaiņas gan mūsu darba, gan privātajā dzīvē, izaicinot arī ikvienu, kurš rūpējas par labas fiziskās formas uzturēšanu. Lai gan par nodarbību un sporta zāles apmeklēšanu uz brīdi jāaizmirst, vēlamos rezultātus var sasniegt arī mājas apstākļos. Tādēļ tehnoloģiju uzņēmums Huawei kopā ar aktrisi un mākslinieci Ievu Florenci-Vīksni sniedz padomus par to, kā fiziskās aktivitātes varam ieviest savā ikdienas rutīnā un kā viedierīces mums var ar to palīdzēt.

    34% mileniāļu turpina  sportot regulāri

    Kā liecina Huawei veiktā socioloģiskā aptauja, pašizolācija nav mazinājusi cilvēku  sportošanas garu un vēlmi – visi respondenti vecumā no 25 līdz 35 gadiem apstiprināja, ka arī šobrīd turpina sportot individuāli, turklāt vairāk nekā trešdaļa (34%) atzina, ka mājas treniņus viņi organizē regulāri. Arī Ieva Florence-Vīksne savu ikdienu nevar iedomāties bez fiziskām aktivitātēm. “Mana ikdiena sākas ar rīta rosmi un parasti to veicu mājas apstākļos vai pie dabas, izbraucot uz jūru vai mežu. Lēni un nepiespiesti treniņi man var ieilgt līdz pat trim stundām,” stāsta I. Florence-Vīksne.

    Viens no iemesliem, lai nodarbotos ar sportu mājas apstākļos, ir iespēja atbrīvoties no darba dienas laikā uzkrātā noguruma un atjaunot enerģiju. Aktrise uzskata, ka stundā var paveikt daudz un tikai mēs paši izvēlamies, kādu sajūtu radīšanai to veltīt: “Šobrīd mums ir rūpīgi jāizplāno savs laiks, lai mūsu ikdiena būtu veselīga un mēs neieslīgtu nogurumā vai slinkumā. Mēs varam pavadīt veselu stundu, vienkārši sēžot telefonā, vai arī izvēlēties izpildīt elpošanas vingrinājumus. Darbs vairo darbu, laba enerģija vairo labo enerģiju un sportošana rada cilvēkā vēlmi sportot vēl vairāk. Kustība ir dzīvība.”

    Veselīga dzīvesveida pamatā – režīms

    Par ikdienas režīma svarīgo lomu bērnībā visiem mācījuši vecāki. Bet, kā režīmu ievērot pieaugušajiem, kuriem diena un nakts saplūdusi vienā veselā?

    Veidojot efektīvu ikdienas režīmu, aktrise Ieva Florence-Vīksne, pirmkārt, iesaka uzturēt veselīga miega paradumus: “Tagad, kad tiešsaistē varam skatīties dažādas filmas, pasākumus un koncertus, daudzi aiziet gulēt daudz vēlāk, nekā būtu ieteicams. Taču jāatceras, ka celšanās no rīta vienā laikā vairāk motivē darbam un treniņiem, jo netiek izjaukta dienas kārtība.”  Arī rūpīgi izplānota dienaskārtība ir svarīga veselīgas ikdienas rutīnas ieviešanā. “No rīta vai iepriekšējā vakarā izveido darāmo darbu sarakstu un dienas laikā centies tos visus izpildīt. Tas ļaus justies fiziski aktīvam un garīgi nodarbinātam, kā arī strukturizēs dienas ritmu,” ieteikumos dalās māksliniece.

    Viedie palīgi – kā izvēlēties sev piemērotāko sabiedroto? 

    Lai arī šobrīd visa dzīve norit mājās, katram no mums ir savi paradumi un vajadzības, tādēļ te mums nāk palīgā viedierīces, kas spēj pielāgoties katra fizisko aktivitāšu ritmam un palīdz ievērot veselīgu dienaskārtību. Pēc veiktās aptaujas datiem, vairāk nekā puse jeb 62,5% aptaujāto atzina, ka sportojot izmanto viedpulksteni, savukārt gandrīz 30% respondentu atzina, ka treniņu laikā izmanto aktivitāšu izsekošanas aproces. Tāpat  sportiskā gara uzturēšanai tiek izmantotas bezvadu austiņas (29%) un gudrie svari (13%).

    Tāpat, kā lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju, arī aktrise treniņu laikā iecienījusi izmantot viedpulksteni, jo tas uzskatāmi parāda sasniegtos rezultātus un sniedz informāciju par noderīgiem veselības rādītājiem: “Rīta rosmju laikā galvenokārt izmantoju Huawei Watch GT2e viedpulksteņa funkciju Workout, un pēc treniņa vienmēr apskatu savu pulsu. Nelielai atelpai noder pulkstenī iestrādātā TruRelax funkcija, kas izanalizē iegūtos datus un sniedz personalizētus elpošanas vingrinājumus, tādējādi ļaujot man atgūt iekšējo balansu un mieru.”

    Papildus Workout režīmam, viedpulkstenī Watch GT2e kopumā pieejami 100 dažādi treniņu veidi, lai katrs lietotājs varētu atrast programmu, kas atbilst viņa gaumei. Turklāt šajā viedpulksteņa modelī pirmo reizi iestrādāta tehnoloģija, kas nosaka skābekļa daudzumu asinīs (SpO2). Ja lietotāja rādītājos tiek konstatētas kādas novirzes, viedpulkstenis par to tūlītēji informē, lai lietotājs treniņa laikā varētu izvairīties no reiboņiem un sportot atbilstoši savai fiziskajai sagatavotībai. Savukārt iestrādātā TruSleep 2.0 tehnoloģija miega laikā analizē dažādus rādītājus, kā, piemēram, dziļā miega ilgums un elpošanas intervāli, un izstrādā individualizētus ieteikumus miega kvalitātes uzlabošanai, kas ļaus analizēt savu miegu un nodrošināt ķermeņa atjaunošanos pēc treniņiem.

    Sportojot savās mājās, lietotāji  var izmantot arī nedaudz vienkāršāku viedpulksteņa līdzinieku – Huawei Band 4 viedo aproci, kas aprīkota ar TruSeen ™ 3.5 tehnoloģiju. Aprocē iestrādātie sensori izmanto sirdsdarbības algoritmus un analizē lietotāja sirdsdarbību. Datu apkopošanas procesā tiek analizēti gan pulsa rādītāji, gan  tādi bioloģiskaji parametri kā vecums un ķermeņa masas indekss.

    Ne mazāk pieprasīta viedierīce aptaujāto vidū ir bezvadu austiņas – tās būs lielisks aksesuārs tiem, kas sportot ieraduši mūzikas pavadībā. Huawei FreeBuds 3 bezvadu austiņas piedāvā fona trokšņu slāpēšanas funkciju, lai lietotāji var ļauties ritmiskiem treniņiem ar pārliecību, ka nekas to neiztraucēs. Pateicoties savam bioniskajam dizainam, austiņas perfekti iegulst ausī un sniedz iespēju tās komfortabli izmantot visas dienas garumā – tādējādi lietotājs var nesatraukties par to, ka skrienot vai braucot ar riteni, austiņas izkritīs vai pazudīs.

    Savukārt tie, kas priekšroku dod ne vien rūpīgi izplānotai treniņu programmai, bet uzrauga arī arī savu svaru, novērtēs Huawei Smart Scale gudros svarus. Šie svari nosaka ne tikai ķermeņa masu, bet arī tauku un ūdens koncentrācijas rādītājus, kā arī muskuļu masu, olbaltumvielu daudzumu un citus rādītājus.

    “Viedie fitnesa rīki būs lielisks palīgs, lai sasniegtu izvirzītos mērķus, saglabātu veselību un uzturētu sevi lieliskā formā arī atrodoties mājās. Taču atcerieties, ka dienas beigās viss ir mūsu pašu rokās!” uzsver Ieva Florence-Vīksne.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē