• Kristīne Virsnīte atklāj Samsung Unpacked prezentācijas aizkulises

    Reklāmraksts
    10. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    ​​​​​​​«Šķita, ka esmu aizceļojusi laikā!» Samsung zīmola vēstnese, satura veidotāja un ceļotāja Kristīne Virsnīte ekskluzīvi dalās ar piedzīvoto vienā no visvairāk gaidītajiem tehnoloģiju pasākumiem – Samsung Unpacked.

    Kopš februāra ar lielu prieku baudu tehnoloģiskās priekšrocības, ko sniedz Samsung Galaxy produkti, un esmu pievienojusies SamsungTeam Galaxy jeb Galaxy komandai, kurā apvienojas influenceri no visas pasaules. Tāpēc jūlijā man bija iespēja piedzīvot grandiozu jauno ierīču prezentāciju – Samsung Unpacked, ko rīko divas reizes gadā. Tie ir milzīgi, ļoti gaidīti pasākumi, uz kuriem ierodas influenceri, tehnoloģiju žurnālisti, Samsung sadarbības partneri un darbinieki no malu malām. Parasti Unpacked notika Ņujorkā vai Sanfrancisko, šovasar pirmo reizi šis grandiozais notikums risinājās Dienvidkorejā, Seulā, kas ir ne vien jauno tehnoloģiju meka, bet arī Samsung dzimtene. Tas tiešām bija episks notikums. No Baltijas mēs bijām četri; Latviju pārstāvēju es viena.

    Pieklājība un tīrība

    Pēc šā ceļojuma sev jautāju: kāpēc Dienvidkoreja un Seula jau agrāk nebija manā galamērķu vēlmju sarakstā?! Seulā ir sajūta, ka esi teleportējies nākotnē. Uz katra soļa gribas iesaukties: wow! Moderni debesskrāpji, visapkārt milzīgi ekrāni, futūristiskas automašīnas, biznesa kvartālos cilvēki lielākoties ģērbušies melnā, baltā un bēšā. Seulā dzīvo miljoni, bet ielas ir tik tīras kā ar putekļsūcēju uzkoptas. Tomēr vispārsteidzošākā ir cilvēku pieklājība. Vēl nekad tik īsā laikā tik bieži nebiju dzirdējusi un teikusi paldies. Visur jūtama milzīga cieņas, likumpaklausības un pazemības klātesamība. Piemēram, mūs bieži veda ar autobusiem, kuriem tāpat kā Rīgā – tikai tur tā ir kreisā malējā – ir sava josla, un, lai gan sastrēgumi kā jau metropolē ir baisi, neviens pat neiedomājas tajā iešmaukt.

    Un ēdiens! Ne velti šobrīd Dienvidkoreju uzskata par mūsdienu Āzijas garšu. Simtprocentīgi – šī ir garšīgākā valsts, kur esmu bijusi. Epizode, lai saprastu, ka nepārspīlēju: lai gan es ļoti mocījos ar pielāgošanos laika joslām (Seulā ir sešas stundas uz priekšu nekā Latvijā) un lai gan mans iekšējais pulkstenis ziņoja, ka ir melna nakts, es cēlos un gāju, jo nekādā gadījumā negribēju nokavēt brokastis.

    Visvairāk gaidītais mirklis

    Ceļojuma kulminācija, protams, bija pats Unpacked, kad Samsung atklāja jaunās ierīces. Speciāli šim pasākumam ierīkotā izstāžu hallē, kur klātienē to vēro tūkstoši cilvēku no, šķiet, visām pasaules valstīm, un tiešraidē – miljoni. Tas ir neaizmirstami un grandiozi!

    Kopumā tika demonstrētas četras ierīces. Divas no tām – salokāmie telefoni. Samsung Galaxy Flip5 ir vienkārši kosmiska inovācija – kad salocīts, tas ir mazs, tāpēc ārkārtīgi ērts, bet vienlaikus superjaudīgs! Atlocīts tas pārtop par mums jau ierasta izmēra telefonu, kurā, piemēram, ir ērti rakstīt ziņas. Aizraujošākais Flip5 ir tas, ka aizlocītā veidā viss tā priekšējais vāciņš ir ekrāns, turklāt ar to var fotografēt un filmēt, var uzrakstīt arī ziņas, atvērt lietotnes, lietot kredītkarti vai noskenēt lidmašīnas biļeti un darīt daudz ko citu. Tas ir perfekts foto un video selfijiem gan vienatnē, gan grupā, jo tas intuitīvi pielāgo kameras leņķi no plata uz ultra platu, lai kadrā ietvertu visus draugus. Ļoti ērti to izmantot filmēšanai, jo vāciņš atlokās un stingri turas jebkurā leņķī, līdz ar to nav jāmeklē, kur telefonu atbalstīt – tas pats sev ir statīvs.

    Samsung ir ļoti strādājuši un panākuši fantastisku rezultātu – iekšējais ekrāns, kas lokās, ir pārklāts ar jaunu, inovatīvu prettrieciena kārtu, sevišķu vērību veltot locījuma vietai. Kas ir īpaši – kad telefons ir salocīts, starp abām daļām praktiski nav atstarpes, tā kļūstot vēl kompaktāks.

    Flip5 ir vairāk modes un dzīvesstila influenceriem, mākslinieciskiem cilvēkiem, kas vēlas ar telefona palīdzību izpaust savu personību un stilu, bet otrs lokāmais telefons – Samsung Galaxy Fold5 – būs ideāli piemērots lietišķiem biznesa vides pārstāvjiem. Fold5 nevis salokās mazāks, bet to var no klasikā telefona izmēra atlocīt lielāku – principā tas ir kā mazs datoriņš, ko var nēsāt kabatā. Tam ir izcils ekrāns, kas ļauj gan pētīt sīkas un detalizētas shēmas un diagrammas, gan zīmēt un spēlēt grafiski smalki izstrādātas spēles un arī vienlaikus veikt vairākas darbības paralēli.

    Abiem telefoniem, salīdzinot ar to priekšgājējiem, ir izturīgāks akumulators, tie ir jaudīgāki, un to kameras ir vēl kvalitatīvākas. Abi telefoni arī ir ūdensizturīgi un izstrādāti, lai putekļi tiem nodarītu pēc iespējas mazāku kaitējumu.

    Trešā ierīce, kas tika prezentēta, bija Samsung Galaxy Watch6 un tā nopietnākais brālis, kuru publika sagaidīja ar ovācijām, – no mazliet cita materiāla gatavotais un nedaudz atturīgāka dizaina Galaxy Watch6 Classic. Tie ir viedpulksteņi, kas ne vien palīdzēs dzīvot veselīgāk, bet var pat brīdināt par izmaiņām veselības rādītājos. Divi lieli virzieni – sirds veselība un miega kuočings. Watch6 seko sirds ritmam un brīdina, ja miera stāvoklī pulss netipiski krītas vai kāpj, kā arī ceļ trauksmi un aicina doties pie ārsta, ja novēro neregulāru sirds ritmu, kas var liecināt par nopietnu slimību – aritmiju. Watch6 milzīgs uzsvars likts uz miega monitorēšanu un to, lai ierīces lietotājs veidotu veselīgus miega ieradumus.

    Man ļoti patika, kā Samsung pārstāvis teica: miegs nav veids, kā mēs pabeidzam dienu, bet kā sākam jaunu. Pulkstenis visu dienu palīdz veidot labus ieradumus, lai miegs vakarā nāktu, bet naktī analizē, kāds tas ir bijis, un no rīta var palīdzēt to izanalizēt, lai nākamā nakts būtu labāka.

    Skrējēji un pārgājienos gājēji uzreiz novērtēja, izcilos Watch6 ekrānus, kas izstrādāti, lai pat spožā gaismā, vien uzmetot skatienu, datus varētu labi saskatīt. Savukārt no stila viedokļa – forši, ka pulksteņi ir divos izmēros un tiem ir siksniņas, ko var pievienot ar vienu klikšķi, tāpēc tās ir viegli mainīt un pielāgot apģērbam vai noskaņojumam.

    Ceturtā ierīce, kas tika izsaiņota, bija Samsung Galaxy Tab S9 planšetdators. Lielais jaunums, ka tagad šī planšete un tās S Pen jeb pildspalviņa, ar kuru uz tās var strādāt – rakstīt, zīmēt un veikt citas darbības –, tagad ir mitrumizturīgi.

    Mums ir cita Samsung sērijas planšete, esmu kaislīga tās fane, tā bieži ceļo kopā ar mums, tāpēc priecājos, ka tagad par jauno planšeti, kura ir ērta un to ir forši ņemt visur līdzi, nebūs tik ļoti jābaiļojas, ka, piemēram, lietus vai liels gaisa mitrums to varētu sabojāt. Vēl liels uzlabojums ir pārveidotais iekšējais dizains, kas mazina planšetes sakaršanu, nodrošinot, pat ja tā tiek lietota ilgstoši, ka tā joprojām strādā ar pilnu jaudu. Un tas viss – estētiskā, plānā, skaistā ierīcē.

    Es – modes blogere!

    Notikums, kurā man visvairāk trīcēja sirds, bet kas beigās izvērtās par jautrāko – bija modes skate! Vēl pirms došanās ceļā bija jāizvēlas, ar kuru no influenceru grupām vēlos sadarboties. Starp K-pop, foto un video un modes blogeriem nolēmu pieslieties pēdējiem. Izrādījās, ka tādēļ man būs jāpiedalās Galaxy Flip5 modes skatē! Jā, jā, es gāju pa vienu no episkākajām Seulas vietām – uz salas, virs ūdens stikla baržas bija izveidota modes skates mēle.

    Dodoties uz citiem pasākumiem, man neradās jautājumu, kurš te ir modes influenceris. Ne jau es! Bet galu galā mēs, četri Baltijas influenceri, lieliski tikām galā! Pasākumā bijām visdzīvespriecīgākie un ķērām tiešām kaifu no notikuma. Samsung Rīgas atsaucīgie pārstāvji man bija iedevuši līdzi kopā ar latviešu zīmolu Broken hearts society izstrādāto džemperi, kuram priekšā korejiešu valodā bija rakstīts Fold un uz muguras Join the Galaxy side jeb pārnāc Galaxy pusē. Un džemperim priekšā vēl bija caurspīdīga kabata, kurā es ieliku savu telefonu, ar to gāju pa mēli un modes skates laikā visu filmēju. Kādu sajūsmu tas izsauca Dienvidkorejas komandas pusē! Visiem tas bija: wow!

    Kur dzīvo Samsung?

    Mums bija lieliska iespēja arī paviesoties galvenajā Samsung mītnē Samsung digital city – tā tiešām ir pilsēta pilsētā ar savām ieliņām, kafejnīcām un pat peldbaseinu! Tur pukst sirds vienam no lielākajiem pasaules uzņēmumiem – tur tiek pieņemti svarīgākie lēmumi, radīti jauni risinājumi, dizaini, inovācijas.

    Digital city apmeklējām arī tehnoloģiju vēstures muzeju, kas man šķita īpaši aizraujoši, jo laikā, kad mēs par to pat sapņot nevarējām, jo atradāmies aiz dzelzs priekškara, Samsung jau bija tirgus līderis un progresīvs zīmols. Iedomājieties, jau deviņdesmitajos gados viņi ikvienam lietotājam piedāvāja datorus, kas bija par piecdesmit procentiem izgatavoti no otrreiz pārstrādājamiem materiāliem. Arī tagad Samsung filozofija balstās ilgtspējā. Kā teica zīmola pārstāvis: «Tas ir normāli, citādi mēs nevarēsim pastāvēt šajā pasaulē.»

    Iespējams, kādu tehnoloģiju attīstība biedē, bet man tā šķiet aizraujoša un noderīga. Tehnoloģijas tiek radītas, izstrādātas un uzlabotas, lai mūsu dzīvi padarītu ērtāku. Lai mēs varētu daudz vairāk izdarīt ar pēc iespējas mazāku piepūli un vairāk varētu veltīt laiku sev, saviem mīļajiem un atpūtai.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē