• Kā uzlabot intīmās dzīves kvalitāti pēc 40?

    Reklāmraksts
    3. jūlijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Sievietes pēc 40 gadu vecuma norāda uz vairākām izmaiņām, kas saistītas ar dzimumdzīvi – diskomforts seksa laikā, krītas vēlme pēc intīmās tuvības, menopauzes hormonālo izmaiņu ietekme uz sievietes pašsajūtu. Protams, katra sieviete šīs pārmaiņas savā ķermenī izjūt dažādi, tomēr nenoliedzami, šis ir laiks, kad ir būtiski sevī ieklausīties un parūpēties par savu labsajūtu.

    Lai gan par to nav pierasts daudz runāt, veselīga intīmā dzīve ir svarīga mums visām arī tad, ja sasniegta menopauze. Statistikas dati norāda, ka biežākais vecums, kādā tā iestājas ir 45 – 55 gadi. Menopauzes laikā sievietes ķermenī notiek neskaitāmas pārmaiņas, kas, galvenokārt, saistītas ar hormonu estrogēna un progesterona samazinātu izdalīšanos no olnīcām. Šis notikums, protams, nenoliedzami ietekmē arī dzimumdzīvi.

    Sievietes pēc 40 gadu vecuma norāda uz vairākām izmaiņām, kas saistītas ar dzimumdzīvi. Piemēram, vēlme pēc intīmās tuvības ar savu partneri daļai sieviešu pamazām sāk kristies. Tiek atzīmēts arī diskomforts seksa laikā, kur galvenās sūdzības ir sāpes vai dedzinoša sajūta. Pie diskomforta bieži vainojama maksts atrofija, kas raksturīga, kad ķermenī samazinās estrogēna daudzums. Tas pamatā ir process, kura rezultātā maksts sieniņa paliek plānāka, un sieviete var izjust sausuma sajūtu, kurai bieži vien pievienojās arī infekcija.

    Protams, nekas nav viennozīmīgs un katra šīs pārmaiņas savā ķermenī izjūt dažādi. Lasot tālāk vari iepazīties ar vairākiem padomiem, kas palīdzēs sievietēm uzturēt veselīgu intīmo dzīvi pēc 40 gadu vecuma. Pirmkārt, svarīgi neaizmirst par ginekologa apmeklējumiem gan pirms-menopauzes laikā, gan tai iestājoties. Lai gan pēc menopauzes ginekologu var apmeklēt retāk, par to katrā ziņā nedrīkst aizmirst pavisam. Ja izjūti intīmās zonas diskomfortu, vai parādījušies kādi traucējoši simptomi, noteikti jāgriežas pie speciālista.

    Var šķist, ka šīs tēmas ir attālinātas, bet tieši fiziskas aktivitātes un veselīgs uzturs var palīdzēt mums justies labi un uzturēt intīmo veselību ierindā. Uztura speciālisti iesaka ikdienā samazināt cukura patēriņu. Savukārt, vitamīniem bagātu dārzeņu un augļu uzņemšana mūsu imunitātei un veselībai nāks vienīgi par labu.

    Ja izjūti libido mazināšanos, neslēp to no sava partnera. Norobežošanās un atturīgums komunikācijā var veidot plaisu attiecībās. Saziņa šajā situācijā ir visa atslēga, nekaunies runāt par savām izjūtām un pārdzīvojumiem. Ir daudz dažādu veidu, kā pāris var būt intīmi tuvs. Visa sākums tiešām ir atklāta savu jūtu un vēlmju izteikšana no jūsu abu pusēm.

    Intīmās probiotikas ir vēl viens veids kā veicināt savu pašsajūtu. Zinātniski pierādīts, ka labo baktēriju lietošana iestājoties menopauzei palīdz mazināt simptomus, kas saistīti ar estrogēna mazināšanos organismā. Veselīgas maksts mikroflora sastāv, galvenokārt, no pienskābajām baktērijām. Intīmās probiotikas satur šīs pienskābās baktērijas augstā koncentrācijā, un tās lietojot, tiek veidots atbalsts mūsu dabiskajai maksts mikroflorai.

    Pievērs uzmanību intīmo probiotiku sastāvam! Sevišķi būtiski, lai tās satur divus pienskābo baktēriju celmus Lactobacillus reuteri (RC-14) un Lactobacillus rhamnosus (GR-1). Tieši šiem celmiem ir visvairāk zinātnisko pierādījumu intīmās veselības veicināšanā. Latvijā pieejams produkts LIVEO intime, kas satur abus šos baktēriju veidus. Apstiprināts, ka LIVEO intime sastāvā esošās probiotiskās baktērijas samazina simptomus, kas saistīti ar menopauzes iestāšanos, piemēram, sausuma un kairinājuma sajūtu. LIVEO intime var lietot arī profilaktiski, jo tieši veselīgs un atbilstošs pienskābo baktēriju daudzums makstī palīdzēs uzturēt intīmo dzīvi arī pēc 40 gadu vecuma.

    Avoti:
    Dan C, Long C, Shadow Z. The Efficacies and Safety of Probiotics of Lactobacillus rhamnosus GR-1 and Lactobacillus reuteri RC-14 in Female Vaginal Infections Without Anti-Biotics: A Clinical Trial. Am J Biomed Sci & Res. 2022 https://www.chr-hansen.com/en/human-health-and-probiotics/our-probiotic-strains/urex

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē