• Kā piedzīvot baudpilnu SPA dienu savās mājās?

    Reklāmraksts
    9. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock.com
    Tiekšanās pēc labsajūtas nav nekas jauns – mūsu senči jau tūkstošiem gadu senā vēsturē meklēja neskaitāmus veidus, kā gūt ķermenisku un garīgu baudu. Viena no senākajām skaistumkopšanas un ārstēšanas metodēm ir aromterapija. Tās pirmsākumi meklējami senajā Ķīnā, Indijā, Romā un Grieķijā 12. gadsimtā, kad persieši atklāja ēterisko eļļu destilācijas procesu, ko sāka plaši izmantot fizisko slimību ārstēšanā, kā arī garastāvokļa uzlabošanā.

    Mūsdienās ēteriskās eļļas kļuvušas par neatņemamu spa sastāvdaļu. Jau tiklīdz esam pārkāpuši spa salona ieejas durvju slieksni, dabīgie ēteri atslābina mūsu prātus,  tālāk tie neviļus virmo saunas tvaikos, līdz tieši pieskaras mūsu ādai, ļaujoties dziļi relaksējošai un atslābinošai ķermeņa masāžai aromātisku sveču gaismā… Mmm, tik kārdinoši, bet nesasniedzami un pat grezni tas šķiet šobrīd, kad pandēmijas dēļ esam ierobežoti ceļot un arī spa saloni ir slēgti.

    Jauna sevis lutināšanas pieredze

    Lai novērtētu, kas mums pietrūkst, ir jānoskaidro, ko sniedz spa salona apmeklējums. Ko tajos patiesībā meklējam un atrodam? Vispirms jau spa procedūras ļauj atslābināties. Būdami atbrīvoti no stresa, mēs ļaujamies ķermeniskajām baudām, kas caur dažādām procedūrām sniedz tiešus ieguvumus – novērš muskuļu saspringumu, uzlabo ādas tonusu, palīdz regulēt svaru un citādi atjauno, līdz atstāj mūsos visaptverošu laimes sajūtu. Bet vai tiešām šāda bauda ir tik ekskluzīva, ka pēc tās jādodas “kaut kur” un tikai “kad drīkst”!? Nē, laime mīt mūsos pašos un spa baudu mēs varam gūt paši savās mājās!

    Aromterapija un ēterisko eļļu lietošana dažādos veidos gan skaistumkopšanā, gan sadzīvē jau vairākus gadus ir ļoti populāra Rietumu piekrastē, no kurienes arī nāk šī brīža pasaules trends ‘home spa’ – jēdziens, kas apzīmē spa pieredzi, ko ar dažādu aromterapijas un kosmētikas produktu palīdzību iespējams gūt ērti, salīdzinoši lēti un kaut ik dienas, neizejot no savām mājām! Pasaules atzinību ieguvušais un pieredzes bagātais profesionālo spa produktu ražotājs no Taizemes – Lemongrass House, kura pārstāvniecība tagad atklāta arī Latvijā, dalās ar padomiem, kā palutināt sevi, sarīkojot ‘home spa’ dienu mājās.

    Sāc dienu ar laimes aromātu

    Ja esi nolēmusi, ka šī būs diena Tev un Tavai labsajūtai, neskatoties uz to, ka tajā tāpat nāksies atrast vietu un laiku ikdienas darbiem un pienākumiem, tad uzskaņojies uz to un parūpējies, lai tas izdotos. Iesakām šo dienu Tev sākt gaiši, silti un smaržīgi – iededz citronzāles aromāta sveci un iepilini pāris pilienus ēteriskās laimes savā aromlampā vai aromeļļu difuzorā.

    Atmodini sevi ar aromātisku dušu

    Lieliska rīta duša ar dabīgiem augu ekstraktiem un ēteriskām eļļām palīdzēs atslābināties un gūt labas emocijas visai dienai. Kādu mazgāšanās līdzekli izvēlēties? Atkarībā no noskaņojuma un vēlamā efekta iesakām izvēlēties mitrinošu dušas želeju ar sev piemeklētu aromātu. Ja vēlies dienu pavadīt jutekliski, izvēlies dabīgo afrodiziaku frandžipani, taču, lai nomierinātu prātu un atbrīvotos no stresa, – lavandu.

    Mitrini un iepriecini savu ādu

    Pēc dušas sniedz ķermeņa ādai papildus mitrināšanu, ieziežot to ar tropisko augu dabīgajām eļļām bagātu ķermeņa sviestu vai losjonu. Jau šajā brīdī sajutīsi, kā līksmo Tava āda un prāts, ļaujoties brīnišķīgajam aromātam! Baidies šo mirkli dienas laikā pazaudēt? – stimulē savas maņas ar atsvaidzinošo citronzāles, romantisko rožu vai nomierinošo lavandas aromātisko spreju ķermenim.

    Un, protams, neaizmirsti arī par savu sejas ādu – tā ir pirmā, kas liecinās par Tavu labsajūtu vai nogurumu. Parūpējies par to ikdienišķi, lietojot attīrošo sejas skrubi, toniku un krēmu, vai sava spa rituāla dienas ietvaros tomēr īpaši, palutinot savu sejas ādu ar attīrošo zaļās tējas, tonizējošo taizemiešu tanakas un jūras aļģu vai varbūt vitamīna C masku!? Un lūpas – kas gan būtu mūsu seja bez skaistām, koptām lūpām,- palutini arī tās ar dabīgu lūpu balzamu, kura sastāvā ir šī sviests, kokosriekstu eļļa bišu vasks un ēteriskās eļļas pēc Tavas gaumes – rozā greipfrūta un papaijas, burkāna un ingvera vai piparmētras un lavandas.

    Pavadi dienu spa noskaņās

    Lai vai kāds būtu Tavs darbu plāns šai dienai, nepazaudē no rīta sasniegto – ķermenisko un garīgo baudu. Uzturi labsajūtu visas dienas garumā, ļaujot ēteriskajām eļļām un tās aromātiem (no kuriem katrs dod kādu īpašu ieguvumu) pildīt savu misiju, lietojot Lemongrass House produktus. Tā ir Tava iespēja tagad baudīt spa jebkur un jebkurā laikā! Piemēram, dienas vidū iezied rokas ar šī un kakao sviestu, kokosriekstu eļļu, alvejas ekstraktu un ēteriskām eļļām bagātināto roku krēmu vai atsvaidzini seju ar šīs sezonas must-have produktu – sejas spreju, ļaujot, lai tas atver Tavas acis dienas priekam un vienlaikus sniedz papildus mitrināšanu Tavai sejas ādai. Un, protams, neaizmirsti par gaisu sev visapkārt. Izmantojot dažāda veida telpu aromatizētājus, Tu vari nodrošināties, lai Tev tīkamais aromāts pavada Tevi visas dienas garumā, lai kur arī Tu atrastos – istabā, virtuvē, kaut vai mašīnā. Intensīvas iedarbība piemīt aromeļļu difuzoriem, savukārt vieglu un gaistošu smaržu mākoni, kas ir arī mobils (to ērti vari pārnēsāt uz dažādām vietām vai atstāt mašīnā), iegūsi ar aromātiskā spreja palīdzību. Starp citu, ja pat dienu pavadi pie TV, sēžot dīvānā, arī tā spilvenos vari iepūst savu “dienas” aromātu.

    Noslēdz dienu ar baudu un ļaujies saldam miegam

    Ļaujoties spa piedzīvojam visas dienas garumā, noteikti vakarā jutīsies jau stipri labāk kā ierasts. Un tomēr “saldajā ēdienā” ir tieši vakara procedūras, kas sagatavos Tevi saldam miegam. Aicinām no jauna iedegt sveces, sagatavot tasi savas iemīļotās tējas un ļauties spa vakaram atkal vai joprojām savās mājās. Atkorķē pudeli mūsu brīnišķīgās vannas eļļas, ja esi nolēmusi šo dienu nosvinēt vannā, vai, ja tomēr Tev ir tikai duša, tad neliedz savai ādai to baudu, ko sniedz mūsu ķermeņa skrubji. Ar jojobas un ēteriskajām eļļām piesātinātie jūras sāls skrubji vai maigie, ar alvejas ekstraktu bagātinātie jojobas pērlīšu krēmveida skrubji padarīs Tavu ādu tīru, zīdaini mīkstu un mirdzošu. Tu teiksi, vai iespējams vēl lielāks baudas piedzīvojums paša spēkiem un mājas apstākļos kā jau šai dienā pieredzēts!? Mēs teiksim, jā! Tavam laimes ceļojuma noslēgumam piedāvājam masāžu, kuru veikt vari uzticēt sev mīļam cilvēkam vai, ja nekā citādi, tad veic to pati sev. Ķermeņa un masāžas eļļas no Lemongrass House izvēlas daudzi vadošie spa centri visā pasaulē. Ļaujies romantiskai, relaksējošai vai varbūt slaidinošai masāžai ar mūsu masāžas eļļām. Vēl tikai pāris aromātisku pūtienu uz Taviem spilveniem un ļaujies saldam miegam…

    Jo Tu esi tā vērta…

    Sagādāt sev ne tikai īpašas laimes dienas, bet spa baudu katru dienu savās mājās vari arī Tu, iepazīstoties un palutinot sevi ar svaigiem, dabīgiem, rokām darinātiem spa produktiem no Taizemes – Lemongrass House! Apskati, izvēlies un izbaudi tos mūsu e-veikalā.

     

    Novēlam, lai Lemongrass House spa produkti sniedz īstenu baudījumu!

    Lemongrass House Latvijā

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē