• Kā izvēlēties ledusskapi?

    Reklāmraksts
    28. jūlijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Ledusskapis ir tā sadzīves tehnika, kas noteikti atrodas ikvienā virtuvē. Mūsdienās tiek piedāvāts ļoti plašs ledusskapju klāsts, tāpēc izdarīt izvēli varētu nebūt visai viegli. Lai atrastu labu un savām vajadzībām piemērotu ledusskapi, nepieciešams ņemt vērā vairākus faktorus. Ja arī Jums ir nepieciešamība iegādāties jaunu ledusskapi, taču nezināt kāds Jums būs vispiemērotākais, tad raksta turpinājumā minētie padomi noteikti noderēs.

    Ledusskapja izmērs un tips

    Tā kā ledusskapis ir viens no lielākajiem sadzīves tehnikas priekšmetiem, tā izmēriem noteikti ir jāpievērš uzmanība. Ja ir vēlme pēc iespējas vairāk pieskaņot ledusskapi pie virtuves iekārtas, tad vajadzētu izvēlēties tikpat dziļu ledusskapi, cik dziļi ir virtuves iekārtas skapīši. Ja dziļums būs vienāds, tad arī koptēls būs daudz pievilcīgāks.

    Ja Jūs vēlaties pēc iespējas ērtāku ledusskapi, tad tam jābūt pietiekami augstam, pretējā gadījumā nāksies visu laiku pieliekties, lai paņemtu nepieciešamos produktus. Taču pārāk augsti ledusskapja plaukti var būt traucēklis jaunākajiem ģimenes locekļiem.

    Lai saprastu kādu ledusskapi iegādāties, vislabāk ir orientēties pēc ledusskapja tipa. Ja Jums ir neliela vasarnīca, kurā ik pa laikam tiek glabāti arī kādi pārtikas produkti, tad pilnībā pietiks ar pavisam nelielu ledusskapi bez saldētavas. Ja dzīvojat viens vai arī Jūsu ģimene ir maza, tad pietiks ar vidēja izmēra ledusskapi, kam ir neliela saldētava. Ja Jums ir liela ģimene vai arī esat cilvēks, kuram patīk veidot diezgan lielus pārtikas krājumus, tad iespējams būs jālūkojas pēc divdurvju ledusskapja, kuram ir arī plaša saldētava.

    Mūsdienās ir pieejami arī trīsdurvju un pat četrdurvju ledusskapji, tomēr tie vairāk būs piemēroti kafejnīcām, jo reti kuram cilvēkam savās majās ir nepieciešams tik liels ledusskapis. Izvēloties konkrētu ledusskapi, jāpievērš uzmanība, lai tas iederētos kopējā virtuves interjerā. Iespējams, ka labākā izvēle Jums būs iebūvējams ledusskapis, jo tas lieliski tiks paslēpts virtuves iekārtā.

    Sasaldēšana un atkausēšana

    Lai saglabātu kādu produktu pēc iespējas ilgāk, vislabākā ledusskapja funkcija viennozīmīgi ir sasaldēšana. Ja Jums šī funkcija arī ir svarīga, tad izvēlieties tādu ledusskapi, kam ir saldētava. Saldētava var atrasties gan ledusskapja augšpusē, gan apakšā. Ērtāk noteikti būs, ja ta atradīsies apakšā, jo saldētava netiek tik bieži izmantota kā ledusskapis. Tāpat, ja saldētava atrodas apakšā, tad tās ietilpība parasti ir daudz lielāka nekā tad, ja tā atrodas augšā.

    Bieži vien ir tā, ka gan ledusskapī, gan saldētavā rodas ledus kārta uz kameras sieniņām, tāpēc ledusskapi nākas atkausēt. Šāda procedūra nereti var sabojāt kādu pārtikas produktu, jo ledusskapis ir jāatvieno no elektrotīkla. Lai nekas tāds neatgadītos, ieteicams izvēlēties ledusskapi, kam ir atkausēšanas funkcija. Tas nozīmē, ka ledusskapī ir iestrādāta automātiska funkcija, kas neļauj ledus kārtai izveidoties. Šādi ledusskapji būs dārgāki, tomēr ir vērts iegādāties sadzīves tehniku ar šādu funkciju.

    Noderīgas funkcijas

    Mūsdienās pieejamajiem ledusskapjiem ir ļoti daudz un dažādas funkcijas. Jo vairāk to būs, jo dārgāks būs konkrētais ledusskapis. Pirms gala izvēles izdarīšanas noteikti ir jāpadomā par to, kuras no visām funkcijām Jums patiešām būs vajadzīgas, lai izvairītos no pārmaksāšanas.

    Viena no labākajām ledusskapja funkcijām ir svaiguma zona, kas nodrošina atbilstošu temperatūru, lai visi augļi un dārzeņi saglabātos svaigi pēc iespējas ilgāk. Noderīga ir arī nulles zona, kurā ļoti labi var uzglabāt svaigu gaļu, ko nevēlaties likt saldētavā, taču uzreiz arī nevēlaties pagatavot.

    Cilvēkiem, kuriem patīk baudīt aukstu ūdeni, patiks dispansera funkcija. Pirms konkrēta ledusskapja iegādes noteikti ir jāiepazīstas ar preces aprakstu, lai uzzinātu kādas funkcijas piemīt konkrētam modelim.

    Elektroenerģijas klase

    Izvēloties jebkura veida sadzīves tehniku, cilvēki noteikti pievērš uzmanību elektronerģijas patēriņa klasei. Tā kā ledusskapis ir ierīce, kas darbojas nepārtraukti, ir svarīgi, ka tā ir ekonomiska. Vismazāk elektroenerģiju patērē A klase, savukārt, A+ ir vēl ekonomiskāka. Ieteicams skatīties tieši šādas klases ledusskapjus, ja nevēlaties pārmaksāt par elektrību.

    Kur iegādāties ledusskapi?

    Ledusskapi var iegādāties arī internetā. Piemēram, interneta veikalā 220.lv ir plašs leduskapju klāsts, kā arī plašs saldētavu piedāvājums. Šajā interneta veikalā noteikti atradīsiet savām vēlmēm un vajadzībām atbilstošāko ledusskapi.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē