• Jaunums Dr. Mauriņa klīnikā – estētiskā ķirurģija

    Reklāmraksts
    25. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Mēs visi zinām, ka labam izskatam svarīga ir ādas kopšana un rūpes par to ik dienu. Diemžēl, gadiem ejot, ar to vien ir par maz – lai saglabātu izskatu, kādu to vēlamies redzēt, bieži vien bez ķirurģijas neiztikt. Tāpēc Dr. Mauriņa klīnika Mežaparkā līdztekus jau tā plašajam pakalpojumu klāstam tagad piedāvā arī estētiskās ķirurģijas operācijas, tā nodrošinot pilnvērtīgu un kvalitatīvu aprūpi vienuviet.

    «Kopš Dr.Mauriņa klīnika uzsākusi darbu jaunās, speciāli tās vajadzībām projektētās telpās, radusies iespēja paplašināt piedāvāto pakalpojumu klāstu. Jaunie pakalpojumi ietver estētisko sejas ķirurģiju: plakstiņu, uzacu, sejas ovāla ķirurģiju, krūšu un ķermeņa formu koriģēšanu, kā arī sejas un lūpu korekcijas ar injekcijām,» saka klīnikas vadītājs ķirurgs, flebologs Prof. Dr. Med. Uldis Mauriņš.

    Par 10 gadiem jaunāki

    Viena no visvairāk pieprasītajām sejas estētiskajām operācijām ir apakšējo un augšējo plakstiņu korekcija jeb blefaroplastika. Dr. Mauriņa klīnikas estētikas ķirurģe Dr. Anda Gaile stāsta, ka daudziem novecojot rodas liekās ādas krociņas gan uz augšējiem, gan apakšējiem plakstiņiem, kā arī tauku polsterīšu uzkrājums. «Cilvēki reti iedomājas, ka augšējo plakstiņu liekā āda ietekmē ne tikai izskatu, bet arī redzes lauka apjomu, jo liekā āda uzklājas virsū un samazina to un līdz ar to arī redzes kvalitāti. Lai mazinātu šo liekās ādas krociņu ietekmi uz redzi un atgūtu jauneklīgāku izskatu, veicam blefaroplastiku. To bieži kombinē ar uzacu loku korekciju tiem, kam, gadiem ejot, noslīd arī uzacu loks un papildus plakstiņu korekcijai nepieciešama arī uzacu loku pacelšana. Savukārt apakšējo plakstiņu izmaiņas ir estētiska problēma, kas rada nogurušu izskatu. Arī izspiedušies tauku polsterīši acu zonā liek izskatīties vecākam. Tāpēc atkārtošu seno atziņu, ka blefaroplastika padara cilvēku par 10 gadiem jaunāku, uzlabojot ne tikai izskatu, bet daudziem arī redzes kvalitāti.»

    Lai uzacis vienmēr vietā!

    Novecojot sejas audi piedzīvo izmaiņas – mainās galvaskausa kaulainās daļas izteiksmīgums, tā kļūst plakanāka, arī audi zaudē tonusu un kļūst garāki. Līdz ar to daļai cilvēku novecojot uzacis  noslīd zemāk. Ja tā noticis, tās ir iespējams pacelt uz augšu. Anda Gaile atzīst, ka bieži šo korekciju veic arī jaunām sievietēm un vīriešiem, kam nav augšējo plakstiņu problēmu, bet ir tikai noslīdējušas uzacis. Vēlākā vecumā operācijas parasti kombinē, veicot gan uzacu, gan augšējo plakstiņu korekciju. Taču vecumam nav būtiskas nozīmes – katram novecošana notiek individuāli, to ietekmē gan gēni, gan dzīvesveids un ieradumi, kā arī tas, cik aktīva ir mīmika. Tāpēc izšķirošais ir katrs cilvēks un viņa vajadzības.

    Sejas korekcija ar Mid-Facelift 

    Šo korekciju veic tiem, kam novecošanas pēdas visvairāk ir sejas vidējā daļā (apakšējo plakstiņu skropstiņām līdz nāšu līmenim ) un kam ir gan apakšējo plakstiņu, gan noslīdējušo vaigu problēma.

    «Mid-Facelift šīs daļas atjauno jeb paceļ atpakaļ tur, kur tās kādreiz bijušas, ja cilvēkam vajadzīga tikai šīs zonas korekcija. Tomēr bieži Mid-Facelift veic kopā ar sejas apakšējās 1/3 korekciju jeb  Facelift, koriģējot visu sejas noslīdējumu no vaigu  daļas, žokļa līnijas, iekļaujot arī kakla korekciju. Tāpat retos gadījumos var veikt atsevišķu kakla korekciju tiem, kas vēlas tikai likvidēt lieko ādu zem zoda, taču tie ir specifiski gadījumi. Tiem, kas plāno veikt kādas sejas daļas operāciju, lielākoties iesaku darīt visu uzreiz, jo operācija būs viena, pēcoperācijas periods viens, bet izmaiņas un prieks par paveikto – liels. Pacients nereti nobīstas, operē tikai vienu daļu, bet pēc trim mēnešiem atkal nāk , lai uzzinātu par nākamo operāciju. Tāpēc mēdzu teikt, ka tas ir tāpat kā mēģināt sakārtot istabā tikai vienu stūri un neredzēt, ka visur citur ir haoss. Labāk sakārtot visu uzreiz,» iesaka Anda Gaile.

    Dabiski pilnīgas lūpas

    Saviem klientiem Dr. Mauriņa klīnika piedāvā arī augšlūpas korekciju jeb Bullhorn. Tā ir moderna operācija, kas vēsturiski radās kā daļa no Facelift vecāka gadagājuma pacientiem. Proti, augšlūpas baltā daļa, kas sejā atrodas no nāšu pamatnes līdz lūpu sārtajai daļai, novecojot pagarinās, tāpēc šķiet, ka sārtā daļa kļūst mazāka, rodas vecišks izskats.  Tā radās šī korekcija, kas ļauj palielināt sārto daļu un atgūt jauneklīgu izskatu. Mūsdienās to izmanto arī tie, kam ir iedzimts augšējās daļas pagarinājums, kā arī sievietes, kuras vēlas nedaudz palielināt sārtās daļas apjomu, lai lūpas būtu pilnīgākas un lielākas. Šī ir lieliska alternatīva injekcijām, kad veic lūpu palielināšanu, jo šīs operācijas rezultāts ir dabisks, lūpas anatomiskā struktūra nemainās un sieviete iegūst dabiski skaistas lūpas. Šī ir vienkārša operācija ar lielisku ieguvumu – samazinās ādas baltā daļa, palielinās sārtā daļa, atgriežas jauneklīgāks izskats.

    Ausu korekcija arī pēc tuneļu izņemšanas

    «Klīnikā veicam arī otoplastiku jeb ausu korekciju tiem, kam ir kāda problēma, piemēram, atļukušas ausis, īpatnēja ausu forma. Mazāk zināma, bet šobrīd ļoti aktuāla un mūsu klīnikā pieejama ir ausu ļipiņu korekcija pēc tuneļiem ausīs. Paaudze, kas aktīvi lika tuneļus, nu ir pieaugusi un secinājusi, ka šajā dzīves periodā tuneļi vairs neiederas. Jo ir tā: vairākums ieliek tuneļus, tad tos pamazām palielina un palielina, līdz kādā brīdī auss ļipiņas audi ir pamatīgi izstiepti. Diemžēl pēc tuneļu izņemšanas tie nesaraujas un ļipiņas forma neatjaunojas. Līdz ar to ir jāveic manipulācijas un plastika, lai auss ļipiņa izskatītos tāda, kāda tā bija pirms tuneļu ievietošanas. Pēc operācijas jārēķinās ar rētiņu, bet labāk tāda nekā nokarenas, garas ausu ļipiņas ar caurumu vidū.»

    Skaistuma injekcijas

    Lai koriģētu mīmikas krunciņas, likvidētu vārnu kājiņas un dusmu rievas, iecienītas ir injekcijas ar botulīna toksīnu. Ar to var koriģēt arī kakla lielās iežmaugas, lūpu apakšējo kaktiņu noslīdējumu, kā arī mazināt izteiktu svīšanu.  Sejas krunciņas un audu tilpuma defektus koriģē arī ar filleriem, no kuriem biežāk izmanto hialuronskābes injekcijas. Tās mitrina ādu, koriģē statistiskās krunciņas, piemēram, pie deguna, lūpām, bet dziļākā līmenī iespējama ovāla korekcija jeb dažādas ar novecošanu saistītas korekcijas, kad zūd audu masa, ko var aizvietot ar filleriem. Jāņem vērā, ka tiem cilvēkiem, kam novecojot veidojas daudz sīkas krunkas, samazinās zemādas tauku slānis un zemādas audu masa, tad šiem pacientiem alternatīva ir savu tauku injekcijas – ņem taukus no paša pacienta, apstrādā un injicē tajās zonās, kuras vēlās uzlabot.  Šīs metodes lielākais ieguvums ir tas, ka tie ir paša cilvēka taukaudi, pret kuriem viņam nav alerģijas un nepanesības.  Taukaudus var iepildīt sejā, lūpās, krūtīs, dibenā un rokās, kas sevišķi atklāj cilvēka patieso vecumu.

    Likvidē veidojumus un koriģē rētas

    Dr. Mauriņa klīnikā iespējams likvidēt arī dzimumzīmes un dažādus labdabīgus ādas veidojumus, ieskaitot lipomas, ateromas un citus. Šajā gadījumā vispirms nepieciešama dermatologa konsultācija un apstiprinājums, ka veidojums ir labdabīgs. Tāpat pēc konsultācijas ar speciālistu un izsverot visus par un pret,  iespējams koriģēt rētas. Jāņem vērā, ka ir cilvēki, kam rētas veidojas estētiski nepievilcīgas, kuras koriģēt praktiski nav iespējams, piemēram, hipotrofiskas rētas, kas ir izstieptas un plānas. Turpretī, ja pacientam ģenētiski veidojas normotrofiksas (sīkas, nelielas rētas), bet ir bijušas suņa kostas, uzrautas brūces, kas pēc sadzīšanās vizuāli neapmierina, tad tās var lieliski koriģēt un panākt labu efektu, kad rēta kļūst vizuāli pieņemamāka un estētiskāka.

    Bez liekas ādas, ar skaistām krūtīm

    Dr. Mauriņa klīnika piedāvā arī krūšu un ķermeņa formu estētisko koriģēšanu. Iecienītākās un populārākās ir krūšu palielināšanas, pacelšanas un samazināšanas operācijas. Pēdējā laikā diezgan daudz cilvēku veic arī bariatrijas jeb kuņģa samazināšanas operācijas, arī paši dara visu, lai samazinātu svaru, līdz ar to uz vēdera un rokām uzkrājas liekās ādas krokas, kas izskatās neestētiski un ir par apgrūtinājumu ikdienas aktivitātēs, bieži šajās krokās rodas arī ādas iekaisumi.  Tad iespējams veikt gan vēdera liekās ādās, gan augšdelmu un apakšdelmu korekciju.

    Pasaulē pieprasītākā  ir  krūšu palielināšanas operācijas. Līdz ar jau ierastajiem implantiem Dr. Mauriņa klīnika piedāvā krūšu palielināšanu ar tā saukto hibrīda metodi. Tas nozīmē, ka krūtis palielina gan ar implantu, gan pašas taukaudiem. Tāpat iespējama krūšu apjoma korekcija tikai ar pašas taukaudiem, piemēram, situācijā, ja sievieti apmierina krūšu izmērs, bet viņa vēlas pilnīgāku augšējo daļu. Tad nav nepieciešami implanti, bet var iepildīt taukaudus un iegūt pilnīgākas krūtis. Ja sievieti pēc implantu ielikšanas kaut kas neapmierina – varbūt zona pie paduses, varbūt implanti atrodas samērā tālu viens no otra –, arī to var koriģēt  ar  taukaudiem.

    Izcilam rezultātam

    «Vienmēr uzsveru, ka esmu dabiska rezultāta cienītāja. Tas nozīmē, ka esam ieguvuši glītus plakstiņus, skaistu seju vai ķermeni, kas joprojām saglabā dabisku, nevis pārspīlētu izskatu. Ja paceļam uzacis, tad lai tās izskatās dabiski skaisti, nevis kā būtnei ne no šīs galaktikas! Plastiskā ķirurģija ir viltīga, jo tajā ir daudz trendu, kādam jāizskatās, bet jāsaprot, ka, veicot ekstrēmas izmaiņas, pēc tam ir ļoti grūti atgūt sākotnējo izskatu. Tas, kas ir skaisti vienam, tāds nebūs visiem. Vienmēr saku tā: jebkura procedūra ir lieliska, ja esat tai lielisks kandidāts. Tāpēc vispirms ļoti svarīgas ir konsultācijas ar speciālistu, kurš izvērtē, vai iecerētais cilvēkam būs piemērots vai nebūs. Jo šī seja un šis ķermenis ir tas, ar kuru dzīvojat, un jebkurām pārmaiņām jābūt pozitīvām, nevis negatīvām,» ir pārliecināta Anda Gaile.

    Ja radušies papildu jautājumi, piesakies februārī uz vizīti ar 20% atlaidi (piedāvājums spēkā Dr. Mauriņa klīnikas ePrivilēģiju kartes īpašniekiem). Spied šeit, lai pieteiktos bezmaksas ePrivilēģiju kartei.

    Vairāk informācijas par pakalpojumiem: https://lazermedicinasklinika.lv/lv/estetiska-kirurgija.

    Dr. Mauriņa klīnika atrodas Rīgā, Jaunā Mežaparka ielā 4.

    Piesakies konsultācijai pa tālruni 67 37 47 47 vai www.lazermedicinasklinika.lv.

    Ārstniecības iestādes kods 01 00 00 161

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē