• Izvēlies kosmētiku ādas mitrināšanai vasarā!

    Reklāmraksts
    26. jūlijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Vasaras laikā palielinās risks ādai zaudēt mitrumu un kļūt dehidratētai. Tādēļ izvēlies piemērotāko kosmētiku ādas mitrināšanai un kopšanai vasarā! Kādus līdzekļus izvēlēties ādas mitruma un svaiguma uzturēšanai un kā izvairīties no ādas dehidratācijas? Padomos dalās BENU Aptiekas farmaceite Liene Graudiņa.

    Pazīmes un iemesli

    Dehidratētu ādu bieži vien sasaista un jauc ar sausu ādu, bet tas nav viens un tas pats, skaidro farmaceite L. Graudiņa. Dehidratētai ādai trūkst ūdens, kamēr sausai ādai trūkst dabīgo eļļu jeb sebuma. Turklāt sausa āda ir ādas tips, bet dehidratēta āda ir ādas stāvoklis. Dehidratēta āda var šķist sausa, niezoša un arī nespodra. Kopējais ādas tonis un krāsa var šķist nevienmērīga, āda var būt mazāk elastīga, un grumbiņas var būt labāk saskatāmas. Pēc mazgāšanās ādai var būt arī velkoša sajūta.

    Galvenie iemesli ādas mitruma zudumam ir karstais un saulainais laiks un ilgstoša uzturēšanās saules staros, kas var «izžāvēt» ādu. Siltā laikā, pastiprināti notiekot svīšanai, no ādas izdalās pārāk liels mitruma daudzums, kas veicina dehidratāciju, skaidro farmaceite L. Graudiņa. Vēl viens svarīgs faktors dehidratācijas riskam ir nepietiekama ūdens dzeršana. 

    Kā pasargāt ādu no dehidratācijas?

    Pirmais solis ir mitrināšana no ārpuses un iekšpuses, jo īpaši vasaras laikā. Tātad jādzer pietiekoši daudz ūdens un jālieto mitrinoši krēmi, serumi un maskas. Sejas serums un/vai krēms ir jāuzklāj gan no rīta, gan vakarā, bet mitrinošā maska – divas reizes nedēļā. Pēc dušas vai vannas ieteicams mitrinošs losjons ķermenim, kā arī ļoti ieteicams intensīvi mitrināt ādu pēc ilgstošas atrašanās saulē.

    Otrs, bet tikpat svarīgs solis – ādas aizsardzība no saules, lai novērstu saules veicināto ādas mitruma zudumu. Jālieto kvalitatīvi saules aizsargkrēmi ar SPF 50 aizsargfiltru un aizsardzību gan pret UVA, gan pret UVB stariem. Tie jāuzklāj ādai 15–30 minūtes pirms atrašanās saulē, turklāt tos nepieciešams uzklāt atkārtoti ik pēc divām stundām, kā arī pēc pastiprinātas svīšanas un peldēšanās. Taču jāpatur prātā, ka neviens saules aizsargkrēms nenodrošina 100 % aizsardzību, tādēļ nevajadzētu atrasties atklātā saulē, īpaši, kad saule ir visaktīvākā.

    Trešais, ne mazāk svarīgais solis ir sabalansēts uzturu, tai skaitā pietiekams šķidruma daudzums ikdienā, un veselīgs, aktīvs dzīvesveids, jo tas ietekmē ādas stāvokli un veselību. Sabalansēts uzturs palīdzēs nodrošināt ādas šūnas ar tām nepieciešamajām barības vielām, lai āda spētu veikt tās funkcijas un izskatītos veselīga un mirdzoša.

    Pareizu produktu izvēle

    Vasaras laikā, tāpat kā jebkurā gadalaikā, ādas mitrināšanai jāizvēlas līdzekļi, kuru sastāvā ir kāda no mitrinošajām vielām, piemēram, hialuronskābe, termālais ūdens, alveja, pantenols, šī sviests, urea un glicerīns, stāsta farmaceite L. Graudiņa.

    • Hialuronskābe. Tas ir viens no iedarbīgākajiem ādas mitrinātājiem, kas piesaista ūdeni no apkārtējās vides un palīdz noturēt mitrumu gan ādas dziļākajos slāņos, gan tās virskārtā. To dabiski izstrādā arī mūsu āda, lai noturētu vajadzīgo mitruma daudzumu. Galvenie faktori, kas samazina dabisko hialuronskābes produkciju, ir novecošanās un ilgstoša ādas pakļaušana UV stariem.
    • Termālais ūdens. Termālais ūdens stimulē šūnu atjaunošanos, paaugstina ādas aizsargspējas, mitrina to un atjauno hidrolipīdo līdzsvaru. Šāda kompleksa iedarbība labvēlīgi ietekmē arī ādas izskatu – seja kļūst mirdzoša, izlīdzinās ādas krāsa un reljefs, tā kļūst gludāka.
    • Alveja. Alveja ir mīksts augs, kas sastāv no 85 % sulas, kurā ir daudz minerālu, aminoskābju un vitamīnu. Alveja ir lielisks ādas mitrinātājs ikdienai. Tās nodrošinātā mitrināšana, barošana un mīkstināšana ir piemērota gan sausai, gan taukainai āda. Alveja mitrina ādu, neradot ādas pārslodzi, kā arī tā neatstās taukainu slāni uz ādas.
    • Pantenols. Tas stimulē epidermas augšanu, mitrina un aizkavē novecošanās procesus.
    • Šī sviests. Tas ir ādu mīkstinošs produkts, kas izlīdzina ādas virskārtu un palīdz noturēt mitrumu ādā. Aizpildot mikroplaisas ādā, tas palīdz dziedēt bojātu ādas barjeru un maskēt ādas nepilnības, līdz ar to palīdzot ādai izskatīties jaunākai.
    • Urea. Tā ir mitrinošos līdzekļus papildinošā sastāvdaļa, jo ne vien mitrina ādu, bet arī to mīkstina un palielina ādas raga slāņa elastību.
    • Glicerīns. Tas ir viens no dabiskajiem mitrinātājiem. Tam piemīt izteiktas ūdeni piesaistošas īpašības – tas gan uzsūc, gan uztur to ādā.

    Izvēlies atbilstoši ādas tipam

    Lai āda saglabātu mitrumu, jāatceras izvēlēties tieši jūsu ādas tipam piemērotus līdzekļus, kā arī tie pareizi jālieto:

    • Sausa ādā īpaši ātri zaudē mitrumu, jo ādas dabiskā aizsargbarjera ir bojāta un mitrums iztvaiko no ādas ātrāk. Tāpēc cilvēkiem ar sausu ādu ir svarīgi ne vien mitrināt ādu, bet arī izvēlēties krēmu, kas palīdzēs atjaunot vajadzīgo ādas lipīdu slāni. Sausai ādai īpaši patiks mitrinošie krēmi ar šī sviestu vai urea.
    • Taukainas un kombinētas ādas gadījumā jāizvēlas pēc iespējas vieglākas konsistences mitrinošie līdzekļi, lai neradītu papildu smagumu ādai. Sastāvdaļas, no kā būtu jāizvairās taukainas ādas gadījumā, ir šī sviestu un urea saturošie līdzekļi, jo tie var nosprostot poras.
    • Jutīgas ādas gadījumā jāizvēlas mitrinošie krēmi ar sastāvu, kas pēc iespējas mazāk varētu kairināt jau tā jutīgo ādu. Mitrinošo līdzekļu sastāvā varētu būt tādas aktīvās vielas, kas papildus nomierina sakairināto un apsārtušo ādu, piemēram, alveja, šī sviests un termālais ūdens.

    Fantastiskas atlaides BENU Aptiekās!

    Tikai trīs dienas, 26.–28. jūlijā, nāc uz tev ērtāko BENU Aptieku un izvēlies kosmētiku un uztura bagātinātājus par lieliskām cenām! Iecienītākajiem kosmētikas zīmolu produktiem atlaides līdz 40 %, populārākajai saules kosmētikai –40 %! Multivitamīniem un D vitamīniem, magnijam un līdzekļiem nerviem 30 % atlaide, bet Orthomol zīmola produktiem 20 % atlaide! Atrodi tuvāko BENU Aptieku te.

    Parūpējieties par savu ādu gudri!

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē