• Intīmā higiēna – svarīga informācija

    Reklāmraksts
    26. jūlijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Mūsdienu higiēnas produktu klāstā sievietes intīmai higiēnai ir paredzēti īpaši produkti. Šajā sortimentā iekļautie mazgāšanas līdzekļi un lubrikanti ir izstrādāti pamatojoties uz daudzu gadu pētījumiem, labākos atklājumus īstenojot produktos, kas piemēroti sievietes intīmai higiēnai visos viņas dzīves posmos.

    pH līmenis un sievietes veselība

    Intīmā zona ir dabīgi skāba vide, kuras pH līmenis ir aptuveni 3,5 – 4,5 – tātad, tā ir nedaudz skābāka par pH 7 neitrālo līmeni. Šāda skāba vide ir ļoti nozīmīga sievietes intīmai veselībai, jo tā:

    • Aizsargā pret infekcijām

    Skābais pH līmenis palīdz uzturēt veselīgu vaginālo mikrofloru, kas ir svarīga, lai novērstu nelabvēlīgu mikroorganismu, piemēram, baktēriju vai sēnīšu attīstību. Šie mazgāšanas līdzekļi ar antibakteriālām vielām kavē baktēriju vairošanos un novērš nepatīkamu aromātu. Ieteicami mēnešreižu, grūtniecības un pēcdzmedību laikā, kā arī visos gadījumos, kad pastāv inficēšanās risks.

    • Saglabā dabisko aizsardzību

    Skābais pH līmenis palīdz saglabāt maksts dabisko aizsardzību pret potenciāli kaitīgām ķīmiskām vielām un mikroorganismiem, kas varētu tajā iekļūt. Speciālie mazgāšanas līdzekļi stiprina dabisko mikrofloru un ir īpaši piemēroti sievietēm, kurām ir nosliece uz maksts infekcijām.

    Visbiežākā kļūda intīmās higiēnas kopšanā ir nepiemērotu produktu lietošana, piemēram, intīmās zonas mazgāšana ar dušas želejām, kas paredzētas ķermeņa kopšanai. Šādi līdzekļi var izjaukt dabisko mikrofloru, intīmā zona tiek pārāk kairināta, tiek iznīcinātas labvēlīgās baktērijas un var pat rasties iekaisums.

    • Nodrošina apstākļus bērniņa ieņemšanai

    Ja sieviete vēlas ieņemt bērniņu, tad ar attiecīgiem intīmās zonas mazgāšanas līdzekļiem kontrolēta vide nodrošina apstākļus, kuros spermatozīdiem ir lielākas iespējas izdzīvot un nokļūt līdz olšūnai.

    Tomēr ir svarīgi atcerēties, ka ikvienas sievietes organisms ir unikāls, un intīmas zonas pH līmenis var variēt atkarībā no dažādiem faktoriem, piemēram, dzīvesveida, ēšanas paradumiem, hormonālajiem svārstībām vai medicīniskiem stāvokļiem. Līdzekļi, kas izstrādāti ar īpaši maigu attīrīšanas sistēmu un bez ķīmiskām smaržvielām, nodrošina viegli kairinātai un jutīgai intīmās zonas gļotādai vissaudzīgāko kopšanu.

    Rūpējoties par seksuālo baudu

    Vaginālais sausums mazina baudas sajūtu seksa laika un izraisa diskomfortu un pat sāpes. Tā iemesls ir estrogēna līmeņa samazinājums sievietes organismā. Viena no estrogēna svarīgākajām funkcijām ir nodrošināt maksts gļotādu biezumu, elastīgumu un mitrumu. Tāpēc zems estrogēna līmenis parasti izsauc arī maksts sausumu. Estrogēna līmenis sievietēm var svārstīties dabiski atkarībā no cikla fāzēm, grūtniecības vai menopauzes. Tā, piemēram, menopauzes laikā sievietēm notiek hormonālas izmaiņas, un estrogēna ražošana samazinās. Lubrikants imitē dabisko eļļošanu un mazina berzi, kas saistīta ar intīmās zonas sausumu dzimumakta laikā.

    Kvalitatīvs lubrikants nodrošina intensīvu mitrināšanu, vienlaikus saglabājot dabisko pH līmeni. Lubrikants paredzēts lietošanai ar un bez prezervatīva, to var arī lietot kopā ar seksuālām rotaļlietām. Lubrikanti intīmai higiēnai bieži vien ir bez smaržas un krāsvielām, lai neizraisītu kairinājumu un alerģisku reakciju.

    Dažkārt informācijā par lubrikantu sastāvu norādīta L-pienskābe. Ko par šo sastāvdaļu svarīgi zināt? L-pienskābe ir organiska skābe, kas atrodama dažādos pārtikas produktos, piemēram, pienā, sierā, jogurtā un sviestā. Tā ir olbaltumvielu pārstrādes blakusprodukts. Lubrikantu ražošanā L-pienskābi izmanto, jo tā ir dabiska un droša sastāvdaļa, kas palīdz uzlabot lubrikanta kvalitāti un tekstūru. Lubrikanti, kas satur L-pienskābi, parasti ir ūdens bāzes lubrikanti, kas to padara pievilcīgu lietotājiem, kas dod priekšroku dabiskiem vai organiskiem produktiem.

    Domājot par vispusīgu savas veselības nodrošināšanu, laiks izvēlies un iekļaut veselību veicinošu produktu klāstā arī piemērotus intīmās higiēnas produktus.

    Izvēloties intīmās kopšanas līdzekļus, pārliecinaties, ka tie nesatur ziepes vai spirtu, ir hipoalerģiski un klīniski, ginekoloģiski pārbaudīti.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē