• Ietaupiet naudu un pagariniet ziemas riepu kalpošanas laiku

    Reklāmraksts
    26. jūnijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Freepik
    Ikviens, kam pieder vieglais automobilis, kravas automašīna vai apvidus automobilis, zina, cik lielas ir ar to saistītās izmaksas.

    To iegāde ir dārga ne tikai sākotnēji, bet arī uzturēšana var būt dārga. Regulāra apkope, piemēram, eļļas maiņa, ziemas riepas un, protams, degviela, lai ar auto brauktu, – tas viss transportlīdzekļa īpašniekiem veido lielu rēķinu.

    Lielākā daļa cilvēku, kam pieder transportlīdzeklis, to vienkārši nopērk un par riepām nedomā (līdz brīdim, kad tās saplīst). Taču patiesība ir tāda, ka ar pareizu apkopi un nelielu ekspertu padomu Jūs varat pagarināt savu riepu kalpošanas laiku un galu galā ietaupīt sev daudz naudas. Ziemas vai vasaras riepas – abas riepas ir pareizi jāuztur.

    Ziemas riepas parasti maksā dārgāk nekā vasaras riepas, tāpēc galvenā uzmanība šeit tiek pievērsta tam, lai ziemas riepas būtu pēc iespējas labāk lietotas. Lasiet tālāk, lai uzzinātu dažus lieliskus padomus un ieteikumus, kā pagarinātu riepu kalpošanas laiku.

    Pērciet labāka zīmola riepas

    Mēs visi mīlam labu izpārdošanu un priecājamies, kad atrodam izdevīgu piedāvājumu, bet vai Jums vajadzētu meklēt izdevīgus piedāvājumus, pērkot jaunas ziemas riepas? Ne gluži. Lai gan sākotnēji, iegādājoties labāka zīmola riepas, tas var izmaksāt dārgāk, ilgtermiņā tas ļaus Jums ietaupīt daudz naudas, jo tās ir kvalitatīvāk izgatavotas un ar pienācīgu kopšanu kalpos daudz ilgāk. Izpētiet populārākos riepu zīmolus un noskaidrojiet, kas padara to ziemas riepas tik labas.

    Izmantojiet sezonai piemērotas riepas

    Vienkāršāk sakot, ziemas riepas transportlīdzeklim ir piemērotas ziemai, bet vasaras riepas -  vasarai. Ja visu gadu lietojat vasaras riepas, ziemā nebūs saķeres. Turklāt likumdošana nemaz neļauj vasaras riepas izmantot visu cauru gadu.

    No otras puses, ziemas riepas nav paredzētas braukšanai pa karstu vasaras ceļu un ātri nolietojas. Līdz ar to nākamajā ziemas sezonā ziemas riepas nebūs piemērotas braukšanai un Jums vajadzēs iegādāties jaunas. Nomainot riepas īstajā laikā, Jūs ievērojami pagarināsiet abu riepu komplektu (ziemas un vasaras) kalpošanas laiku, ietaupot daudz naudas.

    Uzturiet riepas pareizi piepumpētas

    Vai katru mēnesi pārbaudāt spiedienu riepās? Šis ir atgādinājums, lai sāktu to darīt. Spiediens riepās ir svarīgs ne tikai drošības apsvērumu dēļ, bet arī tādēļ, lai pagarinātu riepu kalpošanas laiku.

    Ja spiediens ir zems, riepu sānu sienas kļūst pārāk elastīgas. Tā nodilst protektora ārējās malas, kas riepas nolieto daudz ātrāk nekā tad, ja tās būtu pareizi piepumpētas. Zems spiediens riepās rada arī lielāku rites pretestību, kas savukārt samazina degvielas ekonomiju.

    Rotācija

    Ievērojot riepu rotācijas grafiku, ievērojami pagarināsiet riepu kalpošanas laiku. Lielākajai daļai transportlīdzekļu priekšējās ass riepām ir cits uzdevums nekā aizmugurējās ass riepām. Ja riepas netiks rotētas, tās turpinās nodilt vienā vietā un saīsināsies to kalpošanas laiks. Riepu rotācija, veicot regulāru apkopi, ļaus tām nolietoties vienmērīgi, un Jūs tās varēsiet izmantot daudz ilgāk.

    Neizmantojiet atšķirīgas ziemas riepas

    Riepu zīmolu (un veidu) sajaukšana ir recepte katastrofai. Mēģināt ietaupīt naudu, uzliekot tikai divas ziemas riepas, ir tas pats, kas mēģināt ietaupīt naudu, apgriežot pašiem saviem bērniem matus… Mēs stingri iesakām to nedarīt.

    Ja automašīnai ir riepas ar atšķirīgu protektora dziļumu vai rakstu, tas var radīt sliktu vadāmību. Ja riepas būs jauktas, arī bremzēšana, stūrēšana un paātrinājums būs traucēts. Dažādu riepu nodilums būs atšķirīgs, pat ja tās tiek rotētas. Tas noved pie nevienmērīga riepu nolietojuma un nepieciešamības tās biežāk nomainīt. Ilgtermiņā ietaupiet naudu, iegādājoties četras vienādas riepas.

    Nobeigumā

    Jūs varētu domāt, ka, iegādājoties mazbudžeta riepas vai iegādājoties tikai divas no tām, Jūs ietaupīsiet naudu. Taču patiesība ir tāda, ka ilgtermiņā tas Jums tikai izmaksās dārgāk un var būt potenciāli bīstami.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē