• Energotaupība virtuvē: kā izvēlēties energoefektīvu un videi draudzīgu ledusskapi savai virtuvei

    Reklāmraksts
    10. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Mūsdienās videi draudzīgu un energoefektīvu pasākumu ieviešana kļūst aizvien aktuālāka. Arvien plašāk tiek domāts par piesārņojuma un atkritumu apjoma mazināšanu, videi draudzīgāku mājsaimniecības uzkopšanas un citu līdzekļu izvēli, kā arī resursu taupīšanu gan lielos uzņēmumos un ražotnēs, gan mājsaimniecībās.

    Viens no efektīvākajiem veidiem, kā varam ieviest ilgtspējīgas, ne tikai videi, bet arī mūsu maciņam draudzīgas izvēles savā ikdienā, ir iegādājoties energoefektīvu sadzīves tehniku. Īpaši pārdomāti izvēloties tās ierīces, kuru darbībai nepieciešama nepārtraukta enerģijas padeve. Viena no tām – ledusskapis.

    Ledusskapji patērē lielāko daļu no kopējās mājsaimniecībā patērētās elektroenerģijas. Tieši tāpēc energoefektīvs ledusskapis, kas aprīkots arī ar mūsdienīgām funkcijām ne tikai samazinās enerģijas rēķinus, bet arī oglekļa izmešu ietekmi uz mūsu planētu. Lai uzzinātu, kā mūsdienu tehnoloģijas palīdz uzlabot ledusskapja energoefektivitāti un kā izvēlēties videi draudzīgu un ilgtspējīgu ledusskapi savai virtuvei, turpini lasīt rakstu!

    Kā izvēlēties energoefektīvu ledusskapi?

    • Energoefektivitātes klase

    Pirmais un pats svarīgākais parametrs, kas jāizvērtē pirms jauna ledusskapja iegādes, ir ierīces energoefektivitātes klase. Jebkura sadzīves tehnika tiek marķēta ar speciālu energoefektivitātes klases atzīmi. Energoefektivitātes marķējuma skala kopš 2021. gada tiek marķēta skalā no A līdz G, kur A klases ierīces ir atzītas par visenergoefektīvākajām, savukārt G klases ierīcēm elektroenerģijas patēriņš ir visaugstākais, līdz ar to energoefektivitātes līmenis ir ļoti zems.

    Energoefektivitātes klase tiek noteikta, vērtējot to, kāds ir vidējais ledusskapja elektroenerģijas patēriņš gadā. Attiecīgi, jo augstāka energoefektivitātes klase, jo vairāk elektroenerģijas gadā varam ietaupīt, tā samazinot kopējos mājsaimniecības elektrības rēķinus.

    • Lietošanas paradumi

    Lai iegādātos energoefektīvu ledusskapi, svarīgi izvērtēt arī personīgos paradumus un to, cik cilvēku ģimenei ierīci paredzēts lietot. Ja ikdienā saldētā produkcija netiek lietota vai tiek lietota pavisam mazos daudzumos, jāizvērtē vajadzība pēc plašas un ietilpīgas saldētavas. Pustukšas saldētavas temperatūras uzturēšanai ierīce patērē krietni vairāk elektroenerģijas. Tas pats attiecas arī uz pustukšu ledusskapja kameru.

    • Iespēja regulēt temperatūru

    Ierīces energoefektivitāti uzlabos arī temperatūras regulēšanas funkcija, ar iespēju pielāgot vēlamo temperatūru gan ledusskapja, gan saldētavas kamerā. Ar šādu funkciju ir aprīkoti lielākā daļa jaunākie ledusskapju modeļi.

    • Automātiskās atsaldēšanas un NO Frost funkcija

    Šīs funkcijas ļoti būtiski ietekmē ne tikai elektroenerģijas patēriņu, bet arī netraucētu ledusskapja darbību un ilgmūžību. Automātiskā atsaldēšanas funkcija nodrošina to, ka saldētavas atsaldēšana vairs nav jāveic manuāli – ierīce to paveic automātiski. Savukārt ar NO Frost funkciju tiek novērsta arī ledus kārtas veidošanās uz ierīces iekšējām sienām, tā krietni uzlabojot ierīces veiktspēju un produktu uzglabāšanas apstākļus.

    • Mūsdienīgas funkcijas un viedās tehnoloģijas

    Arī ledusskapju ražotāji mūsdienīgas un inovatīvas viedās tehnoloģijas integrē savu modeļu ražošanā. Tāpēc, ja nepieciešams jauns ledusskapis, vērts pievērst uzmanību arī tam, kādas papildu funkcijas tas piedāvā.

    • Regulējamie uzglabāšanas režīmi ļauj pilnībā atslēgt ledusskapja vai saldētavas kameru vai atsevišķas ledusskapja zonas dodoties atvaļinājumā, kā arī iespēju saldētavas kameru pārslēgt standarta ledusskapja darbības režīmā tad, ja nepieciešams uzglabāt lielu ēdiena apjomu.
    • Ledusskapji, kas aprīkoti ar Wi-Fi, ir vadāmi attālināti, izmantojot saderīgu lietotni savā mobilajā telefonu vai citā viedierīcē. Šāda vadība ir īpaši noderīga tiem, kas bieži ceļo vai dodas ilgstošos komandējumos.
    • Vēsā gaisa zuduma kontrole ir tehnoloģija, kas nodrošina daudz mazāku aukstā gaisa zudumu katru reizi, kad tiek atvērtas ledusskapja durvis.
    • Atvērtu durvju signāls un sensori ziņo, ja ledusskapja vai saldētavas durvis nav pilnībā aizvērtas, savukārt sensori intuitīvi pielāgo temperatūru tad, kad durvis atkal ir aizvērtas.
    • Ledusskapji, kas aprīkoti ar lineāro vai digitālo invertora kompresoru, ir daudz efektīvāki par standarta kompresoriem, jo darbojas nemainīgā ātrumā, nodrošinot vienmērīgu dzesēšanu bez enerģijas pārtraukumiem. Tas nozīmē – zemāku enerģijas patēriņu un klusāku darbību.

    Kādu modeli izvēlēties savai virtuvei?

    Ja vēlies iegādāties jaunu, energoefektīvu un videi draudzīgu ledusskapi savai virtuvei, apsver iespēju iegādāties kādu no šiem mūsdienīgajiem Samsung modeļiem.

    Ledusskapis Samsung RB38C7B6BS9/EF

    B energoefektivitātes klases Samsung modelis, kas gadā vidēji patērē 134 kWh. 273 litru ledusskapja kameras ietilpība un 114 litru saldētavas ietilpība ir piemērota gan mazas, gan vidēji lielas ģimenes vajadzībām. Skārienjutīgais vadības panelis ļauj ērti uzstādīt un regulēt režīmus un temperatūru, atbilstoši ikdienas paradumiem.

    Ledusskapis aprīkots arī ar tādām papildu funkcijām kā:

    • Wi-Fi funkcija, ērtai ierīces attālinātai vadībai un kontrolei;
    • nulles zona, kas paredzēta gaļas, zivju un citu produktu ilgākai un svaigākai uzglabāšanai tuvu 0 ° temperatūrai;
    • Twin Cooling Plus tehnoloģiju, kas optimizē temperatūru un mitruma līmeni ledusskapja un saldētavas kamerā, izmantojot atsevišķi integrētus iztvaicētājus un ventilatorus, tā panākot izcilus pārtikas produktu uzglabāšanas apstākļus;
    • Metal Cooling tehnoloģija, kas uztur optimālu ledusskapja kameras temperatūru arī tad, ja ledusskapja durvis tiek bieži atvērtas;
    • Humidity Fresh + atvilktne, kas aprīkota ar mitruma līmeņa kontroles pogu, kas ļauj saglabāt augļu un dārzeņu sākotnējo garšu, aromātu un tekstūru pēc iespējas ilgāk;
    • ātrās atdzesēšanas un ātrās sasaldēšanas režīmiem;
    • Full NO Frost un automātiskās atsaldēšanas funkcijām.

    Ledusskapis Samsung RB38T607BB1/EF

    Arī šis Samsung modelis atbilst B energoefektivitātes klasei un gadā vidēji patērē 134 kWh. Papildu citām šīs sērijas modeļu lietderīgajām funkcijām, tādām kā energoefektīvo Twin Cooling Plus tehnoloģiju, Full NO Frost un automātisko atkausēšanu, ātrās atdzesēšanas un ātrās sasaldēšanas režīmu, jāmin arī:

    • Digitālā invertora tehnoloģija, kas nodrošina izcilu energoefektivitāti, mazāku trokšņu līmeni un ilgstošu ierīces veiktspēju, jo automātisko pielāgo dzesēšanas darbības ātrumu, reaģējot uz dzesēšanas pieprasījumu;
    • Optimal Fresh + atvilktni, kur temperatūru iespējams regulēt, atkarībā no ievietotajiem pārtikas produktiem: vēsāku gaļai un zivīm, savukārt augļiem un dārzeņiem siltāku.

    Ledusskapis Samsung RB38C7B6AB1/EF

    Viens no energoefektīvākajiem A klases ledusskapju modeļiem, kas gadā vidēji patērē vien 108 kWh. Modelim ir standarta ietilpības parametri, kas atbilst vidēji lielas ģimenes vajadzībām: 273 litru ietilpīga ledusskapja kamera un 114 litru ietilpības saldētavas kamera. Ērtai un mūsdienīgai ierīces vadībai, ledusskapis ir aprīkots ar skārienjutīgo vadības paneli.

    Energoefektivitāti un veiktspēju veicina arī tādas funkcijas kā:

    • Wi-Fi pieslēgumu ērtai attālinātai vadībai savā viedierīcē;
    • Full NO Frost un automātiskās atkausēšanas funkcijas nodrošina automātisku un atdalītu ledusskapja un saldētavas kameras atkausēšanu un pilnībā novērš sarmas kārtas veidošanos uz ledusskapja iekšējām sienām;
    • ātrās atdzesēšanas un ātrās sasaldēšanas funkcija, kas tikko ievietotus pārtikas produktus ļauj atdzesēt vai sasaldēt ātrāk un vienmērīgāk, tādejādi izlīdzinot temperatūras starpību starp jaunajiem un esošajiem produktiem;
    • Humidity Fresh + nodalījum, kas piemērots tieši augļu un dārzeņu ilgākai uzglabāšanai, saglabājot to unikālo garšu, aromātu un tekstūru pēc iespējas ilgāk;
    • Tāpat kā citi jaunākie Samsung modeļi, arī šis ir aprīkots ar efektīvo Twin Cooling Plus dzesēšanas tehnoloģiju un digitālā invertora tehnoloģiju.

    Iegādājies energoefektīvu un mūsdienīgu ledusskapi 1a.lv!

    Nepieciešams jauns ledusskapis? Iegādājies kādu no šiem vai citu energoefektīvu un mūsdienīgu ledusskapi interneta veikalā 1a.lv, kur iepirkšanās kļūst vēl izdevīgāka tiem, kas izmanto SMART NET kluba biedru priekšrocības, ar iespēju iepirkties pat ar 50 % atlaidi!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē