• Dodamies uz jaunajām Moller Auto mājām – Baltijā modernāko Audi centru

    Publicitātes materiāls
    12. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Jauna dīleru centra atklāšana ir notikums, kuru Latvijā nenākas bieži pieredzēt. Visu vēl īpašāku padara tas, ka pie mums uzcelts centrs, kas auto zīmolam ir modernākais un lielākais Baltijā. Klāt ir februāris, un durvis vēris jaunais Audi centrs Kārļa Ulmaņa gatvē 115. Izrādās, šeit laipni gaidīti būs ne tikai Ingolštates markas cienītāji. Kā tur izskatās? Mēs devāmies noskaidrot vieni no pirmajiem!

    Tie, kuri braukuši pa Kārļa Ulmaņa gatvi, netālu no krustojuma ar Lielirbes ielu visdrīzāk būs pamanījuši stiklotu un modernu lielizmēra ēku, kuru rotā Audi zīmola logotips. Šis ir jaunais Moller Auto centrs, kura izveide izmaksājusi 15 miljonus eiro. Iespaidīgais investīciju apjoms ļāvis radīt centru, kas kļuvis par modernāko Audi centru Baltijā, paverot plašas iespējas automašīnu tirdzniecībā un apkopšanā.

    Līdz šim Audi pārstāvniecība bija abos Daugavas krastos, tagad jaunie Audi būs nopērkami vienuviet. Šis koncepts tiek saukts par vienas pieturas dīleri. Ja neesat šo moderno terminu dzirdējuši, tad pēc būtības tas nozīmē, ka šeit var saņemt visus pakalpojumus, kas saistīti ar auto iegādi, nomu vai apkopi.

    «Galvenais iemesls ir klientu paradumu maiņa. Klienti vēlas saņemt pakalpojumus vienā vietā, lai ikdiena būtu ērtāka. Atnākot uz jauno centru, klients saņem plašu pakalpojumu klāstu – auto tirdzniecība, serviss, finanšu pakalpojumi, auto abonēšana jeb Moller Go, klientu lojalitātes programmas utt. Tas viss, lai auto iegāde būtu kā moderns un mūsdienīgs piedzīvojums. Manuprāt, šī lokācija ir patiesi brīnišķīga,» stāsta Izīda Gerkena, Moller Auto uzņēmumu grupas izpilddirektore Baltijā.

    Klientu ērtības nodrošina visdažādākie faktori, un viens no pamatnoteikumiem ir plaša stāvvieta un ērta lokācija. Centra prezentācijas vakarā pie parādes vārtiem bija novietots ļoti īpašs auto, kas saražots vien 99 eksemplāros, – Audi RS e-tron GT Ice Race Edition.

    Moller Auto jaunā Audi centra atklāšanas dienā mums bija iespēja doties ekskursijā pa jauno salonu, un plašums šeit ir ievērojams. Ēka izbūvēta divos stāvos ar kopējo platību 3672 m2. Lielākā platība atvēlēta servisa zonai, kur izvietoti 18 pacēlāji, automātiskais robots rezerves daļu sekcijā, kā arī tirgū jaunākie auto riteņu balansēšanas stendi, kas spēj imitēt reālus auto braukšanas apstākļus uz ceļa, tādējādi spējot ļoti precīzi nobalansēt īpaši liela izmēra riteņus.

    Par godu modernākā centra atklāšanai, Moller Auto bija nodrošinājis iespēju aplūkot inovatīvo servisa tehniku, kā arī dažādus ekskluzīvus spēkratus. Līdzās košās krāsās tērptiem A4, Q5, Q7 un citiem jaunākajiem Audi spektra modeļiem uz viena no pacēlājiem atradās ikoniskais Audi Sport Quattro S1E2, ko radījuši auto entuziasti – brāļi Ivars un Andris Velmes. Pasaulē ir vien 20 šādi rallija modeļi, un mūsdienās šāda eksemplāra cena ir aptuveni divi miljoni eiro. Ja iecerētais piepildīsies, šo auto redzēsim uz starta arī WRC Latvijas posmā. Šī ir leģenda, kas rada šovu pat tad, ja stāv neiedarbināta. Šo unikālo auto novērtēja daudzi, un ne velti kāds no apmeklētājiem ar humoru izsaucās: «Mēs paliekam šeit!»

    Turpinot ekskursiju jaunajās servisa telpās, nonācām līdz automazgātavas zonai, kur atrodas arī automātiska četru riteņu mazgāšanas sistēma. Šeit aiz priekškara bija novietots arī 600 ZS jaudīgais Audi RS Q8. Šis ir veids, kā radīt paliekošu iespaidu.

    Pārsteidzoši liela ir ne tikai ēka, bet arī tai piegulošā teritorija. Kopējā zemes platība ir mērāma 23 281 m2, un tas nozīmē, ka šeit vietas pietiks ne tikai jaunajam dīlercentram, bet arī lietoto auto tirdzniecības vietai. Jau šobrīd līdzās ēkai atrodas arī multizīmolu lietoto auto tirdzniecības vieta, kurā izvietoti ap 100 transportlīdzekļu. Moller Auto plāno nodrošināt pēcgarantijas servisu arī šiem citu zīmolu transportlīdzekļiem.

    Kā atklāja Moller Auto Audi centra direktors Gatis Balgalvis, servisa potenciāls ir vismaz par 20% lielāks nekā abos iepriekšējos centros kopā. Īpašs fokuss tiks likts uz otrā un trešā segmenta (pēcgarantijas) auto, kas jau šobrīd veido 70% servisa noslodzes.

    «Salīdzinājumā ar kopējo tirgu jauno transportlīdzekļu pārdošanas rādītāji ir stabili, turpretim lietotu auto importa rādītājos Audi pārliecinoši ir pirmajā piecniekā. Tas nozīmē, ka potenciāls ir milzīgs. Auto īpašniekus šeit gaidīs klientu lojalitātes programma, izdevīgas kampaņas un kvalitatīva apkalpošana. Vienlaikus Audi serviss tiks nodrošināts arī Moller Auto Krasta, kur Audi zīmolam ir servisa partnera statuss,» stāsta Gatis Balgalvis.

    Lielā tirdzniecības halle 2. februāra vakarā pilnībā tika atvēlēta labdarības koncertam Brīvi (no)dzīvot, kurā tika vākti ziedojumi nedziedināmi slimu cilvēku aprūpei. Uzsākot sadarbību ar labdarības organizāciju Hospiss LV, Moller Auto šim mērķim ziedoja 10 000 eiro. Kur svinību dienā atradās orķestris un skatītāju sēdvietas, ikdienā būs redzamas jaunās automašīnas, kuru vidū būs ne mazums pilnībā elektrisko modeļu.

    Kuri pērn bija visvairāk pirktie auto?

    «Mūsu tirgū līderi ir SUV. Pērn 33% no pārdošanas apjoma veidoja Q7. Auto ražotāji pēta klientu paradumus un izstrādā arī aizvien mazākus krosoveru modeļus – Q2, Q3. Paaugstināts klīrenss atvieglo iekāpšanu, savukārt lielāki riteņi Latvijas ceļu apstākļos ļauj braukt komfortablāk. Šogad turpināsim fokusēties uz elektriskajiem auto, jo gaidāms labs piedāvājums Q4 un Q8 modeļiem,» atklāj Izīda Gerkena.

    Jaunās paaudzes braucēji gan radījuši pavisam jaunu tendenci, kurā vērojama nepieķeršanās lietām. Tas nozīmē, ka aktuālāka ir nevis auto iegāde līzingā, bet auto abonēšana. Šim nolūkam radīts Moller Go pakalpojums.  

    «Ir jāiegulda liels darbs, lai izskaidrotu koncepta ziņā pilnīgi jaunu pakalpojumu. Ir tikai loģiski, ka pie jauniem risinājumiem ir jāpierod. Sākotnēji šis pakalpojums šķiet dārgs, bet patiesībā papildus līzinga maksājumam klientam tiek nodrošināti tādi ieguvumi kā riepas, apkopes, apdrošināšana un citi ar auto uzturēšanu saistīti izdevumi. Rezultātā klients var secināt, ka sadārdzinājums šādam abonēšanas produktam patiesībā ir ļoti niecīgs. Šeit nav nekādu saistību – mūsdienu mainīgajā pasaulē tas ir liels pluss. Atved, noliec mašīnu, un tavas saistības ir beigušās. Līzingā tu esi piesiets līgumam uz gadiem,» saka Gatis Balgalvis.

    Audi iepriekšējos gados būtisku uzsvaru licis uz ilgtspējas nozīmīgumu. Pērn Audi Ingolštates rūpnīca kļuva CO2 neitrāla, un dažādi ilgtspējas risinājumi izmantoti arī jaunā centra būvniecībā. Moller Auto pārstāvji norāda, ka šis ir A+ energoefektivitātes klases salons, kura apsildīšanā izmantota siltumsūkņa un gāzes apkures kombinācija. Nākotnē ēkas jumtu klās saules paneļi, radot alternatīvu elektroenerģijas ieguves avotu un padarot šo jau par A++ klases ēku. Tāpat šeit pakāpeniski plānots izvietot 65 elektroauto uzlādes stacijas. Šobrīd klienti var izmantot divas 22 kW stacijas, un tūlīt to papildinās 300 kW Supercharger stacija, ko varēs izmantot jebkurš.

    Ko šogad vēl varam gaidīt no Audi? Papildus dažādu modeļu modernizācijai pavasarī notiks Q6 e-tron krosovera pirmizrāde, automašīnai pie mums nonākot rudenī, bet nākamā gada sākumā klāstam pievienosies arī A6 e-tron. Kad tie nonāks Latvijā, visus šo modeļus varēsim apskatīt Moller Auto jaunajā Audi centrā Kārļa Ulmaņa gatvē 115.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē