• Maskarpones kūka bez cepšanas. Režisores Aijas Strazdiņas-Ratinskas brīnumgardā recepte soli pa solim

    Siera kūkas
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    15. novembris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ieva Andersone
    Ātri un vienkārši pagatavojama debešķīgi garda ledusskapja kūka, jo to sagatavo aukstums, nevis cepeškrāsns. Kūku vislabāk gatavot iepriekšējā dienā, jo tad tā būs vēl garšīgāka. Ja rezultātu vēlies sagaidīt pēc iespējas ātrāk, nebaidies kūku uz neilgu laiku ievietot saldētavā.
    Sarežģītība
    Zema
    Personas
    6-8
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    30m
    Pagatavošana
    2st
    Kopējais laiks
    2st 30m
    13 vērtējumi
    4.23/5

    Sablendē cepumus. Izkausē sviestu, pievieno to cepumiem un visu samaisa. Kūkas formā iepilda cepumu masu, rūpīgi to izlīdzina. Ieliek ledusskapī, lai sastingst.

     

    Želatīnu pārlej ar ūdeni un atstāj, lai uzbriest. Cukuru samaļ pūdercukurā (bet to var arī nedarīt), pievieno skābo krējumu un tad pa daļām, pamazām maisot, pievieno maskarponi. Krējuma un siera masu nedrīkst kult ar mikseri, jo tad tā ātri var saiet sviestā. Krējuma un siera masai pierīvē divu citronu miziņas. Ūdens peldē izkausēto želatīnu mazliet atdzesē un pakāpeniski lej klāt masai. Visu rūpīgi izmaisa. Masai nedrīkst liet klāt karstu želatīnu – tas obligāti jāatdzesē.

     

    Uz cepumu masas pamatnes uzziež ievārījuma kārtu.

     

    Siera un krējuma masu lej veidnē, izlīdzina un liek ledusskapī mazliet sastingt.

     

    Pēc kāda laika izņem no ledusskapja, izdekorē ar šokolādes un mandeļu skaidiņām un liek atpakaļ ledusskapī uz vismaz pāris stundām kārtīgi sastingt. Pasniedzot var papildus dekorēt ar ogām.

     

    Citas slavenību receptes:

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē