• Dārza instrumenti, kurus tev vajag, bet tu vēl to nezini

    Reklāmraksts
    11. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: www.pexels.com
    Kuram sevis cienošam dārza entuziastam vai pagalma apsaimniekotājam, nav lāpstas un grābekļa?

    Protams, šo fundamentālo rīku nekad nav par daudz (pat visvienkāršākie dārza instrumenti mēdz būt ļoti dažādi – gan kvalitātes, gan paredzētā pielietojuma ziņā), tāpēc ja vēlies papildināt savu arsenālu ar labiem dārza instrumentiem, dari to. Tomēr šoreiz stāsts būs par darba rīkiem, kas nav tik atpazīstami kā iepriekš minētie. Mūsuprāt, tiem jākļūst tik pat populāriem, jo šo rīku sniegtais atvieglojums ikdienas darbos ir nenovērtējams!

    1. Trīs vienā – dakša + lāpsta + kaplis

    Nenovērtējams instruments tiem, kas mēģina ietaupīt vietu dārza namiņā vai vienkārši vēlas paveikt pēc iespējas vairāk, lietojot vienu darbarīku. Galu galā – arī Sprīdītis izdarīja lielas lietas, «bruņojies» ar vienu instrumentu, nevis līdzi vazājot ķerru ar tiem!

    Kombinētais rīks pieejams Mini un vidējā – Midi versijā. Ar to var rakt, rušināt, kaplēt, nocirst, veidot vadziņas sēklām un darīt daudz ko citu.

    2. Nezāļu izvilcējs

    Pienene ir augs, kas katrā rada divejādas sajūtas. No vienas buses – diezgan glīti. No otras – nevēlams viesis zālienā. Kad ļaujamies pēdējām no abām sajūtām un esam nobrieduši cīņai ar pienenēm, zirgskābenēm, usnēm un citām grūti izraujamām nezālēm, lielisks palīgs būs speciāls nezāļu izvilcējs. Tā īpašā konstrukcija tiks galā pat ar dziļākajām mietsaknēm, izdarot to, ko ar pirkstiem paveikt ir vienkārši neiespējami. Darbs ar nezāļu izvilcēju ir viegls un zināmā mērā pat azartisks. Varbūt jāņem vairāki un jārīko pieneņraušanas sacensības ģimenes lokā?

    3. Augļu savācējs

    Diemžēl, ne katrs ir Kristaps Porziņģis. Mums, mazajiem ļaudīm, augļu ražu jānovāc pakāpjoties, rāpjoties, grīļojoties un riskējot sāpīgi piezemēties. Augļu koku purināšana ir efektīva, bet krituši un «traumas guvuši» augļi nav estētiski glīti un uzglabājas ļoti īsu laiku – par pagraba krājumiem jāaizmirst! Augļu savācējs ir burvīgs instruments, kas ļaus saudzīgi noplūkt augstu esošus ābolus, bumbierus, pat lielākas plūmes un vīnogu ķekarus. Garā (18 – 300 cm) kātā iestiprinātā «roka» tiks klāt pie tiem augļiem, kuri baudījuši vissaldākos saules starus, bet citkārt paliktu par mielastu vien putniem.

    Kad esi nobriedis papildināt savu darbarīku klāstu, dodies uz averto.lv vai Averto veikaliem klātienē un izvēlies lietas, kas āra darbus padarīs ja ne par atpūtu, tad patīkamu nodarbi gan! Averto speciālisti neliedz padomu tiem, kas apmulsuši plašajā piedāvājumā, konsultējot, nodrošinot piegādes, montāžu un citus pakalpojumus.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē