• Ceļā uz jaudīgu un vienotu superierīci: kādus nākotnes risinājumus piedāvā Huawei?

    Reklāmraksts
    24. augusts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Vēl pirms dažiem gadiem mākslīgais intelekts (MI) daudziem asociējās ar zinātniskās fantastikas filmās redzēto, taču mūsdienās tas veiksmīgi iegājis vairākās mūsu dzīves jomās, nemanāmi mainot un atvieglojot mūsu ikdienu. Piemēri nav jāmeklē tālu – tieši pateicoties MI sniegtajām priekšrocībām, visas mūsu gudrās ierīces savienojas savā starpā, veidojot vienotu ekosistēmu un paverot neierobežotas iespējas.

    Arī tehnoloģiju uzņēmums Huawei prezentējis savu jaunāko MI stratēģiju ar nosaukumu Seamless AI Life, kas paredz pilnīgu ierīču savienojamību. Svarīgu lomu tajā spēlē MateBook X Pro klēpjdators ar īpaši lielu ekrānu un inovatīvu vairāku ekrānu sadarbības funkciju. Savienojumā ar viedtālruni, lietotājam tagad ir iespējams iegūt vienu jaudīgu superierīci. Ko tas nozīmē un cik daudz no nākotnes tehnoloģijām varam izbaudīt jau šobrīd?

    Superierīce, kas ļauj ieskatīties nākotnē

    Līdz ar 2020. gadu iesākās jauns inteliģentās dzīves laikmets, kas jau šobrīd piedāvā nebijuši jaudīgas 5G tehnoloģijas, uzlabotu mākslīgo intelektu un, protams – nevainojamu savienojamību. Piedzīvojot izaugsmi viedtālruņu, datoru un citu ierīču biznesā, Huawei līdz 2030. gadam apņēmies veikt revolūciju, kas pārrakstīs tehnoloģiju izmantošanas vēsturi. Pirmais solis tā sasniegšanai ir jaunās MI stratēģijas izveide.

    Tā lieliski iemiesota MateBook X Pro klēpjdatorā, kas pavisam nesen parādījies Latvijas tirgū. “Mūsu jaunākais produkts – MateBook X Pro, ir lielisks piemērs nevainojamai ierīču savienojamībai, jo, izmantojot vairāku ekrānu sinhronizāciju jeb Multi-screen Collaboration funkciju, lietotājs var pārnest tālruņa ekrānu saturu uz klēpjdatoru ar viena pieskāriena palīdzību. Turklāt vairāku ekrānu sadarbība ļauj lietotājam veikt video zvanus un saņemt paziņojumus par ienākošajiem zvaniem vienā vai otrā ierīcē, atvērt dokumentus tālrunī, izmantojot klēpjdatora lietojumprogrammas, kā arī turpināt tos rediģēt, izmantojot datora programmatūru,” priekšrocības izklāsta Huawei produktu apmācību vadītājs Aleksandrs Jekimovs.

    Balstoties uz MateBook X Pro jaudīgajām apstrādes un sistēmas iespējām, Huawei spējis novērst šķēršļus, kas skar dažādu ierīču sadarbību, ļaujot ierīces savienot viegli un nemanāmi, kā arī izmantot visas to sniegtās iespējas. Vēl ērtākas lietotāja pieredzes sasniegšanai, klēpjdatora klaviatūra, kamera, mikrofons un pele tagad var kalpot kā viedtālruņa perifērijas ierīces – savienojot MateBook ierīci ar Huawei viedtālruni, lietotājs var darboties ar viedtālruņa saturu, izmantojot šo un citu datora papildierīču sniegtās iespējas.

    Kā piebilst A. Jekimovs, kvalitatīvas ierīču mijiedarbības nodrošināšanā savu lomu spēlē arī citi tehniskie parametri. “Savienojot ierīces, mēs vēlamies izbaudīt visas to sniegtās priekšrocības, lai varētu vēl veiksmīgāk strādāt un baudīt dažādas izklaides iespējas. Arī MateBook X Pro klēpjdators ietver vairākas inovācijas, tostarp nebijuši lielu ekrāna un ķermeņa attiecību, kas sasniedz 91%. Šis 13.9 collu ekrāns piedāvā 3K lielu 3000×2000 izšķirtspēju, kā arī 1500:1 kontrasta attiecību, nodrošinot vēl nebijušu skatīšanās pieredzi un ļaujot lietotājam saņemt labāko no klēpjdatora un viedtālruņa mijiedarbības.”

    Nākamā līmeņa viedās dzīves pieredze

    Lai atklātu ierīču patieso potenciālu, jaunā MI stratēģija izmanto mākslīga intelekta sniegtās iespējas. Turklāt, kā stāsta Huawei eksperts A. Jekimovs, jebkurai stratēģijai jābūt bāzētai uz kādu vienojošo elementu.

    “Huawei nākotnes stratēģijas “vadības centrs” ir viedtālrunis, kas šobrīd atbalsta tirgū vismodernākās MI tehnoloģijas. Stratēģija paredz viedtālruņa savienojamību ar astoņām ikdienas lietošanai piemērotām viedierīcēm, tostarp viedpulksteni, datoru, austiņām, un planšetdatoru. Visas šīs ierīces savieno Huawei Share un Huawei HiLink tilti, savukārt Multi-screen Collaboration funkcija ļauj lietotājam izveidot savienojumu ar citu ierīci, piemēram, MateBook X Pro klēpjdatoru, un darboties viedtālrunī no datora ekrāna. Apvienojoties, iegūstam vienotu superierīci, kas ļauj izbaudīt visas tehnoloģiskās pasaules priekšrocības,” stāsta eksperts.

    Attīstot produktu un pakalpojumu klāstu, Huawei galvenā prioritāte nav mainījusies – arī strādājot pie jaunās stratēģijas, uzsvars joprojām likts uz lietotāju un ierīcēm ērtākai dzīvei. Tāpēc papildus ierīču savienojamības nodrošināšanai, jaunā stratēģija aptver arī galvenos ikdienas dzīves aspektus, kā viedās mājas, mobilo biroju, sportu, veselību, ceļojumu baudīšanu, kā arī ilgtspējīgu dzīvi. “Izstrādājot scenārijus, neesam aizmirsuši par drošības aspektu, tādēļ tie visi nodrošināti ar harmonisku tehnisko un programmatūras risinājumu darbību. Tādā veidā lietotājam ir pieejamas jaunas iespējas darbam, izklaidei, komunikācijai un datu apmaiņai,” stāsta A. Jekimovs.

    Nākotnē Huawei apņēmies turpināt nodrošināt lietotājiem arvien jaunus digitālos risinājumus, piedāvājot inovācijas, kas atvieglos ikdienu ne vien katram individuāli, savas mājsaimniecības ietvaros, bet arī daudz plašākā mērogā, veidojot kopīgu ekosistēmu visapkārt pasaulei.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē