• Aizkustinošs stāsts par mazo Dārtu un viņas ģimeni (2. sērija)

    Reklāmraksts
    24. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto

     

    23.maijs Cilmes šūnu transplantācija. Dārtas stāsts from Māmiņu Klubs on Vimeo.

    Bankas pieredze un stabilitāte

    Bankas pieredze un tās stabilitāte ir garants uzglabātā parauga drošībai. Ja naudas glabāšanai banku vēsture un darbības principi mērāmi simtos gadu, tad bioloģiskā materiāla uzglabāšana bankā ir ar dažu desmitu gadu pieredzi. Pasaulē ir dažādas cilmes šūnu banku darbības pozitīvas un negatīvas pieredzes, kas ilgstošā laikposmā ļauj spriest par drošības pasākumu ievērošanu. Svarīgi, lai banka tā vienkārši „nepazūd’’ pat pie tādiem apstākļiem, ja mainās atbildību sfēra uzņēmuma attīstības gaitā.

    Uzglabāto paraugu skaits un kapacitāte

    Cilmes šūnu bankas izveidošana, izaugsme, attīstība prasa lielas finanšu investīcijas, kas savukārt, nozīmē finanšu struktūru uzticību uzņēmumam. Tas dod garantu klientam, ka materiāls ir drošībā

    Pārstāvniecību un laboratoriju skaits

    Noteikti svarīgi, ir izvēlēties uzņēmumu, kam ir savas laboratorijas. Tas nozīmēs, ka šim uzņēmumam piemīt ekspertu zināšanas materiāla sagatavošanai klīniskai lietošanai, kā arī cieša sadarbība ar klīnikām. Šādai cilmes šūnu bankai nepieciešamības gadījumā būs vienkārša un ātra piekļuve Jūsu paraugam, kā arī saīsināsies laiks, lai sagatavotu materiālu transplantācijai.

    Akreditācija

     Akreditācija ir kvalitātes procesa izsekojamība visā cilmes šūnu dzīves laikā, tādēļ vēl pirms izvēlēties, ar ko slēgt līgumu, vajadzētu iepazīties ar pakalpojuma sniedzēja uzticamību. Latvijā ārstniecības uzraudzību veic Zāļu valsts aģentūra, un reģistrā publiski iespējams noskaidrot, vai iestāde ir akreditēta darbam ar cilvēka audiem vai nē. Ja nākotnē būs vajadzība pēc cilmes šūnu pielietošanas, tad klīnika, kurā to paredzēts darīt, neveiks procedūru ar materiālu, kas nav atbilstoši paņemts, uzglabāts un transportēts.

    Cilmes šūnu bankas laboratorijas atrašanās vieta

    Parasti maksimālais pieļaujamais laiks, kādā paņemtajam materiālam jānonāk laboratorijā, ir 72 stundas. Tai pašā laikā, svarīgi to izdarīt pēc iespējas ātrāk.

    Cilmes šūnu bankas sadarbība ar klīnikām

    Lai nodrošinātu rezultatīvu un vairākkārtēju cilmes šūnu izmantošanas iespēju nākotnē, būtiski uzmanību pievērst tam, vai banka nodarbojas tikai ar materiāla uzglabāšanu, vai tā sadarbojas ar klīnikām, nodrošinot pacientiem reālu atbalstu brīdī, kad ārstēšana nepieciešama. Latvijā neveic transplantāciju ar jaundzimušā cilmes šūnu materiālu. Tātad jāpievērš sadarbībai Eiropas Savienības ietvaros, jo visticamāk, ka ārstēšana tiks veikta ārpus Latvijas teritorijas.

    Medicīniskas konsultācijas iespēja slēdzot līgumu

    Lai klientiem būtu iespēja pārliecināties par to, ka viņi tiešām pieņem apzinātu lēmumu, saglabājot cilmes šūnu materiālu, svarīgi, lai būtu pieejama kvalificēta medicīnas speciālista konsultācija un padoms.

    Vairāk variet uzzinātwww.nabassaite.lv, [email protected] vai zvanot pa tālruni 26583773

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē