• DZINTARS ķermeņa ādas kopšanas rituāls

    Reklāmraksts
    25. janvāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Vai zini, kāds ir vislielākais orgāns mūsu ķermenī? Āda.

    Tas, ko mēs ēdam, to, cik daudz mēs dzeram ūdeni, pat mūsu garastāvoklis atspoguļojas uz ādas un ietekmē tās kvalitāti. Domājot par ādas kopšanu, mēs uzreiz iedomājamies sejas ādu, bet ķermeņa ādas kopšana reizēm paliek novārtā. Taču mūsu ķermenis arī ir pelnījis nedaudz uzmanības un tā kopšanai ir jābūt ikdienas rituālam, kuram būtu jāmainās līdz ar gadalaikiem. Savam ādas tipam atbilstošas ķermeņa kopšanas rutīnas atrašana ne tikai nodrošina veselīgu ādas starojumu, vairojot tavu pašapziņu, bet arī piešķir papildus vērtību laikam, ko veltīt sev.

    Barojošs universāls krēms Nīca – sausas un normālas ādas barošanai.

    Katram ādas tipam savs kopšanas rituāls

    Izvēloties ķermeņa kopšanas līdzekļus, būtu vērts apzināties savu ādas tipu un izvēlēties tieši tam atbilstošu kosmētiku. Šajā jautājumā vēlams konsultēties ar dermatologu vai kosmetologu, bet ir arī universāli kritēriji pēc kuriem var noteikt savu ādas tipu.

    Ja uzskati, ka tev ir veselīga āda, neizmanto to, kā attaisnojumu, lai izlaistu ikdienas kopšanas rituālu, jo pat veselīga āda nebūs jauna un samtaina vienmēr, tās skaistumu arī ir jāuztur.

    Barojošs ķermeņa krēms “Dzintari” – dziļa barošana ķermeņa ādas elastībai un tonusam.

    Sausa un īpaši sausa āda var radīt saspringtu, raupju un pat niezošu sajūtu. Bieži vien uz elkoņiem, ceļgaliem un pēdām āda var būt savilkta un nedaudz raupjāka, bet uz kājām un rokām mēdz izskatīties zvīņaina un estētiski nepievilcīga. Tādam ādas tipam ir nepieciešama intensīva mitrināšana un barošana, ko vislabāk palīdzēs nodrošināt kosmētikas produkti, kuru sastāvā ir dabiskas izcelsmes augu eļļas vai lanolīns. Šīs sastāvdaļas palīdz atjaunot komforta sajūtu, maksimāli atjauno ādas mitruma līmeni un stiprina ādas aizsargbarjeru.

    Jutīga āda bieži sastopas ar kairinājumiem un alerģiskām reakcijām. Turklāt tās jutīgumu var palielināt augsta temperatūra, vides izmaiņas, pārtikas nepanesamības, hormoni un pat medikamenti. Tādam ādas tipam ir jāpiemeklē īpaši saudzīga ķermeņa kopšanas rutīna, un jāizvēlas līdzekļi, kas ir speciāli paredzēti jutīgas ādas kopšanai. Alerģiskas ādas īpašniekiem ieteicams izvairīties no produktiem, kuru sastāvā ir nātrija laurilsulfāts (SLS), kas visbiežāk tiek pievienots putojošajiem ķermeņa kopšanas līdzekļiem, kā arī smaržvielām.

    Barojošs ķermeņa krēms “Svētciems” – ar kardamonu, kokosriekstu eļļu un šī sviestu.

    Intensīvā mitrināšana

    Lai arī ķermeņa ādu parasti sedz apģērbs, tā tāpat pakļauta apkārtējās vides iedarbībai. Turklāt aukstajos mēnešos ķermeņa āda cieš visvairāk, jo krasas temperatūras maiņas dēļ tā kļūst sausāka visiem bez izņēmuma, neatkarīgi no ādas tipa. Ņemot vērā mūsu klimatu un sezonāli mainīgos laikapstākļus, vēl jo svarīgāk ir rūpēties par ķermeņa ādu regulāri un sistemātiski.

    Ķermeņa krēms jutīgai ādai “Tūja” – nekairina jutīgu un sausu ādu.

    Kosmetologiem ir īpašs jēdziens – “ziemas ādas kseroze”. Tas nozīmē, ka āda ir sausa un dehidrēta. Lai izvairītos no diskomforta un āda saglabātu mitrumu un tvirtumu, tā ir pienācīgi jāmitrina un jābaro. Ādas mitrināšanai ieteicams pēc iešanas dušā izmantot dabīgās eļļas, vai līdzekļus uz eļļu bāzes, ko uzklāt uz mitrās ādas, kas ievērojami palielinās mitrināšanas efektu. Bet mazgāšanās process jebkurā gadījumā ir obligāti jānoslēdz ar kādu mitrinošu ķermeņa produktu, lai novērstu ādas atūdeņošanos. Tā izvēle ir atkarīga no ādas stāvokļa. Raupjai un sausai ādai piemērotāki būs barojošie ķermeņa krēmi, savukārt normālai ādai – mitrinošie.

    Vērtīgi ieteikumi

    Lai gan sausa āda izskatās zvīņaina un gribas nolobīt atmirušās ādas daļiņas, nevajadzētu aizrauties ar ķermeņa ādas skrubēšanu. Nolobīšanas līdzekļi mēdz būt ļoti agresīvi un var negatīvi ietekmēt ādas dabīgā aizsargslāņa funkcijas. Pilnīgi pietiek, ja ar kvalitatīvu skrubi vesela āda tiek apstrādāta reizi nedēļā. Pie tam svarīgi, lai skrubja daļiņas nav pārāk raupjas, jo tas var radīt papildu kairinājumu, veidojot mikro brūces.

    Ziemas periodā gan nevajadzētu lietot skrubi uz sāls bāzes, jo tas pastiprināti sausinās ādu. Tā vietā var pagatavot dabīgu skrubi mājās – vieglākais un zināmākais ir skrubis no kafijas biezumiem, kas padara ādu samtainu. Skrubi var pagatavot arī no brūnā cukura un jebkuras mājās atrodamās eļļas, piemēram, olīveļļas. Taču ar eļļām arī nevajadzētu pārspīlēt, jo āda var nespēt tās pilnvērtīgi uztvert.

    Attīrošs dušas skrubis “Melnsils” – antibakteriāls ķermeņa mazgāšanas līdzeklis svaiguma sajūtai un veselīgam izskatam pat problemātiskai ādai.

    Neskatoties uz to, ka pēc atrašanas ārā, aukstā gaisā gribētos sasildīties karstā vannā vai zem tekošas ūdens strūklas, ziemā tā nav labākā izvēle. Ilgstoši pakļaujot savu ādu ūdens iedarbībai, kas stimulē poru atvēršanos un atgrūž sebumu, tu vari noskalot ādas dabisko tauku slānīti, kas nodrošina normālu mitruma līmeni ādā, saglabājot to maigu un gludu.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē