• Reperis Gacho uz ielas sit dzejnieku Zavorotniju: Viņš mani krieviski apsaukāja

    Gacho
    Ziņu aģentūra LETA
    Santa.lv
    Santa.lv
    7. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Valsts policija (VP) sākusi administratīva pārkāpuma procesu par konfliktu, kurā, iespējams, iesaistīts mūziķis Gatis Irbe (Gacho/Mesa).

    VP Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūrai LETA apstiprināja, ka saistībā ar miesas bojājumu nodarīšanu vīrietim 5.septembrī Krišjāņa Valdemāra ielā policija ir sākusi administratīvā pārkāpuma procesu.

    Patlaban notiek izmeklēšana administratīvajā procesā un policija noskaidro iespējamo uzbrucēju.

    Portāls «Delfi» vēsta, ka 5.septembrī vietnē «Instagram» parādījās video, kurā redzams, kā kāds vīrietis ķiverē nokāpj no motocikla un pēc verbālas ķildas metas kautiņā ar garāmgājēju, kurš viņam aizrādījis par pārāk liela trokšņa radīšanu. Notikušā aculiecinieki motociklistā saskatījuši Gati Irbi. Arī video redzamā motocikla numurs sakrīt ar Irbes sociālajos medijos publiskotā spēkrata numuru.

    Garāmgājējs, dzejnieks Jurijs Zavorotnijs portālam norādījis, ka konflikts Rīgas centrā uz ielas sācies tādēļ, ka viņš motociklistam izteicis aizrādījumu – stāvot ietves malā, baikeris ļoti skaļi gāzējis, ar šo troksni traucējot apkārtējiem.

    Zavorotnijs atzinis, ka piezīmi izteicis rupjā formā, proti, pavēlējis «pirst klusāk».

    «Pēc tam viņš noparkojās tieši sabiedriskā transporta pieturā, tad vairākas reizes mani pagrūda, pēc tam spēcīgi sita pa žokli, kā rezultātā es gandrīz zaudēju samaņu,» norādījis vīrietis, kurš necentās sist pretī, tā vietā vēršoties policijā un slimnīcā, lai fiksētu viņam nodarītās traumas.

    Incidenta dēļ Zavorotnijs netika uz savu uzstāšanos – viņam bija paredzēts ar saviem dzejoļiem uzstāties kādā no Dzejas dienu pasākumiem.

    Irbe portālam «Delfi» norādījis: «Es diemžēl neko par to nezinu. Es nevaru komentēt.»


    Portālam «Delfi» viņš vēlāk norādīja, ka Zavorotnijs savā stāstā nav bijis līdz galam godīgs notikušā izklāstā, savukārt viņa sievas uzņemtajā video fiksēta tikai daļa no notikuma, nevis tas, ar ko tad viss sācies.

    «Bet jāsaprot, kāpēc. Viena pagale, ziniet, nedeg. Stāsts tiek pasniegts tā, it kā es būtu nevainīgu cilvēku uz ielas sācis sist. Protams, ka tā nebija,» portālam «Delfi» saka Irbe.

    «Jā, mans motocikls ir skaļš, es to apzinos un cenšos novērst. Bija sastrēgums, es lēnām ripinājos, nevis tīšuprāt gāzēju,» norāda populārais mūziķis.

    Tāpat viņš norādījis, ka Zavorotnijs viņu krieviski apsaukājis.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē